Message |
|
Ok,am descoperit problema bloom-ului bacterian.Am nitrit in apa  .Nu mult,dar este.Se pare ca Matrix-ul isi va face loc din nou in sump.Combinatia skimmer+piatra vie+biopelete nu e suficienta(cel putin la mine).
@Gabriel:Aveai dreptate.
|
 |
|
Vand Porites.Cel din poza de mai jos.
Pret: 150RON

|
 |
|
Multumesc de raspunsuri.
@Dragos: NO3 l-am testat cu Salifert si SERA.Am avut la inceput,dupa ciclare,NO3 pana in 5,dupa aceea a scazut la 0 si de atunci este la valoarea asta.
@Gabriel: Da,asta e vol. net.Ma rog,plus minus cativa litri,dar nesemnificativ.Am sa incerc sa scad KH-ul,sa vedem ce se intampla.
|
 |
|
Am un bloom bacterian dragii mei...sa-mi traiasca.Sunt pur si simplu full de asa ceva in sump,sunt ca niste fire de ata groasa deja.
Sump-ul meu nu gazduieste decat skimmer-ul si un reactor cu biopelete.La reactorul respectiv am o pompa de 600L/h,care nu e data la maxim.Am avut initial o pompa de 1300L/h,reglabila pana la un minim de 700L/h,dar am inlocuit-o cu asta mai mica pentru ca imi ridica biopeletele pana la jumatatea reactorului,neexistand acea frecare intre ele.Pluteau pur si simplu prin reactor,contactul dintre ele fiind foarte mic.Acum,eu zic ca e acceptabil cum se misca,nici prea-prea nici foarte-foarte.
Out-ul reactorului sta buza-n buza cu admisia skimmer-ului.Am 50g de biopelete la 350L de apa,deci nu cred ca am sarit calutul.Sau?Sa fie totusi prea multe?
Astia sunt param. de azi dimineata:
NO3 - 0
PO4 - 0
Ca - 420
KH - 10
Mg - 1350
Vreo idee,ceva?
|
 |
|
S-a rezolvat,se poate inchide.
Multumesc.
|
 |
|
Exact ce scrie in titlu.
|
 |
|
Gabriel wrote:Imi trebuie unul neaparat.
Si mie,dar nu gasesc.Apropo de link,am inteles ca nu mai au.
|
 |
|
Cu placere.Sa creasca si sa se-nmulteasca!
|
 |
|
In cazul in care aveti un mandarin si va chinuiti cu hranitul lui,am gasit o chestie interesanta in link-ul de mai jos.Baietii astia iau "apartamentele"  respective si le baga in refugiu,apoi le introduc in display si au rezolvat problema hranei pentru mandarin(dar nu cred ca e neaparat nevoie sa ai refugiu,cred ca se colonizeaza foarte bine cu pozi doar bagate in sump si tinute o vreme acolo,in vechiul meu sump aveam pozi full fara sa am refugiu).
http://www.reefsanctuary.com/forums/saltwater-fish/82219-mandarin-gobies-pod-condos.html
|
 |
|
Foloseste cineva asa ceva?Este un tip de refugiu fara iluminare,pastrat in intuneric pe cat posibil,umplut doar cu piatra vie si care promoveaza cresterea spongierilor,fan-worm-ilor,brittle stars,etc,a creaturilor nocturne,nonfotosintetice.Mi se pare o idee interesanta,cel putin mie.
|
 |
|
Sa nu-mi spui ca ce se vede deasupra zoasilor de jos este ciobul acela de euphyllia?
Goniopora aia o ia spre vesnicele plaiuri ale vanatorii?
|
 |
|
Merci de link dar gratarele respective au ochiurile prea mari.
|
 |
|
Multumesc de raspunsuri.Si eu caut de nu stiu cata vreme si nu gasesc.In Ungaria nu m-am gandit sa caut,dar bine ca mi-ai spus,am sa caut si acolo ca doar e la 2 pasi de mine.
Dupa cum zicea si koala,poate nu ar fi rau sa ne spui cate ceva despre ele,sa mai invatam si noi din experienta ta cu ATS-urile.
|
 |
|
Gabriel wrote:Cred ca mai incet ar fi mai bine
S-a notat.
Merci.
|
 |
|
|
 |
|
Update.
Am renuntat la tot ce inseamna Matrix,Denitrate,Siporax-uri si alte asemenea pietricele,reactoare mesterite din tevi de canalizare,bidonase la picatura,etc.A functionat doar cu skimmer-ul o perioada,fara probleme.Totusi,fiind obisnuit cu 'jdemii de litri de medii de filtrare,am zis ca nu pot sa-l las chiar asa de chel,asa ca am bagat 50g de biopellete intr-un reactor.Doar 50g pentru ca prima data cand am folosit bioplasticele astea (acum ceva timp),le-am cam supradozat  .Pompa reactorului e de 1300l/h,dar mi se pare ca nu la misca destul de puternic (stiu ca nu e bine nici sa le agite foarte tare,dar parca totusi ar mai merge putin flow).O sa pun eventual un filmulet cu reactorul in functiune,ca sa vedeti cum le misca.Poate va dati si voi cu parerea  .
|
 |
|
Stie cineva unde as putea sa gasesc niste gratare din plastic?Ceva de genul astora de mai jos?

|
 |
|
S-au dat toti.Se poate inchide.
Multumesc.
|
 |
|
Se poate inchide.
Multumesc.
|
 |