[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Start acvariu marin  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa sarata)
Author Message
Grim
Junior member

Joined: 05/04/2017 13:17:54
Messages: 22
Location: Iasi
IP:
Offline

Salutare tuturor,

Am ceva timp de cand urmaresc forumul "din umbra" sa zic asa, si intr-un final mi-am luat inima in dinti si am inceput sa imi desenez propriul acvariu.
Am decis sa imi fac un acvariu AIO, din motive de spatiu, (stau cu chirie intr-o garsoniera) amplasarea acvariului va fi langa un perete pe care l-am observat eu ca fiind cel mai "umbrit" dintre cei 4 pereti pe care ii am )
Locuind cu, chirie trebuie sa iau in calcul si eventuala relocare a acvariului in cazul in care piticii de pe capul meu vor sa se mute, din acelasi motiv nu vreau sa investesc momentan intr-o instalatie de osmoza daca stiti alternative v-as fi recunoscator.
In ceea ce priveste acvariul acesta va avea (cred) urmatoarele dimensiuni: 500mm lungime 600mm latime si 400mm inaltime (120L volum total). display-ul va avea dimensiunile de 500mm x 500mm x 400mm (100l volum display) urmand ca restul de spatiu sa fie alocat filtrului aprox 20L.

Nu sunt inca sigur daca il vreau lat de 600mm sau de 500mm sugestii?

Din cauza bugetului oarecum redus postul se va intinde pe parcursul mai multor luni, urmand ca in prima faza sa imi achizitionez sticla, apoi echipamentele, piatra vie/uscata, nisip si intr-un final vietati.

Vedere isometrica:

image


Vedere de sus:

image


Vedere din spate (pereti filtru):

image


Va multumesc!

This message was edited 1 time. Last update was at 05/04/2017 13:56:51

dan_florin
Membru de baza

Joined: 22/10/2011 11:04:15
Messages: 381
Location: Cluj-Napoca
IP:
Offline

Salut si bine ai venit!
Intr-un fel ma consider si eu incepator, nu am multa vechime in acvaristica marina, dar te pot asigura ca proiectul tau e gresit din start, asta daca nu iei in considerare un osmozor. Poti sa ai bazin de aur, cat"China", tehnologie de ultimul racnet, dar daca apa nu e ok, n-ai facut nimic. Poti avea un acvariu care supravietuieste, dar fara pretentii, iar de la o vreme, treaba asta te va frustra maxim. Asadar, nu vad alte alternative si nici nu recomand! smilie
In ceea ce priveste bazinul, schita ta e ok si acvariul e gandit bine, dar daca spatiul iti permite, fa-l cu latura de 60. Mult succes!

This message was edited 1 time. Last update was at 05/04/2017 15:15:52

[Email] [Yahoo!]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/06/2014 14:12:14
Messages: 2852
Location: Targu Mures
IP:
Offline

Bine ai venit, +1 postul de mai sus , osmoza e prima conditie pentru un marin
[Email]
Grim
Junior member

Joined: 05/04/2017 13:17:54
Messages: 22
Location: Iasi
IP:
Offline

Multumesc frumos pentru interventie,

Lucrez cu statii de osmoza si teoretic as putea sa iau saptamanal apa pentru completat/schimburi de apa, insa pentru start-up nu cred ca pot lua 120L de apa
Ma gandeam ca ar fi o varianta sa cumpar apa deionizata ultrapura, trebuie doar sa gasesc un furnizor.
bulan77
Senior member

Joined: 30/06/2014 08:57:46
Messages: 577
Location: Sibiu
IP:
Offline

Pentru 300 - 400 lei cat costa o instalatie de osmoza + nps si iti faci apa "cat vezi cu ochii" . Nu are rost sa te complici cu alte nebuni



koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Grim wrote:... Am decis sa imi fac un acvariu AIO, din motive de spatiu...

Salutare si bun venit pe forum!

- Ideea este fezabila si acvariul poate fi reusit, daca respecti anumite reguli simple.
- Eu am avut un bazin asemanator, uite aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23693.page (proiectarea) si http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26040.page (jurnalul propriu-zis).
- Iti recomand sa cumperi skimmerul inainte de a lipi acvariul, ca sa stii cat de mare (cat de lat) poti sa faci spatiul ala "tehnic" din spate.
- La fel cum au zis deja colegii, si eu iti recomand sa cumperi o instalatie de osmoza... cand te muti, o iei cu tine. Fara apa de osmoza, bazinul tau o sa aiba o gramada de probleme.

In rest, totul este posibil si totul se poate face.
Fa-ti o idee despre ceea ce vrei, si vom discuta mai in amanunt...

- asa, la ochi, mie mi se pare ca "gratarul" ala e prea mic.
- tot asa, ochiometric vorbind, gaura "de retur" e prea sus.
- peretii aia despartitori sunt proiectati gresit... si tot asa.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
h3cTor
Junior member

Joined: 10/02/2016 17:54:09
Messages: 56
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Salut! In primul rand bun-venit in clubul acesta select al pasionatiilor de acvaristica si bafta multa in privinta acvariului, sper sa reusesti sa iti indreprinesti obiectivul. Aici o sa gasesti acvaristi cu multa experienta care iti vor oferi tot ce stiu ei mai bine si iti recomand sa asculti cu atentie sfaturile lor dar sa te documentezi si tu in acelasi timp. De ce am vrut totusi sa scriu aici, intamplarea fericita face ca astazi sa intru un cercul utilizatorilor de apa de osmoza. Am simtit un soc cand a trebuit sa dau aproape 300 de lei pe osmozorul+NSP, dar eu trebuia sa fac acest pas pentru urmatoarea etapa a pasiunii si desigur ideal recomand aceasta achizitie fiecarui amator de acvaristica marina. Ce voi spune acum aici va scandaliza pe multa lume, dar trebuie spus...UN ACVARIU MARIN SE POATE TINE BINE-MERSI CU APA DE CHIUVETA!!! si oricine care isi doreste pesti marini poate avea un astfel de acvariu. Acvariul marin necesita fonduri foarte ridicate si mai multe sacrificii de timp si mai ales de bani decat un acvariu de apa dulce(aici cred ca este de acord toata lumea). Cred cu tarie ca majoritatea celor de aici castiga mult peste salariul mediu si de aceea isi permit sa mentina si sa dezvolte astfel de acvarii. De asemenea, ii inteleg ca sunt deranjati de cei care considera ca apa de chiuveta este o alternativa, pentru ca au o baza stiintifica solida. Mi-am adus aminte, inca un mic secret...NICI MACAR SKIMMER nu iti trebuie neaparat, la acvariile nano (schimburile de apa la 2 sapt sunt sufieciente). Exista in schimb o conditie esentiala pentru a avea un acvariu marin cu apa de chiuveta...sa nu fii pretentios la corali deosebiti...adica sa te multumesti cu mai putin. Intr-un acvariu cu apa de chiuveta poti mentine fara probleme corali usori precum( xenia, zoanthus, kenya tree, pipe coral, etc) precum si majoritatea pestilor de talie mica care probabil te-au fermecat. In prezent eu mentin in apa de chiuveta corali lps, sau chiar sps, dar asta o voi spune intr-un topic bomba putin mai incolo. Prin acest topic nu vreau sa te incurajez sa nu iti iei osmozor, vreau doar sa stii ca poti avea un acvariu marin fara probleme, doar cu apa de chiuveta.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/04/2017 00:27:03

aerosv
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/01/2013 12:03:53
Messages: 844
Location: Suceava
IP:
Offline

Sfatul care ti-l pot da este ca peretele despartitor sa nu-l faci inalt cat acvariu, lasa 1 cm mai jos pentru ca in caz ca ceva nu merge bine, sa nu dea apa pe dinafara ci sa intre inapoi in display.

Pieptenele ala sa-l faci mult mai adanc, cam de 3-4 ori chiar mai mare iar peretii despartitori nu trebui sa-ti inchida ermetic cutia, pot fi chiar jumatate din inaltime, vor directiona eficient apa... si background obligatoriu negru (plexiglass), alb se va murdari repede si se va vedea urat.

Osmozorul e must-have (e mic si il poti conecta chiar la robinet daca nu vrei sa-l montezi permanent) dar sa stii ca e foarte buna si apa distilata, eu am tinut 1 an un nano cu apa distilata pura si mi se parea chiar mai ok, nu am avut probleme. Iddea este ca apa distilata sa fie facuta in instalatii din sticla daca ai de unde lua, cea din comert nu stiu cat de ok e.

Succes !
bulan77
Senior member

Joined: 30/06/2014 08:57:46
Messages: 577
Location: Sibiu
IP:
Offline

h3cTor wrote:Salut! In primul rand bun-venit in clubul acesta select al pasionatiilor de acvaristica si bafta multa in privinta acvariului, sper sa reusesti sa iti indreprinesti obiectivul. Aici o sa gasesti acvaristi cu multa experienta care iti vor oferi tot ce stiu ei mai bine si iti recomand sa asculti cu atentie sfaturile lor dar sa te documentezi si tu in acelasi timp. De ce am vrut totusi sa scriu aici, intamplarea fericita face ca astazi sa intru un cercul utilizatorilor de apa de osmoza. Am simtit un soc cand a trebuit sa dau aproape 300 de lei pe osmozorul+NSP, dar eu trebuia sa fac acest pas pentru urmatoarea etapa a pasiunii si desigur ideal recomand aceasta achizitie fiecarui amator de acvaristica marina. Ce voi spune acum aici va scandaliza pe multa lume, dar trebuie spus...UN ACVARIU MARIN SE POATE TINE BINE-MERSI CU APA DE CHIUVETA!!! si oricine care isi doreste pesti marini poate avea un astfel de acvariu. Acvariul marin necesita fonduri foarte ridicate si mai multe sacrificii de timp si mai ales de bani decat un acvariu de apa dulce(aici cred ca este de acord toata lumea). Cred cu tarie ca majoritatea celor de aici castiga mult peste salariul mediu si de aceea isi permit sa mentina si sa dezvolte astfel de acvarii. De asemenea, ii inteleg ca sunt deranjati de cei care considera ca apa de chiuveta este o alternativa, pentru ca au o baza stiintifica solida. Mi-am adus aminte, inca un mic secret...NICI MACAR SKIMMER nu iti trebuie neaparat, la acvariile nano (schimburile de apa la 2 sapt sunt sufieciente). Exista in schimb o conditie esentiala pentru a avea un acvariu marin cu apa de chiuveta...sa nu fii pretentios la corali deosebiti...adica sa te multumesti cu mai putin. Intr-un acvariu cu apa de chiuveta poti mentine fara probleme corali usori precum( xenia, zoanthus, kenya tree, pipe coral, etc) precum si majoritatea pestilor de talie mica care probabil te-au fermecat. In prezent eu mentin in apa de chiuveta corali lps, sau chiar sps, dar asta o voi spune intr-un topic bomba putin mai incolo. Prin acest topic nu vreau sa te incurajez sa nu iti iei osmozor, vreau doar sa stii ca poti avea un acvariu marin fara probleme, doar cu apa de chiuveta.


Nu este un soc! Cu toti stim ca poti face asta , insa preferam sa nu o facem. Investeti banii in echipamente , corali , pesti , lumina si sa nu investeti chear in ceea ce e mai necesar?
Poate merge totul ok cu apa de la chiuveta , depinde de calitatea apei pe care o ofera furnizorul. Nu vei putea avea no3 si po4 stabil cu apa de chiuveta.



elven
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 21/03/2011 20:08:34
Messages: 1873
Location: Constanta
IP:
Offline

h3cTor wrote:Salut! In primul rand bun-venit in clubul acesta select al pasionatiilor de acvaristica si bafta multa in privinta acvariului, sper sa reusesti sa iti indreprinesti obiectivul. Aici o sa gasesti acvaristi cu multa experienta care iti vor oferi tot ce stiu ei mai bine si iti recomand sa asculti cu atentie sfaturile lor dar sa te documentezi si tu in acelasi timp. De ce am vrut totusi sa scriu aici, intamplarea fericita face ca astazi sa intru un cercul utilizatorilor de apa de osmoza. Am simtit un soc cand a trebuit sa dau aproape 300 de lei pe osmozorul+NSP, dar eu trebuia sa fac acest pas pentru urmatoarea etapa a pasiunii si desigur ideal recomand aceasta achizitie fiecarui amator de acvaristica marina. Ce voi spune acum aici va scandaliza pe multa lume, dar trebuie spus...UN ACVARIU MARIN SE POATE TINE BINE-MERSI CU APA DE CHIUVETA!!! si oricine care isi doreste pesti marini poate avea un astfel de acvariu. Acvariul marin necesita fonduri foarte ridicate si mai multe sacrificii de timp si mai ales de bani decat un acvariu de apa dulce(aici cred ca este de acord toata lumea). Cred cu tarie ca majoritatea celor de aici castiga mult peste salariul mediu si de aceea isi permit sa mentina si sa dezvolte astfel de acvarii. De asemenea, ii inteleg ca sunt deranjati de cei care considera ca apa de chiuveta este o alternativa, pentru ca au o baza stiintifica solida. Mi-am adus aminte, inca un mic secret...NICI MACAR SKIMMER nu iti trebuie neaparat, la acvariile nano (schimburile de apa la 2 sapt sunt sufieciente). Exista in schimb o conditie esentiala pentru a avea un acvariu marin cu apa de chiuveta...sa nu fii pretentios la corali deosebiti...adica sa te multumesti cu mai putin. Intr-un acvariu cu apa de chiuveta poti mentine fara probleme corali usori precum( xenia, zoanthus, kenya tree, pipe coral, etc) precum si majoritatea pestilor de talie mica care probabil te-au fermecat. In prezent eu mentin in apa de chiuveta corali lps, sau chiar sps, dar asta o voi spune intr-un topic bomba putin mai incolo. Prin acest topic nu vreau sa te incurajez sa nu iti iei osmozor, vreau doar sa stii ca poti avea un acvariu marin fara probleme, doar cu apa de chiuveta.


Iertare moderatorilor dar nu ma pot abtine sa nu asociez aceasta postare cu:
e SENZATIONAL ce zici, numai ca nu e o revelatie. Poti avea un acvariu marin echipat doar cu o pompa de aer, dar asta nu inseamna ca nu vei chinui vietatile din el.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/04/2017 08:30:37


My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

h3cTor wrote:Salut! In primul rand bun-venit in clubul acesta select al pasionatiilor de acvaristica si bafta multa in privinta acvariului, sper sa reusesti sa iti indreprinesti obiectivul. Aici o sa gasesti acvaristi cu multa experienta care iti vor oferi tot ce stiu ei mai bine si iti recomand sa asculti cu atentie sfaturile lor dar sa te documentezi si tu in acelasi timp. De ce am vrut totusi sa scriu aici, intamplarea fericita face ca astazi sa intru un cercul utilizatorilor de apa de osmoza. Am simtit un soc cand a trebuit sa dau aproape 300 de lei pe osmozorul+NSP, dar eu trebuia sa fac acest pas pentru urmatoarea etapa a pasiunii si desigur ideal recomand aceasta achizitie fiecarui amator de acvaristica marina. Ce voi spune acum aici va scandaliza pe multa lume, dar trebuie spus...UN ACVARIU MARIN SE POATE TINE BINE-MERSI CU APA DE CHIUVETA!!! si oricine care isi doreste pesti marini poate avea un astfel de acvariu. Acvariul marin necesita fonduri foarte ridicate si mai multe sacrificii de timp si mai ales de bani decat un acvariu de apa dulce(aici cred ca este de acord toata lumea). Cred cu tarie ca majoritatea celor de aici castiga mult peste salariul mediu si de aceea isi permit sa mentina si sa dezvolte astfel de acvarii. De asemenea, ii inteleg ca sunt deranjati de cei care considera ca apa de chiuveta este o alternativa, pentru ca au o baza stiintifica solida. Mi-am adus aminte, inca un mic secret...NICI MACAR SKIMMER nu iti trebuie neaparat, la acvariile nano (schimburile de apa la 2 sapt sunt sufieciente). Exista in schimb o conditie esentiala pentru a avea un acvariu marin cu apa de chiuveta...sa nu fii pretentios la corali deosebiti...adica sa te multumesti cu mai putin. Intr-un acvariu cu apa de chiuveta poti mentine fara probleme corali usori precum( xenia, zoanthus, kenya tree, pipe coral, etc) precum si majoritatea pestilor de talie mica care probabil te-au fermecat. In prezent eu mentin in apa de chiuveta corali lps, sau chiar sps, dar asta o voi spune intr-un topic bomba putin mai incolo. Prin acest topic nu vreau sa te incurajez sa nu iti iei osmozor, vreau doar sa stii ca poti avea un acvariu marin fara probleme, doar cu apa de chiuveta.


Nu ai scandalizat pe nimeni, dar nu ar fi rau sa ne prezinti si noua acvariul cu apa de la chiuveta, si in plus, sa ne precizezi si
ce parametri are apa de la "chiuveta" ta

Ontopic, in plus fata de ce au spus colegii pina acum, nu am ce sa adaug. Doar ca e pacat de munca sa nu folosesti un
osmozor, osmozor pe care il iei cu tine daca te muti. Nu e un capat de tara dar poate sa faca diferenta.

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 12935
Location: Bucuresti/Bruxelles
IP:
Offline

Costa si al dracului de mult un osmozor... 300 lei. Sa fim seriosi, e un efort mic, nu necesita credit in banca si il cuplezi numaidecat la chiuveta (scoti perlatorul si pui un adaptor m22>3/4)
Si ca sa produci apa, efortul mai mare e la umplerea initiala. Schimbul de apa regulat = maruntisuri.
Cand e sa pierzi un coral pe care ai dat 200-300 lei, parca iti vine sa-ti dai cu tesla in dansele

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
h3cTor
Junior member

Joined: 10/02/2016 17:54:09
Messages: 56
Location: Bucuresti
IP:
Offline

As putea spune ca subiectul asta cu apa de chiuveta la marine este mai tabu ). Eu am exprimat opinia mea referitor la subiect din experienta scurta de 2 ani jumate, de cand detin acvarii marine mentinute cu apa de chiuveta. Pe scurt in tot acest timp, pestii mei nu au parut nefericiti, sunt f vioi si au o pofta de mancare nemaipomenita. Avand in vedere ca nu mi am permis un osmozor era culmea sa imi permit niste teste de apa ). Iar coralii se deschis frumos ca orice coral, inclusiv sps-urile. Repet, recomand achizitia unui osmozor(chiar si eu am facut o) sau skimmer...dar in marine poti trai si fara ele.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 12935
Location: Bucuresti/Bruxelles
IP:
Offline

Cum spuneau si colegii, se poate - dar iti asumi riscuri. Pierderile pot fi mai mari decat investitia intr-un osmozor.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

h3cTor wrote:As putea spune ca subiectul asta cu apa de chiuveta la marine este mai tabu ). Eu am exprimat opinia mea referitor la subiect din experienta scurta de 2 ani jumate, de cand detin acvarii marine mentinute cu apa de chiuveta. Pe scurt in tot acest timp, pestii mei nu au parut nefericiti, sunt f vioi si au o pofta de mancare nemaipomenita. Avand in vedere ca nu mi am permis un osmozor era culmea sa imi permit niste teste de apa ). Iar coralii se deschis frumos ca orice coral, inclusiv sps-urile. Repet, recomand achizitia unui osmozor(chiar si eu am facut o) sau skimmer...dar in marine poti trai si fara ele.


Inca odata, ca se pare ca nu ne intelegem.
Osmozorul nu este deloc un subiect tabu. Se poate tine un acvariu marin, fara mari pretentii, cu apa de la chiuveta,
daca, si repet, DACA apa de la chiuvata are niste parametri civilizati. Spre exemplu in Bucuresti, de unde vad ca esti,
apa la robinet are nitratii undeva in jur 5 mg/l si o duritate totala de 9, adica nu este o apa foarte dura si nu iti va influenta
foarte mult ecosistemul. Ce te faci cand in apa mai apare, mai ales in perioada asta, sulfat de aluminiu? Sau ce te faci
daca folosesti apa dintr-un put cu nitrati de 40mg/l sau in alte locuri din tara unde nitratii au valori mari? ( normativul
european pentru nitrati pentru apa potabila este de 50 mg/l, o valoare mult prea mare in opinia mea)

Da, in acvaristica marina poti sa faci si compromisuri daca vrei neaparat, nu stiu daca merita cand un osmozor costa
300 de lei. Daca te impiedici de 300 de lei cand pornesti la un acvariu marin mai bine nu te apuci de el. Parerea mea.

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

kirucd wrote:Da, in acvaristica marina poti sa faci si compromisuri daca vrei neaparat, nu stiu daca merita cand un osmozor costa 300 de lei.
Daca te impiedici de 300 de lei cand pornesti la un acvariu marin mai bine nu te apuci de el.
Parerea mea.

+1

- acvaristica marina este, cumva, situata pe un prag mai inalt decat acvaristica de apa dulce,
- "acareturile" necesare sunt mai multe si mai complicate, toate costa mai mult, pestii sunt mai scumpi si nu prea se reproduc, coralii sunt mai scumpi/mai sensibili decat plantele de apa dulce, etc.
- de obicei, un acvarist care doreste sa o apuce pe calea asta, trebuie sa ia in calcul niste costuri mai mari decat la apa dulce.

Plm, e foarte clar ca se pot tine 2 "nemo" si niste Xenia si cu apa de robinet, da' ala e un compromis. Cum as zice eu, e o tiganie!
Ca acvarist, o sa vrei mereu "mai mult" si "mai mare"... la un moment dat "apa de robinet" o sa-ti dea acvariul peste cap si-o sa-ti para rau.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
h3cTor
Junior member

Joined: 10/02/2016 17:54:09
Messages: 56
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Din fericire, fiind din Buc lucrurile au mers bine de 2 ani si ceva nu a trebuit sa imi pun problema. Daca eram din nu stiu ce sat de campie si voiam sa ma . apuc de acvaristia cu siguranta aveam habar de calitatea proasta a apei si faceam ceva in acest sens. Dar cand m am apucat de marin nici nu stiam de existenta acestui forum ca sa ma informez, de ce sa nu recunosc, si daca am vazut ca merge, nu m am oprit. Iarp estisorii mei in cazul in care au simtit acel sulfat ,m au inteles si au fost alaturi de mine, au fost pe baricade si au rezistat.
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Ai avut noroc si nu ai facut schimb de apa cu sulfat de aluminiu, daca se intampla sa prinzi in ziua schimbului
apa cu sulfat de aluminiu nu te mai intelegea niciun pestisor, toti erau dusi.

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

h3cTor wrote:Din fericire, fiind din Buc lucrurile au mers bine de 2 ani si ceva nu a trebuit sa imi pun problema. ..

Ai avut noroc si atat!

Uite, citeste patania mea cu apa de robinet, sulfatul de aluminiu si pestii marini: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26846.page

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

koala wrote:
h3cTor wrote:Din fericire, fiind din Buc lucrurile au mers bine de 2 ani si ceva nu a trebuit sa imi pun problema. ..

Ai avut noroc si atat!

Uite, citeste patania mea cu apa de robinet, sulfatul de aluminiu si pestii marini: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26846.page


Am postat inaintea ta

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa sarata)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com