[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfaturi pt. incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
andreea_bubu
Junior member

IP:

Buna ziua!De o saptamana am cumparat un acvariu de la Aa-Aquariums de 15L.Am hotarat ca pt. inceput sa incep cu acesta,iar in viitor daca imi va placea voi cumpara unul mult mai mare.
Problema mea este ca am pus pestii in el de 4 zile iar astazi apa era murdara,mirositoare.Eu am inteles ca apa se schimba o data la saptamana.Acvariul are urmatoarele dotari:

Model No.:
AA310LGW
Product Name:
12.4" Rect. Aquarium (15L / 4 US Ga)
Description:
- Fish@Hotel.Series
- 6W Fluorescent Lamp
- Tank top integrated filtration for easy and convenient maintenance
- 3 stage filtration, Mechanical, Chemical and Biological

Aquarium Dim: 31.5 x 25 x 30cm / 12.4 x 9.8 x 11.8inch (L X D X H)
Capacity: 15L / 4 US Ga.
Input: 220-240Vac 50Hz
Watt: Less than 9W
Lamp: 1 x T5 6W Fluorescent Lamp Tube
Colors Available: Black & Silver

Acvariul arata asa : http://www.aa-aquarium.com/showroom4.php?id=16&level=3&line_id=24
Este identic cu acesta.Azi cand am desfacut filtrul si am curatat acvariul am vazut ca are 4 bile de plastic striate,si un burete in care este un saculet sa plasa cu ceva negru in el(carbuni presupun).

Mai trebuie ca cumpar vreun accesoriu la acvariu?(in afara de termomentru,incalzitor).Ma refer doar pt. a mentine limpezimea apei.Am pus in apa si solutie pentru conditionarea apei Sera Aquatan si inca o solutie Sera Bio Nitrivec(mediu lichid pt. filtre biologice cu bacterii purificatoare pt. acvariul de apa dulce.
Pestii i-am hranit de 3 ori pe zi cu larve rosii,pureci si fulgi pentru a diversifica.Acei fulgi au un miros neplacut dar de fiecare data le-am dat pestilor putin pt. a nu ramane in apa.
Acvariul se poate umple pana sus sau trebuie lasati cativa centimetri ?
In acvariu am 4 guppy si vreau sa ma adaug 2 neoni eventual.
Astept parerile voastre.
Multumesc.

[Thumb - image48a4f46834f0d.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 29/08/2009 14:58:08

brawn
Membru de baza

IP:

Foarte mic acvariul tau. Asftel de acvarii sunt foarte greu de mentinut in echilibru, mai ales de catre un incepator. Apa miroase din cauza ca acvariul nu este ciclat si ca hranesti pestii prea mult. Citeste despre ciclare. Intre timp schimba zilnic 1,5 litri apa. Inainte de a pune apa in acvariu las-o la declorinat 48 ore intr-un vas cu gura larga. Nu umbla prea mult la filtru. Dupa ce se cicleaza acvariul (aprox. 4 saptamini) schimbi saptaminal 25-30% din apa. Nu ai nevoie de niciun produs chimic pentru apa daca acvariul "traieste". Ai plante naturale? Daca nu, cumpara-ti 3-4 fire. Cauta plante cu cerinte reduse si cu crestere rapida. Acvariul il umpli cat vrei tu. Ia-ti un minciog. De incalzitor vei avea nevoie la iarna. 4 guppy e arhisuficient pentru acvariul tau.
Citeste cat mai mult. Daca ai neclaritati cei de aici vor fi bucurosi sa te ajute.
dj_ando_83
Member

IP:

in primul rand acvariul este foarte mic. in al doilea rand acvariul nu este ciclat. in al treilea rand dai multa mancare pestilor.
acvariul nu se cicleaza in 4 sapatamani. asta este un mit. doar cu teste de apa iti dai seama daca este ciclat sau nu. daca vrei un acvariu ciclat stoarce un burete de la un filtru de la un acvariu ciclat in ala tau si in maxim o saptamana vei avea un acvariu cu apa cristal.
la cati pesti ai o singura data pe zi este suficient. eu am 9 pui de guppy in acvariu de 10L si ii hranesc la 2 zile(nu am decat 2 melci pomaceea in acel acvariu) iar apa este foarte limpede.
in general acel saculet cu carbune activ se foloseste doar dupa ce ai folosit substante chimice in acvariu pentru tratamente. eu la filtrul extern l-am scos.
cateva plante nepretentioase ar fi binevenite. elodeea, cabomba, valisneria si mai sunt cateva.
[Email] [Yahoo!]
brawn
Membru de baza

IP:

acvariul nu se cicleaza in 4 sapatamani. asta este un mit. doar cu teste de apa iti dai seama daca este ciclat sau nu.

Si fara teste de apa in cat timp se cicleaza?
+Sanitarul+
Member
[Avatar]

IP:

ai grija, neonii se simt bine in grup, tot aici am invatat si eu ca ar fi necesari minim 8 sa se simta ei bine, decat sa iei 2 mai bine iei decat gupy, am si eu sunt frumosi bafta

Veni, Vidi, Vici
LUPmic
Senior member

IP:

Mare atentie cu guppy, se inmultesc foarte repede si in 15 litrii vei acea in curand o oala de ciorba Daca sunt numai masculi e totul ok.
[Email] [Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

brawn wrote:
acvariul nu se cicleaza in 4 sapatamani. asta este un mit. doar cu teste de apa iti dai seama daca este ciclat sau nu.

Si fara teste de apa in cat timp se cicleaza?

Testele de apa sunt exact ceea ce spun: niste teste care-ti indica (virgula) calitatea apei din acvariu. Nu te ajuta la ciclarea acvariului, ci doar iti spun cand s-a terminat ciclarea.
Fara teste, o sa-ti fie mult mai greu sa-ti dai seama daca acvariul este ciclat sau nu.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
andreea_bubu
Junior member

IP:

Imi poate spune cineva ce planta este aceasta din poza?
http://img268.imageshack.us/i/tetra2.jpg/
Si daca se intretine greu si ce fel de substrat trebuie sa am pt ea.
Multumesc!
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Aia este o Anubias barteri (poate var nana... nu imi dau seama). Nu ii trebuie neaparat substrat. Daca o bagi in substrat, rizomul trebuie lasat afara. Cutuma este sa fie prinsa pe pietre sau buturugi, deci nu in substrat. E o planta nepretentioasa, dar creste destul de lent.

In alta ordine de idei... ala din imagine nu este acvariul tau, nu?

Si o rugaminte: completeaza-ti campul "Location" de la profil, asa cum are mai toata lumea.
Multumim.

This message was edited 3 times. Last update was at 03/09/2009 10:02:36

andreea_bubu
Junior member

IP:

nu,nu este al meu.momentan sunt in cautare de idei pt decorare.
voi pune poze cand il termin.
Ce alte plante imi mai recomandati pt. acvariul meu tinand cont ca este mic si sa nu fie pretentioase?
Asta care este in poza mi se pare destul de buna si este si estetica.Unde as putea gasi de cumparat?
andreea_bubu
Junior member

IP:

Am mai gasit inca doua plante care imi plac foarte mult.eu vreau sa iau o buturuga pt. acvariu si mi-a palcut foarte mult planta care e pe aceasta buturuga din poza.
http://img215.imageshack.us/i/acvariu.jpg/

Si poate ma puteti ajuta si cu denumirea plantei din urmatoarea poza :
http://img268.imageshack.us/i/8662009061411.jpg/

Multumesc pt ajutor!
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Te poti uita pe Tropica si poti alege orice planta care indeplineste cateva conditii. Prima - cea mai importanta - ar fi sa iti placa. A doua sa scrie la campul "Demands" "easy" sau "very easy", iar a treia sa fie mici de inaltime, din motive evidente...
Dupa ce iti faci o lista, mergi cu ea la pet-shop si vezi pe care le gasesti.

Ar mai fi si varianta petshop-urilor online. Iti recomand http://www.reef.ro , dar mai sunt si altele. Search pe google.ro

Toate cele bune.
andreea_bubu
Junior member

IP:

Multumesc!
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Si poate ma puteti ajuta si cu denumirea plantei din urmatoarea poza :

As zice ca e o tufa de Blyxa japonica. Nu bag mana in foc pentru ca poza nu e foarte detaliata, dar daca nu e ea, seamana foarte bine.

Iar aia de pe buturuga din prima poza e Vesicularia dubyana (aka Java Moss sau Christmas moss).

This message was edited 1 time. Last update was at 03/09/2009 12:15:58

andreea_bubu
Junior member

IP:

Vreau sa cumpar o planta Anubias Barteri si Java Moss.Ma poate ajuta cineva?
Pe reef.ro am gasit Anubias Bateri dar Java moss nu este.
Daca vinde cineva asa ceva il rog sa posteze sau sa ma contacteze prin pm.
LUPmic
Senior member

IP:

andreea_bubu wrote:Vreau sa cumpar o planta Anubias Barteri si Java Moss.Ma poate ajuta cineva?
Pe reef.ro am gasit Anubias Bateri dar Java moss nu este.
Daca vinde cineva asa ceva il rog sa posteze sau sa ma contacteze prin pm.

Incearca la "Mica publicitate" la "Cumparari" poti avea sanse de reusita mult mai mari.
[Email] [Yahoo!]
andreea_bubu
Junior member

IP:

Am o intrebare despre compatibilitate.
Am luat ieri 2 zebre si le-am pus impreuna cu guppy.Se bateau la inceput iar dupa,guppy s-au retras intr-un colt iar zebrele inotau in tot acvariul.
Momentan am separat zebrele.
Nu sunt compatibili?
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Zebrele se tin in banc, cel putin 6, deci e clar ca nu le convine sa stea doar doua.
A doua chestie ar fi ca zebrelor le trebuie spatiu mult pentru innot, in nici un caz 15 litrii de apa.
brawn wrote:4 guppy e arhisuficient pentru acvariul tau.

Are dreptate omul, urmeaza-i sfatul.
[Email]
andreea_bubu
Junior member

IP:

Multumesc,o sa tin cont de sfaturile voastre.M-am hotarat sa incep sa-mi fac singur un acvariu de 200 l.Vreau sa-l fac de apa sarata pentru ca vreau sa tin in el doi pesti Amphiprion percula (pesti clovn).
Cat\de greu si costisitor e sa faci un asemenea acvariu si sa-l mentii?
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Treci de la guppy la pesti marini si acvarii marine, tu fiind incepator .Ma rog, faci ce vrei dar dupa parerea mea ar trebui sa progresezi incet-incet nu sa sari direct la un domeniu mai greu.

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: