[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
filtru extern Boyu EF-05  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

Va salut dragi prieteni !! Am un acvariu de 25L plantat,shi nu shtiu daca filtrul BOYU EF-05 ar fi bun
[Email] [Yahoo!] [MSN]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Foarte bun.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

eugen2265 wrote: Va salut dragi prieteni !! Am un acvariu de 25L plantat,shi nu shtiu daca filtrul BOYU EF-05 ar fi bun

De unde ai cumpara(t) acest filtru si la ce pret l-ai gasit?

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
cristinub1
Junior member
[Avatar]

IP:

Pentru 60 litri merge?
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Merge, dar cu putini pesti.
Debitul lui este insuficient pentru acel volum de apa.
Dar exista posibilitatea umplerii lui numai cu mediu biologic si auxiliar se foloseste o pompa/filtru pentru circulatie si filtrare mecanica.

[Yahoo!]
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

E un magazin de acvaristica la noi in Bucuresti, la pretul de;105Lei.In cvariul de 25L am creveti
[Email] [Yahoo!] [MSN]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

si eu caut un filtru extern pt acvariul meu de 20 l si nu prea gasesc ceva ieftin si bun. Pe net nu am gasit sub 140 lei... Deci mi se pare bun acest pret, dar are incluse si mediile filtrante si fitinguri?

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

are absolut totul complect
[Email] [Yahoo!] [MSN]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai un pm de la mine. Mersi.

[Yahoo!]
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

eugen2265 wrote:are absolut totul complect

are materialele filtrante, dar de ce oare nimeni nu le foloseste? Materialele filtrante cu care vine sunt degeaba si trebuiesc inlocuite cu siporax mini sau eheim substrate pro ca sa aiba o oarecare eficienta.

cea mai mare problema a acestui filtru, daca te apuci sa cauti pe forumurile de la noi si de afara este debitul foarte scazut care nu face fata nici macar la un acvariu de 30l.

Dennerle addiction..
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

Cred ca ai dreptate ! nici eu nu sunt decis sa il cumpar. Mi se pare ca are debitul de 150L/h> Ma gindeam ca poate pot eu sa ii schimb pompa
[Email] [Yahoo!] [MSN]
stefanp
Moderator

IP:

Pe mine ma tenteaza sa folosesc asa ceva la un prichindel de 5 litri...oare sunt ?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Deloc. Pe langa cei 5 litri ai acvariului mai ai ca vas tampon cei 1,5-2 litri ai canistrei, iar debitul real de apx 100 l/h este .... bun.

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Multzam'
Vad cum calculez finantele si cred ca ma bag la asa ceva.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu as vrea sa il folosesc la acvariul meu de 20 litri. Ar fi bun pt el? Ce zici scificuss?
Sa las materialele filtrante cu care vine echipat sau sa pun altele?

[Yahoo!]
miliadrian
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor,ce parere v-a lasat Boyu EF-05,nu de alta dar folosesc si eu momentan unul,pt ca celalalt scoate un zgomot cam ciudat,vi s-a mai intamplat cuiva acest lucru?,tot odata sa imi spuneti la debitul acestui filtru sunteti multumiti?
[Email] [Yahoo!] [MSN]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

La 20 litri net e cam la limita. Dar pentru 5-6 pestisori mici, un betta sau cativa creveti merge.

Poti pastra acel buretele mare galben, dar la mediu bio iti recomand ceva mai bun. Depinde ce gasesti si cat esti dispus sa dai. Calculul este simplu, decat sa dai de 2-3 ori cate 20 lei sa faci incercari mai bine dai 50 din prima si stai linistiti minim 2-3 ani.

Cum am mai mentionat, se poate suplimenta cu un minifiltru pentru circulatie si filtrare mecanica daca se cere in functie de configuratia acvariului.

[Yahoo!]
miliadrian
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut @ scificuss eu la 55L,am un Boyu +unul intern un Resun(parca),din pacate mai am inca un Boyu dar acesta nu il pot folosi pentru ca un zgomot foarte urat nu imi lasa somnul in pace...pacat ,ca recomandare la cel de al doilea filtru ca medii de filtrate ce recomanzi?
[Email] [Yahoo!] [MSN]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

scificuss wrote:La 20 litri net e cam la limita. Dar pentru 5-6 pestisori mici, un betta sau cativa creveti merge.

Poti pastra acel buretele mare galben, dar la mediu bio iti recomand ceva mai bun. Depinde ce gasesti si cat esti dispus sa dai. Calculul este simplu, decat sa dai de 2-3 ori cate 20 lei sa faci incercari mai bine dai 50 din prima si stai linistiti minim 2-3 ani.

Cum am mai mentionat, se poate suplimenta cu un minifiltru pentru circulatie si filtrare mecanica daca se cere in functie de configuratia acvariului.

Fata de acesta http://www.shopmania.ro/acvaristica/p-hailea-filtru-intern-hl-bt-400-11458966 care e in functiune in prezent si in care am doar burete, cred ca e mai bun Boyu EF-05, nu?
As vrea sa pun ceva ce sa mearga bine din prima si sa nu tot testez caci nu ma pricep in acest domeniu. Ce sa pun la mediu bio?

[Yahoo!]
miliadrian
Junior member
[Avatar]

IP:

@ naitsirc ,eu dupa parerea mea un filtru extern nu se compara cu unul intern,binenteles asta este parerea mea,ma refer si la medii de filtrare,curatare etc..,dupa parerea mea pot recomanda acest filtru boyu ,dar vezi sa nu patesti ca mine sa iti faca si tie zgomot,iar raport calitate pret,boyu binenteles. Ape limpezi tuturor !
[Email] [Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: