Message |
|
Bine ai revenit. Credeam ca te pierdem  In afara de echinodorusi cred mai poti folosi si cryptocorine. Pietrisul/nisipul sa fie cat mai rotunjit pentru ca purcelusii vor sapa, dar asta presupun ca stii deja.
|
 |
|
Bine ai venit printre noi. Ape limpezi si pesti sanatosi sa ai.
PS. Sa nu uiti sa iti treci locatia in My Profile.
|
 |
|
Nu se vede decat o singura imagine....
|
 |
|
|
 |
|
ovidiucol wrote:.. automat am oprit si filtrul ..
De ce ?
|
 |
|
Incepatorul wrote:Mda din pacate din neglijenta voastra ca vati concentrat pe scris un peste a dat ortu popi
Iarta-ma ca iti spun, dar afirmatia ta suna mai mult decat pueril. Inainte sa faci ciorba de peste ai citit ceva despre ei ? Garantat NU! Ai fi aflat astfel ca pestii pot deveni agresivi daca sunt specii teritoriale, daca nu au spatiu sau daca sunt doi masculi in acelasi bazin.
De asemeni ai fi aflat ca acvariile sunt destinate recreeri unui colt de natura. Cele in care pestii sunt tinuti cat mai inghesuiti se numesc conserve. Lucru valabil pentru ceea ce ai facut tu.
O zi buna si tie si ape limpezi.
|
 |
|
Cred ca te putem "modela" usor  Numai tu sa vrei. Ai rabdare doar sa incapi pe mainile colegilor nostri cu experienta si o sa vezi tu cum ai sa visezi noptile acvarii, filtre, fertilizare iar in alte momente ai sa masori locurile din casa sa vezi daca iti mai intra un acvariu.
|
 |
|
Mie imi pare a fi Hygrophila difformis dar nu bag mana in foc.
|
 |
|
Cred ca o data cu noile schimbari ar fi interesant sa deschizi un topic la Coltul incepatorului, un gen de jurnal. Mai primesti si de la noi o informatie/impuls/ghiont etc.
|
 |
|
Multumesc pentru gazduire, am rezolvat, se poate inchide aici.
|
 |
|
Bine ai venit tizule. Incearca sa nu mai folosesti prescurtarile de tip messenger si/sau "k" in loc de "c"
|
 |
|
Bine ai venit, ape limpezi sa ai. Daca nisipul este foarte fin intradevar nu este cea mai fericita alegere. Dar daca are o granulatie de 2-3 mm este foarte ok. Substrat fertil exista ? Iluminare ?
|
 |
|
Nu conifere, din cauza rasinilor pe care le contin. Poti folosi crengi de salcie creata pe care le poti modela un pic daca le scufunzi in apa clocotita, le legi cu o ata/sfoara, uscate fortat in cuptor de exemplu si apoi imbibate in apa ca sa nu pluteasca. Sau le poti folosi doar tratate, fara sa le mai modelezi. Tratate adica fierte de cateva ori in apa cu sare  si apa simpla.
|
 |
|
coana_andreea wrote:ca si lumina as pune leduri, obisnuite, legate la un transformator de 12v. Sunt ok? Cate ar trebui sa pun? Daca ar trebui sa pun altele, spune-ti-mi de care si mai ales unde se gasesc.
Aici iti poti calcula rezistenta necesara si ai si schema de legare a ledurilor: http://led.linear1.org/led.wiz
|
 |
|
Da, este foarte posibil sa incep sa ma "destrabalez" cand am sa vad atata spatiu  La mine durerea principala ca sa zic asa, este legata de latime, vreau sa am loc sa ma desfasor. Cat priveste ideea mea cu africanii deocamdata cred ca am sa o aman pentru momentul cand si acesta va deveni MPM  .
Am mai facut o masuratoare prin casa si nu prea pot sa merg cu mai mult de 110 la lungime, nu as mai putea deschide usile de la un dulap. I-as pune eu gand rau dulapului dar nu vreau sa imi pun consoarta in cap
|
 |
|
Multumesc. Nu intentionez sa cresc plante pretentioase, pentru ca nu prea am nici rabdarea necesara si nici timpul. Vreau sa incerc sa il mentin cat mai simplu de intretinut. (inca nu ma cred nici eu pe mine  )
Andrei, tot acolo am calculat si eu, dar parerea cuiva cu experienta cantareste mai mult decat algoritmul de acolo, de asta va tot bat la cap.
|
 |
|
Stimati colegi, deoarece va consider total vinovati pentru infestarea cu microbul MPM (=Mereu Prea Mic) va cer un sfat. Acvariu cu dimensiunile 100x55x45 facut din sticla de 8.
Sa mai tai din dimensiuni ? Pot modifica dimensiunile dar nu si grosimea sticlei.
Cu intarituri sau fara ? Eu as fi mers pe ideea de intarituri pentru un somn linistit
Fundul simplu sau dublu ? Ma gandesc ca poate imi vine vreo idee sa tin africani/tanganikani etc.
Multumesc.
|
 |
|
Daca ceea ce se vede acolo alb sunt bucatele de marmura te-as sfatui sa le scoti. Iti vor creste duritatea apei si plantelor tale nu prea le va conveni.
|
 |
|
Acela este rotorul. Incearca si da un search dupa "rotor Eheim 2212". S-ar putea sa gasesti pe la magazinele online.
|
 |
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/12601.page are colegul alexacv un post in care iti da si compozitia si o imagine a instalatiei.
|
 |
|