[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Va salut!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
hauptmannclaudiu
Member
[Avatar]

IP:

Salut! Ma numesc Hauptmann Claudiu si am un acvariu de 180L de aproape 3 saptamani. Am mai avut unul mic si urat timp de 3-4 luni.. Nu prea am experienta in acvaristica. De 3 saptamani am tot facut mici schimbari in acvariu. Sper sa nu mai umblu in el;)). Va place?
[Thumb - 10022011675.jpg]

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit. Un inceput extrem de promitator.
Aceea din fata este Dracena ? Pentru ca in acest caz nu va rezista prea mult.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
hauptmannclaudiu
Member
[Avatar]

IP:

Da, este dracena.. Nu prea cunosc despre plante.. Azi am plantat o. De ce nu va rezita?
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Dracena este intradevar o planta intalnita in zonele umede insa nu rezista prea mult timp complet emersa. Dupa un timp va incepe sa putrezeasca. Rezista foarte bine in terarii sau vivarii.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
hauptmannclaudiu
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru detalii
[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

salut si bine ai venit.
Din ce vad eu in fata ai plantat ceva acicularis, care nu ii merge prea bine. Vezi ca sunt anumite plante care au nevoie de mai mult decat un acvariu, apa si un bec aprins. Te vei lovi de sisteme de co2, fertilizanti, lumini, schimburi de apa, osmoze ....heheee mai ai ceva, dar esti in locul potrivit, vei avea multe de invatat aici

O mica remarca am, De unde esti? completeaza si la profil locatia te rog

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
hauptmannclaudiu
Member
[Avatar]

IP:

Am plantat acicularis...si s au cam ofilit, dar toate au puiuti crescuti pe langa.. unii sunt deja mari. Am pus si neon pentru plante si tub pentru co2, pun si fertilizant (Ferropol) saptamanal.. incet incet mai aflu de ce mai e nevoie multumesc!
[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

hauptmannclaudiu wrote:Am plantat acicularis...si s au cam ofilit, dar toate au puiuti crescuti pe langa.. unii sunt deja mari. Am pus si neon pentru plante si tub pentru co2, pun si fertilizant (Ferropol) saptamanal.. incet incet mai aflu de ce mai e nevoie multumesc!

Pai nu zisasi nimic despre co2, ia da-ne mai multe detalii . Vezi ca acicularisu poti sa il tunzi la cca 1cm de la substrat, Frunzele "topite" nu sunt bune de tinut in bazin. Neonul de plante de care ai pus? . Ferropolul saptamanal iti recomand sa il adaugi in doze zilnice, iar daca tot mergi pe linia lor, ia si ferropol 24. In prima faza mergi cu doza recomandata apoi o cresti usor usor, pana ajungi sa o dublezi. Mai toti crescatorii de plantate iti vor spune ca Ferropolu e apa de ploaie. Dar pt inceput ca sa inveti cat de cat despre plantate e ok.

Da-ne mai multe detalii ; volum, iluminare, filtrare , cum amesteci co2 in bazin etc

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

kmol wrote:...nu rezista prea mult timp complet emersa...

Adica complet submersa.

Nu?
hauptmannclaudiu
Member
[Avatar]

IP:

Filtrul este CristalProfi i100, pe neonul de plante scrie solar tropic LT 30 W de la JBL si mai am un neon normal.. Mai am un tub pe care scrie CO2-Depot de la Tetra din care pleaca un furtun pana intr un tub in acvariu si apas zilnic sa se umple ala cu CO2). Asa, lumina o las cam 14-16 ore pe zi. Ma pun acum sa tund acicularisul. Ferropolul este singurul care il avea la singurul magazin de asa ceva din oras,dar cred ca pot sa dau comanda, daca ati putea sa mi ziceti ce Ferropol sau alte fertilizatoare mai bune Ce ma mai sfatuiti sa fac, sa achizitionez?
Multumesc! Imi sunteti de mare folos
[Email] [Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

CO2-ul din "bomba"de la tetra e destul de nesemnificativ la volumul acvariului tau. Lumina e destul de putina,mai trebuie suplimentat,macar un tub.Ce inseamna "un tub obisnuit"?TImpul de iluminare e cam mare,incearca sa-l limitezi la 10h.Si filtrarea e cam slaba ,atat ca si cantitate de apa vehiculata cat si d.p.d.v al filtrarii mecanice si biologice,iar filtrul este poate unul din cele mai importante piese din acvariu.

This message was edited 2 times. Last update was at 11/02/2011 14:23:08

[Email]
hauptmannclaudiu
Member
[Avatar]

IP:

Pe filtru scrie ca face fata pana la160 de litrii. E mai bun filtrul exterior decat cel interior??? PE care mi l ati recomanda ? Ce C02 sa cumpar?? si sa fac gaura in capac pentru uin nou tub?
Fac tot ce e necesar pentru acvariul meu
multumesc
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

m_3 wrote:
Adica complet submersa.

Nu?

Scuze, uneori mai sunt si eu blond

[Email]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

hauptmannclaudiu wrote: E mai bun filtrul exterior decat cel interior??? PE care mi l ati recomanda ? Ce C02 sa cumpar??

Mult mai bun filtrul extern,atat filtrarea cat si estetica,practic nu mai ti o piesa mare in acvariu,deci ideal filtru extern si pt ca am vazut ca ai JBL ai putea sa te orientezi la un filtru extern tot de acolo,Crystal Profi e900.Cat priveste kitul de CO2 ,aici sunt multe variante ,variante deosebite intre ele de PRET ,pretul ridicandu-se functie de complexitate si evident nameul firmei producatoare.Aici poti da un "search " si vei avea din ce sa alegi,apoi dupa ce te-ai dumirit un pic,posteaza pe forum si vei primii sugestiile necesare.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/02/2011 16:37:10

[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Hai pe rubrici ce tin de natura subiectelor discutate.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
hauptmannclaudiu
Member
[Avatar]

IP:

Sa pun urmatoarele intrebari pe "coltul incepatorului" sau unde? P
[Email] [Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Poti deschide un topic nou pe sectiunea "Coltul incepatorului"unde poti afisa toate nelamuririle cu privire la acvariul tau,sau te poti duce la sectiunile dedicate,de exemplu pentru aparatura,filtre etc. la sectiunea "Atelier(DYY)&hardware... Zona aceasta este numai pentru prezentare.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/02/2011 00:52:34

[Email]

Forum Index » Despre noi
Go to: