[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Salut Gabi,mi-a ramas pe creier o pata dupa ce am vazut sunset montipora aia a ta ...cat de curand tre' sa-mi fac si eu rost de una...si de un rainbow acan(ala e durere,fara exagerare)....si o millepora...si niste digitate din alea rosii...si etc. ...neamtu' ar fi bine sa fie pregatit,pen' ca ma pregatesc sa-i golesc stocu'

Hai,mai pune niste poze cu sunset-ul ala...sa-l surprinzi in toata splendoarea lui.
Si am ajuns si acasa in cele din urma.Starea bazinului e ok,niste alge pe sticla si substrat.

KH 11 - o idee cam mare fata de 9 cat il am de obicei.
Ca 380 - la limita (scazut din cauza KH-ului) cu toate ca s-au facut aditii in timpul cat am lipsit.
Mg 1350
NO3 0
PO4 - habar nu am,pen' ca nu mai am test,dar este,asta e sigur.

Una peste alta,se prezinta ok situatia,fata de ceea ce ma asteptam sa fie.Musai tre' sa-mi iau pompa de dozare si o camera web data viitoare cand plec ,sa nu mai stau cu leguma infipta in zona mediana.

Am tras o vizita si la doi dintre colegii constanteni,pe care ma bucur foarte mult ca i-am cunoscut,Ciprian si Gabriel (multam' inca o data Gabi).Ce sa spun,sunt absolut superbe acvariile lor.

P?i dac? te uitai mai repede î?i aduceam ceva c? sunt aici în Neptun.D?deai o fug? ?i se rezolva treaba
Da....Frumusei.
Ca si noutati,am 4 chromisi minusculi,o steluta de substrat si nassariusi(poze nu am mai apucat sa fac).Coralii o duc bine,cresc si cred ca in curand ma voi debarasa de tot ce inseamna LPS.Duminica plec spre mare pentru 2 saptamani.Am instruit pe cineva din familie sa aiba grija de acvariu cat timp voi fi plecat.Sa vedem ce gasim la intoarcere.
Keep your fingers crossed
Cat nutrient ai in apa?(NO3 si PO4)
Zoanthusii prefera o apa putin mai "jegoasa",cu un pic mai multi nutrienti.Cel putin eu asta am observat.
Temperatura la mine ajunge la maxim 26,de obicei o tin undeva la 24-25.
Deci s-a dus anemona...pacat.
Sebastian Costin wrote:Sase polipi frumosi!

Apoi ce sa zic, fo' doi,maxim sase...
Am inteles.De-am avea si noi aici Hornbach sau Bricostore ar fi bine ... nu doar amaratul asta de Praktiker.Am gasit si la ei ceva de genu' dar era sarma imbracata in plastic.
Merci de raspuns,Ricardo.
Salut.

-de unde ai luat gratarul acela de plastic de deasupra bazinului?
-e plastic 100% sau e sarma imbracata in plastic?
-cam cat sunt de mari ochiurile la el?

Caut de nebun si nu gasesc ceva asemanator.

Merci.
Cand o muti,daca nu poti sa o scoti cu tot cu piatra,ca sa o desprinzi si sa nu-i ranesti piciorul,poti baga cea mai mica pompa pe care o ai si sa-i indrepti jetul spre baza piciorului.Se va desprinde.
Salut Ricardo.Gaping-ul oral e imens.Daca o atingi,reactioneaza?Se strange?Daca ai un bazin disponibil,pune-o acolo cu piatra de care e atasata(daca e posibil,sa nu o mai stresezi si cu desprinderea).Parca eu nu as arunca-o....INCA....dar nu-ti risca pestii si sa o lasi acolo,mai ales ca nu poti sta dupa c**** ei sa o observi.Cel mai sigur e sa o izolezi,si apoi,ce-o vrea Domnul.
Daca sunt doritori prin Bucuresti,am pe cineva care merge Vineri incolo,urmand sa ajunga Sambata dimineata,asa ca nu mai trebuie platit transportul,rambursul.
Destul de repede,in cateva ore.Cand incep sa moara,corpul incepe sa arate ca si cum ar fi sfasiat,rupt si are un aspect gelatinos,ca si meduzele.Daca o atingi atunci,se rupe foarte usor,moment in care ai sifonat-o urgent.Nu elibereaza niste toxine in mod special,dar vei avea un spike de amoniac nasol de tot.Daca ai in bazin crabi,creveti o sa vezi ca incep sa o ciuguleasca.Si inca ceva,FOARTE IMPORTANT,o sa simti un miros de-ti muta nasul la ceafa,pe bune.
-De cat timp o ai?
-Culoarea i s-a schimbat?

Orificiul bucal deschis nu inseamna neaparat ca-ti moare,poate fi un semn de diviziune.Atata timp cat piciorul este bine lipit de piatra,e ok.La fel,faptul ca sta cu discul oral in jos nu e un semn ca ceva ar fi in neregula,se intind incredibil de mult,asa ca poate sta cu piciorul sub piatra(lucru pe care il prefera,tinzand sa-l tina protejat,pentru ca nu are cnidocisti in acea zona) si sa aiba discul oral orientat in sus,spre lumina.La mine si-a intins piciorul cel putin 15cm ca sa iasa de sub piatra spre lumina.Modificarile bruste ale parametrilor apei, pot duce la startarea procesului de diviziune(unii folosesc modificarea rapida a temperaturii apei cu 1-2 grade pentru a-i declansa divizarea,cam sadica si nazista treaba asta,dar se pare ca functioneaza).Urmareste daca scoate pe gura filamentele mezenterice.Daca da,atunci chiar ca tre' sa stai cu ochii pe ea ca pe butelie.
Salutare Gelu.Cum merge bazinul?
Gabriel wrote: DeNitrate-ul lui Seachem este acelasi lucru cu Matrix-ul ...

Exact.Din experienta mea,lucreaza la fel ambele.Totul e debitul care il treci prin ele.
Merci de apreciere si de pont domnule.Bazinul se vede si din lateral dreapta.Nu prea se observa din poza lucrul asta.
kirucd wrote:
LE poti sa faci o poza din lateralul acvariului?

Da,o sa fac.

LLE iar cutia de la overflow o poti imbraca in GSP, cateva bucatele de GSP lipite ici si colo se vor
intinde in cateva luni pe toata cutia.

Asta si vreau sa fac cu GSP-ul,sa imbrace toata cutia.Nu arata rau nici cum e acum,dar cu GSP de trei feluri cred ca va arata interesant.
Merci baieti de aprecieri.
@Gabriel:O sa mai bag o piatra sau doua,undeva in spatele coloanei din dreapta.
@Dragos:E un pieptene AquaMedic provizoriu pe care il voi schimba cu asta de la tine.

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: