[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aerosv
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Cumpar corali de mici dimensiuni pentru un pico, preferabil GSP, Euphylia verde, Pulsing Xenia.

Va rog sa-mi trimiteti ofertele pe PM.
Pentru un incepator, incurajarile sunt binevenite Merci !

Lumina pare suficienta, insa pe viitor voi bricola alta lampa mai ok (sub ea nu vrei sa vezi ce este). Canale nu am, daca te referi la a mai adauga led-uri, le-am alimentat cu niste LM-uri si rezistoare , cate 3 in serie pe doua grupe. Albele si albastrele se pot aprinde separat.
Dupa cum am zis, Royal-ul care e unul (restul de albastre sunt module), il voi aprinde noaptea.

Algele sunt in spate, la intrarea in gratar un pic in bataia curentului. Le luminez ziua pana la 16, apoi mut lampa normal si luminez bazinul. Stiu ca nu e ok deloc si e recomandat noaptea insa va trebui sa ma gandesc la o metoda unde sa ascund un led, ma deranjeaza lumina de la lampa noaptea.

Acvariul e ingrijit pentru ca intradevar ma ocup de el insa e la inceput (are fix 3 sapt si doua zile).

Va tin la curent !
Multumesc!

Mi s-a parut prea mult albastru si am renuntat momentan dar ma gandesc sa-l folosesc singur ca si moonlight.

Sigur ca il voi mentine, cu toate ca m-am grabit tare cu ciclarea insa nu am detectat NO3 si nici No2 si am zis sa incerc. Voi avea grija la schimburile de apa saptamanale.

Singura chestie care ma nelinisteste e sa nu-mi sara pestii, asta dupa experienta cu cel de apa dulce unde la cateva zile culeg creveti si guppy de pe jos cu toate ca am capac si printr-o fanta de 3 cm reusesc sa iasa.

Koala m-a asigurat ca nu sar, insa nu strica si parerea celor care au mai inghesuit Ocellaris in 30 L.
Cateva detalii in lucru:
Salut! Din lipsa de timp am facut o prezentare sumara. E primul marin, am doar un an de acvaristica si deja vreau sa renunt la cel de apa dulce.

Acvariul e din sticla float 6mm, lipit cu silicon transparent, filtrul sump ocupa practic 6cm din cei 30 ai bazinului, realizat din plexicglass alb (preferam negru dar nu am gasit).

Pompa care are rol de filtrare si valuri e un EHEIM 1000, 300l, destul de mica insa se fac curenti prin tot bazinul.

Lampa e DIY cu 6 leduri albe 6500k 3W si 4 module de 1 W fiecare albastre. Mai am un albastru royal dar l-am deconectat.

Filtrarea e dupa cum am spus formata din 1Kg de Seakem Matrix, perlon care il schimb la cateva zile, si niste alge.

Pana acum ciclarea a decurs usor, lumina 1 ora pe zi, diatome prezente doar pe o piatra si sper sa dispara in curand.

M-au ajutat si doua fiole de Prodibio si voi repeta tratamentul dupa o luna.

Apa e bi-distilata de la un laborator, sare Red Sea, hidrometru Sera.

Sunt multe intrebari insa momentan va citesc jurnalele
Va salut!
Mai jos e un mic bazin, startat de apro 3 sapt.
  • Dimensiuni: 30x30x25
    Filtru sump cu 1Kg Matri, Alge Cheato si rosii
    Piatra vie 2,5 Kg si Live Sand Aragonite
    O specie de Zoanthus
    2 Ocellaris

• image
    image
    image
    image
    image
    Cumpar piatra vie 2-3 Kg pentru un nano.
    Filtru intern pentru acvarii 65-110 L, folosit o luna de zile pana a fost inlocuit cu unul extern.

Filtrul se vinde in cutia originala, arata si functioneaza ca nou.

Pret negociabil, 100 RON.
    Anunt neregulamentar.
    Ofer la schimb un filtru intern Hailea BT 1000 nou in cutie cu toate accesoriile cu plante diferite specii.
    Astept oferte pe PM.

Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
    Go to: