[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
AIO reef 650x400x400  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
aerosv
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/01/2013 12:03:53
Messages: 586
Location: Suceava
IP:
Offline

Va salut ! Am revenit cu noul setup:

- bazin 650x400x400 sticla 8mm ultraclara, din care 650x320x400 display, restul filtru. L-am umplut cu 80L apa.
- 15 Kg nisip viu, piatra vie si uscata
- pompa recirculare Eheim CompactOn 1000
- Lumina AI Prime HD
- Skimmer BM QQ1 hang on
- Incalzitor Eheim 100W
- Pompa valuri Jebao RW4
- Filtrare (2L Matrix, carbune activ, perlon).
- Autocompletare ATO

Stocul viu provine din vechiul bazin , dar astept vremea mai buna sa mai completez cu vietati.

Ceea ce ma impresioneaza este lampa, unii colegi mi-au recomandat Hydra sau chiar doua Prime , dar din ce observ este chiar prea puternica si acopera foarte bine cam toata suprafata. Setarile nu sunt pe maxim ci la aprox 80% din putere. Probabil asta din din cauza ca am un rockscape mai aerisit si nu am corali care sa-i umbreasca pe altii.

Mai am de mesterit la un capac cu plasa , desi imi place foarte mult cum arata asa.... dar nu am incotro, pana acum de fiecare data mi-au zburat pestii din bazin
[Thumb - 2.jpg]

[Thumb - 1.jpg]

aerosv
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/01/2013 12:03:53
Messages: 586
Location: Suceava
IP:
Offline

..
[Thumb - 3.jpg]

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 9774
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Offline

Pentru inceput arata foarte bine
Te-as sfatui sa-l lasi in pace o perioada cat mai mare de timp.. cu cat umbli mai mult in el, cu atat se va stabiliza mai greu.
Lampa da destula lumina pentru un bazin de marimea aia? Eu am folosit 2 AI la un bazin-cub cu latura de 60cm, una singura nu prea mergea.

Pune te rog o poza din lateral, unde sa se vada skimmerul si despartitorul dintre display si partea din spate. Merci

I'm Batman!

Aquatic Jungle - Sweet-Bat - Salty-Bat - Bat-reef

Live stream

Mi te supui.
[WWW]
aerosv
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/01/2013 12:03:53
Messages: 586
Location: Suceava
IP:
Offline

Lumina dupa cum pare si in foto acopera destul de bine , este la 20 cm de luciul apei. Exista totusi si zone mai umbrite pe margini dar mi se pare suficienta. Voi vedea in timp cum reactioneaza coralii.
Partea din spate e greu de pozat acu, dar uite doua de cand am lipit placa de plexic..
[Thumb - F11444EB-A0B0-45C7-B276-E2E0D2725EAB.jpeg]

aerosv
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/01/2013 12:03:53
Messages: 586
Location: Suceava
IP:
Offline

..
[Thumb - 821F5B20-CBE9-439A-87B1-49A14D1830CD.jpeg]

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 9774
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Offline

Eram curios daca buza skimmerului (cupa) depaseste marginea acvariului. Caz in care ti-ai cumparat o problema, trebuie sa fii cu ochii pe skimmer ca pe butelie. Sau sa ii pui furtun sa se scurga jegul la canalizare sau intr-un recipient

I'm Batman!

Aquatic Jungle - Sweet-Bat - Salty-Bat - Bat-reef

Live stream

Mi te supui.
[WWW]
Humbert
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 26/10/2008 15:59:25
Messages: 1900
Location: Bucuresti, P-ta 1 Mai
IP:
Offline

foarte fain si lucrarea si acvariul
succes!

300 litri plantat by Humbert
10 litri nano
160 litri AIO reef
aerosv
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/01/2013 12:03:53
Messages: 586
Location: Suceava
IP:
Offline

Cupa are un furtunas de preaplin si curge inapoi in acvariu in caz de ceva
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 9774
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Offline

Da, acum ca am cascat ochii mai bine, am vazut si furtunul

Bun asa, succes in continuare

I'm Batman!

Aquatic Jungle - Sweet-Bat - Salty-Bat - Bat-reef

Live stream

Mi te supui.
[WWW]
aerosv
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/01/2013 12:03:53
Messages: 586
Location: Suceava
IP:
Offline

Multumesc! Rabdare sa fie de acu!
BBogdan
Senior member
[Avatar]

Joined: 29/05/2011 09:48:04
Messages: 561
Location: Cluj Napoca
IP:
Offline

Arata bine ! , sa-l vedem plin de corali.

My Aquariums
aerosv
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/01/2013 12:03:53
Messages: 586
Location: Suceava
IP:
Offline

Am sa descriu aici cum era sa fac o mica inundatie...

Am pozitionat senzorul ATO in camera pompei unde pare ca functioneaza bine, totul bine si frumos pana la primele pene de curent.

La oprirea pompei de recirculare, camerele se vor egaliza insa atunci cand revine curentul, nivelul din camera pompei scade la inceput mai mult decat in mod normal si astfel se va actiona si senzorul ATO care va pompa apa pana ce nivelul va fi iar sus.

Timp suficient ca in acest timp display-ul sa fie aproape plin ochi.... Nu mi-a dat pe afara insa salinitatea mi-a scazut-o cu aproape 2ppm.

Solutia cea mai sigura este senzorul ATO in display sau exista o alta varianta?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 22003
Location: Bucuresti
IP:
Offline

- Senzorul trebuie sa stea in camera pompei... pentru ca acolo fluctueaza nivelul apei!
- In cazul tau, rezolvarea problemei se face cu ajutorul unui "montaj" care sa "intarzie" pornirea sistemului ATO cu 20-30 secunde.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015)
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 9774
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Offline

Pui un senzor si in display, inseriat cu cel din "hob". Dar il pui invers, daca nivelul apei in display e sus, sa taie conexiunea.

Si intotdeauna trebuie sa simulezi ce se intampla cand cade curentul..

I'm Batman!

Aquatic Jungle - Sweet-Bat - Salty-Bat - Bat-reef

Live stream

Mi te supui.
[WWW]
Humbert
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 26/10/2008 15:59:25
Messages: 1900
Location: Bucuresti, P-ta 1 Mai
IP:
Offline

Cred ca merge si sa pui senzorul al doilea de care zice Dan tot in camera pompei daca ti-e mai usor. Avantajul e ca acoperi asa si riscul sa ti se blocheze senzorul principal pe deschis, care e principalul risc la ato.

Alte mijloace de diminuare a riscului pe care zic eu ca oricum ar trebui sa le ai sunt ATO pus pe priza programabila 1 minut x cateva ori pe zi (f mici sansele sa revina curentul exact la inceputul minutului dat de priza) si pompa cu debitul cel mai mic (furtun gaurit daca nu ai pompa cu debit mic).

Sau o pompa de retur care are si ea senzor si se opreste cand apa scade prea mult, ca scenariul pe care l-ai patit acum cand s-a intrerupt curentul se poate intampla si daca se obstructioneaza partial sau total overflow-ul (de ex cu un peste mort) - ato va baga apa in siatem exact cand nu trebuie - ma rog asta se rezolva cu senzorul in display.

Sunt multe riscuri la ato, mai e de ex si riscul sa ti se termine apa si sa arzi mai intai pompa de ato si dupa aia pompa de recircular, da e un risc nai mic si probabil doar daca nu esti acasa.

This message was edited 5 times. Last update was at 03/03/2018 09:50:51


300 litri plantat by Humbert
10 litri nano
160 litri AIO reef
um02122
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 12/12/2013 23:41:44
Messages: 4296
Location: Berks
IP:
Offline

Priza programabila cu doua perioade scurte de functionare, dimineata si seara, ideal cand stii ca esti pe-acasa.

Pompele ATO cele mai safe sunt cele peristaltice, gen AquaMedic Niveau Automat.

___________
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
aerosv
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/01/2013 12:03:53
Messages: 586
Location: Suceava
IP:
Offline

Merci de sugestii, uite ca nu m-am gandit la priza programabila... pare cea mai buna varianta fara a modifica nimic pana ma decid cu al doilea senzor.
aerosv
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/01/2013 12:03:53
Messages: 586
Location: Suceava
IP:
Offline

Gata si rama , am tesut de mi-a venit acru... iar plexicul l-am taiat la traforaj, si gaurile cu bormasina

Sunt foarte incantat cum a iesit, sper sa nu am ghinionu sa iasa un pestan prin ochiurile alea.
[Thumb - IMG_3335.jpg]

[Thumb - IMG_3336.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 03/03/2018 16:59:40

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 9774
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Offline

Bag cucu, ca multa rabdare ai avut. Eu renuntam dupa primele 3 gauri

I'm Batman!

Aquatic Jungle - Sweet-Bat - Salty-Bat - Bat-reef

Live stream

Mi te supui.
[WWW]
BBogdan
Senior member
[Avatar]

Joined: 29/05/2011 09:48:04
Messages: 561
Location: Cluj Napoca
IP:
Offline

Foarte fain a iesit rama cu plasa , vreau si eu una !

My Aquariums
 
Forum Index » Bazine mici si medii
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com