[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Eu mai vin cu o idee: Glass Bloodfin Tetra. Mi-au fost recomandati si mie la inceput dar nu am gasit atunci. Poate tu esti mai norocos. Cam asa arata:
image
Unualtu wrote:Am vazut ca toata lumea zice ca viviparii sunt pestii incepatorului

In ciuda faptului ca se inmultesc intr-un ritm ametitor sa stii ca nu sunt chiar "pestii superman", sunt destul de sensibili, uneori pot fi destul de bolnaviciosi ... etc. Deci sa nu pleci de la premisa aceasta. Este foarte adevarat ca diversitatea coloristica precum si faptul ca se inmultesc usor si repede ii fac atractivi. Multi dintre noi am fost extrem de mandri cand am avut primii pui in acvariu, e in firea noastra sa ne bucuram si sa ne incante acest lucru.
In alta ordine de idei, xipho se fac destul de mari, o femela matura poate ajunge usor la 12-13 centimetri deci ai grija ce specii aduci in acvariu. Pentru inceput ti-ar fi ideale plante cu crestere rapida, gen Elodeea si plante de suprafata gen Pistia care te vor ajuta sa scapi de multe din toxinele ce se acumuleaza initial in bazin.
Nu ai spus nimic despre substrat si fertilizare, daca ai timp incearca si documenteaza-te si in aceasta privinta.
Sper ca nu incepi sa dai inapoi
Bine ai venit, ape limpezi sa ai.
ovidiucol wrote: .. eu de cand eram mic si avea 'al batran acvariile stiam ca "sanitarii" mananca resturile celorlalti pesti .. respectiv fecale .. )

"Sanitarii" NU sunt coprofagi. Consuma intradevar resturi de mancare dar nu fecalele celorlalti pesti. Si chiar daca in mod ciudat ar fi asa nu ar trebui sa produca si ei fecale la randul lor ?
Curata acele puncte cu un burete de vase, freci bine cu partea mai aspra. Asta inainte de schimbul de apa ca sa si scoti o parte din ele. Grija mare sa nu prinzi nisip intre burete/card/racleta si geam pentru ca il vei zgaria. Ancistrusii vor mai curata din ele insa uneori sunt destul de dure incat nici ei nu le rontaie. Cand vorbea de melci colegul Bogdan_Musat cred ca se referea la Pomaceea.
P.S. Atentie cu ancistrusii sa nu fie altceva... gen pleco care va creste enorm de mare.
Cred ca ai avea mai mult succes daca ti-ai trece locatia in My Profile, e cam incomod sa iti caut topicul de prezentare sa ma lamuresc de unde esti. No offence....
Macar un 3 centimetri, asta ca sa nu ai surpriza ca va incepe Aquabasis sa iti tulbure apa daca o sa ai vreun peste care sa scormoneasca.
Claudiavis wrote:a trebuit sa opresc filtrul

Grija mare, se poate intampla sa il uiti oprit iar consecintele nu vor fi tocmai placute.
Sunt convins ca ar merge, numai rabdare si indemanare sa fie dar dupa cate am vazut ca mestereste sotul tau ma indoiesc ca i-ar lipsi acestea doua.
Bine ai venit printre noi, pesti vioi si ape limpezi sa ai.
coana_andreea wrote:Am facut rost pt moment de o panarama de filtru, resun mini parca se numeste,

Nu sunt adeptul chinezariilor, dai sa fi uimita de debitul pe care il are piticania, iar la volum de apa pe care il va avea nano-ul tau s-ar putea sa cam faca un pic masina de spalat pe acolo.
m_3 wrote:
Adica complet submersa.

Nu?

Scuze, uneori mai sunt si eu blond
alber wrote:Mergi, le spui ca ai avut polistiren sub acvariu (de 2 cm), ai pus pietrisul, apa, a stat 3 zile, apoi a pocnit. Ai inundat vecinii, trebuie sa le platesti zugraveala si daca nu ti-l schimba te duci la protectia consumatorului si-i dai si in judecata.

Sustin total ideea
Din pura curiozitate, fa o verificare si vezi cat de plan este fundul acvariului. Desi ma indoiesc ca sticla o avea vreun defect de fabricatie .... nu strica sa te asiguri.
Mephisto wrote:Am "virusul" acvaristicii de doi ani (sa-l stapanesc sanatos, stiu

Colegu' nu fi egoist, raspandeste-l domnule
frontdoor wrote:In magazin erau 6 carasi mari la vreo 50 si ceva L si nu pareau sa se supere, eu am vreo 60L de apa pusi asa ca are destul spatiu.

Nu face confuzie intre acvariile destinate strict expunerii in scopul comercializarii si cele destinate cresterii/intretinerii pestilor. Ce specie sunt acele "sugative" ? Ce temperatura ai in acvariu ? Acvariul este ciclat ? Ce filtrare ai acolo ? Sper ca nu opresti niciodata filtrul Ce le dai sa manance ?
Dracena este intradevar o planta intalnita in zonele umede insa nu rezista prea mult timp complet emersa. Dupa un timp va incepe sa putrezeasca. Rezista foarte bine in terarii sau vivarii.
Bine ai venit. Un inceput extrem de promitator.
Aceea din fata este Dracena ? Pentru ca in acest caz nu va rezista prea mult.
Bine ai venit Ioana. In primul rand iti recomandam sa citesti materialele de pe site/forum:
Ghidul incepatorului: http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
Ciclul azotului: http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Volumul acvariului si numarul pestilor: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
Carasii au nevoie de un volum mare de apa si de o filtrare foarte buna precum si de o temperatura relativ scazuta, sunt pesti de apa rece iar temperaturile din bazinele cu pestii de apa calda nu le fac bine. In general se recomanda 50 litri pentru fiecare caras. Masculii de betta se tin singuri, dar nu in boluri, acolo sunt chinuiti si nu le poti oferi conditii decente. Broscuta nu are ce cauta in acvariul cu pesti, iar in doua trei luni mare parte din pesti ii vor deveni din companioni de acum mic dejun pranz sau cina.
Pentru ca in aceasta sectiune doar ne prezentam iti recomand sa deschizi un topic dedicat problemelor tale.
Ape limpezi sa ai.
Le lasi in pace, daca au conditii vor da alte frunze. Ideal ar fi sa nu lasi frunzele in apa sa putrezeasca, pentru ca acvariul tau deja are o populatie numeroasa si numai din asta nu cred ca mai ai nevoie de incarcatura biologica.

Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Go to: