[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Message
Filtrul sper ca a fost clatit si nu spalat cu simt de raspundere (adica sa il storci) si doar in apa din acvariu, NU de la robinet. Mirosul ala ciudat poate avea mai multe cauze:mancare/plante care se descompun, un acvariu suprapopulat .....
Eu totusi tind sa cred ca acvariul nu este ciclat, ideal ar fi sa faci niste teste de apa. Pana una alta observa comportamentul pestilor, fa schimburi de apa mai dese, nu le da sa manance mult (guppy sunt la fel de cersetori ca si carasii) si aspira intotdeauna substratul.
Gestatia completa dureaza in jur de patru saptamani, dar daca deja are burtica mare probabil ca nu va mai dura mult timp. Daca acvariul maternitate este un acvariu obisnuit incearca sa faci rost de niste plante plutitoare, gen Ceratophyllum demersum sau Pistia. Le vor oferi puilor ascunzis si vor fi feriti de instinctele canibalistice ale mamei.
DeCasa wrote:dupa aprox 3-4 saptamâni am schimbat aprox. 5 litri din apa.

Acum presupun ca stiti deja mai mult decat la inceput, insa am sa incerc sa va reamintesc ca un caras are nevoie de aproxmativ 50 litri de apa. Sunt pesti mancaciosi iar cantitatea de mizerie pe care o fac este direct proportionala cu acesta. La un volum atat de mic de apa ar trebui facuta curatenie foarte des (aspirat substratul, curatat geamurile, schimb de apa) altfel amoniacul si restul compusilor ce iau nastere prin descompunerea dejectiilor vor transforma acvariul intr-o camera de tortura sau chiar mai rau.
Va sugerez sa lecturati Ciclul azotului si Ghidul incepatorului de la sectiunea Linkuri Utile.
De asemeni nu ati mentionat nimic despre filtrare si dimensiunea actuala a pestilor.
O zi buna si ape limpezi va doresc.
Te ajuta acum pe moment, daca puii vor fi mai multi iti va fi greu sa ii cresti acolo chiar si o perioada scurta, dar oricum e un lucru bun daca poti face asta.
Eu de exemplu nu obisnuiam sa scot femelele din acvariu, insa la mine aveau foarte multe ascunzisuri printre plante. Este foarte adevarat ca nu ramaneau toti puii, deja acolo era un fel de "selectie naturala", cei puternici supravietuiesc ....
Sanse prea mari puii nu prea au pe acolo. S-ar putea sa mai scape din ei, depinde foarte mult si de temperamentul exemplarelor din acvariul tau, de cat de des sunt hraniti, stresati...etc.
Ideal este ca femela dupa ce fata sa ramana singura macar un timp (o zi, doua) astfel incat sa se refaca si sa nu fie agasata din prima de masculii iubareti din acvariu.
Bine ai venit pe la noi. Da...... triscusi™ nu ai ?
Si reactor de CO2 cu bio-balls Eh, sincer mie unul incepe sa imi placa ceea ce vad. Nu mai seamana deloc cu ce aveai la inceput. Mai ai de lucru pe acolo insa primii pasi pe care i-ai facut sunt promitatori.
Voi fi si eu carcotas un pic:
* carasul acela prezinta acele formatiuni pe opercul nu pe branhii (cel putin asa reiese din imagine)
* sper sa nu iti fi explicat vre-un acvarist "experimentat" ca sanitarii se vor hrani cu fecalele celorlalti pesti. E un lucru fals si total ilogic.
Apreciez faptul ca ai plante naturale si nu plastic, este un inceput bun. Incearca si fa-i rost betta-nului de o garsoniera doar pentru el, este un peste deosebit si tu chiar ai un exemplar frumos.
Daca ventuzele alea nu raman lipite pe geam se prea poate sa nu mai fie cauciucul lor bun. In ceea ce priveste aerarea, poti regla debitul de aer introdus in acvariu punand la capatul furtunului un robinet de aer (cred ca e vreo 3 lei pe la magazine) si reglezi debitul astefl incat sa nu mai faca jacuzzi acolo. In lipsa de robinet poti folosi si o clema reglabila de la un set de perfuzie, care in mod normal se gaseste la farmacie si cred ca e vreo 4-5 lei.
Filtrul nu trebuie oprit deoarece poate conduce foarte rapid la deciclare. In lipsa curentilor de apa care le furnizeaza nutrientii bacteriile vor muri destul de repede. Un alt motiv legat de transformarile chimice care pot avea loc in filtru in cazul in care il opriti pentru perioade mari de timp. Imi pare rau ca nu gasesc linkul patania unui coleg acvarist care oprea noaptea filtrul extern considerat zgomotos. Intr-o buna zi s-a trezit ca dupa pornirea filtrului extern toti discusii trecusera deja intr-o lume mai buna.....
Ce se intamplase acolo ? Simplu, filtrul se transformase intru-o fabrica de toxine si in momentul in care a fost pornit acestea au ajuns in bazin. In cazul vostru cantitatea mica a mediilor filtrante si faptul ca nu se gasesc intr-o alta incinta fata de acvariu va diminueaza oarecum riscul, dar nu va jucati cu focul si mai ales cu viata unor animale nevinovate.
Nu prea.....
Glumesc, fericitule in curand vei putea sa te apuci sa le tunzi si sa replantezi, in felul acesta poti obtine niste tufe foarte frumoase.
Porcu wrote:Eu zic sa nu-i vinzi si sa le faci un acvariu pe masura pretentiilor lor .

Io subscriu la parerea maritului Faraon si indraznesc a sugera prevederea din timp a unui spatiu suplimentar pentru eventuale achizitii/urmasi
Bine ai venit tizule. Stai pe aproape ca scapare nu ai
Iar pentru petele de silicon poti incerca cu partea aspra a unui burete de bucatarie si cu CIF. Grija mare sa nu ramana prin acvariu
Oscar? Ma indoiesc ca nu isi vor testa colegii de camera sa vada ce gust au ....
Da, il vei considera un acvariu nou. Nu baga chimicale prin acvariu sau filtru. Citeste Ciclul azotului, sunt convins ca iti va lamuri multe "mistere"
ce cauta lumina aprinsa noaptea? Plantele si animalele au nevoie sa le fie respectat ciclul zi/noapte.
Sa nu mai faci asta niciodata (sa te uiti urat la ea) , ai sa vezi tu cand o sa vrei un acvariu un pic mai mare ) gen 2-3-400 litri.
Eu iti dau un sfat de incepator si in calitate de vecin . Mergi in Hornbach si ia o punga de nisip/pietris bob de orez. Sa aiba 2-3 mm granulatie. O punga de 10 kilograme cred ca este vreo 12-14 lei. Scoate apa din acvariu, daca vrei o poti pastra, daca nu ... oricum acvariul e crud inca asa ca nu pierzi mare lucru. Fa o gaura in substrat dupa ce ai scos cea mai mare parte din apa, iar in acea gaura baga furtunul astefel incat sa se adune cat mai multa apa in acea gaura si sa o scoti aproape pe toata. Apoi cu o lopatica/spaclu/paleta din aia mica de prajituri/cartela de telefon incearca si aduna tot pietrisul asta. Ce nu merge cu "scule" aduna cu mana. Pui pietrisul nou peste
substrat si apoi umpli la loc cu apa.
Am facut si eu ca tine la inceput si apoi imi venea sa ma dau cu capul de pereti cand m-am umplut de alge, mizeriile tronau intre pietre, nu puteam sa aspir, destule plante nu isi formau radacini sanatoase in pietrisul acela etc. etc.
Cred ca erau acestia
Off topic: am dubii ca acela era vanzatorul ....
 
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com