[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cum sa spal acvariul ca sa scap de ouale de melci?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
CristiTudo
Junior member

IP:

Suportul in care am filtrul este lipit de peretele acvariului, intr-un colt, asa ca nu am sanse sa-i culeg pe toti. Am aruncat tot substratul asa ca mi-a mai ramas sa curat interiorul si buretii filtrului. Daca-l las cateva zile fara apa, nu se distrug de la sine?

This message was edited 2 times. Last update was at 28/08/2009 16:54:25

RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu rabdare poti sa le cureti din orice coltisor al acvariului chiar si cu degetul. Te-ai gandit insa ca in momentul in care introduci plantele in noul setup or sa apara iarasi pentru ca e foarte greu sa gasesti toate ouale pe fiecare frunza de planta.
[Email]
CristiTudo
Junior member

IP:

nu mai am plante din cauza lor
Poate in acvariu imi e usor sa curat, dar ce fac cu buretii filtrului. Acum 3 zile cand i-am curatat erau imbacsiti de pui.
Daca las cateva zile acvariul fara apa, scap de ei?

This message was edited 2 times. Last update was at 28/08/2009 18:43:20

RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

CristiTudo wrote:nu mai am plante din cauza lor

OOps! Ce melci ai?
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu chiar nu pricep de ce vrei sa scapi de ei.TOTI avem melci si sunt foarte folositori.Daca nu dai mancare in exces numarul lor se pastreaza in limite acceptabile.Daca totusi vrei sa scapi de ei incearca cu un peste Botia.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
dj_ando_83
Member

IP:

il poti lasa si cateva luni fara apa , din acele oua tot vor iesi melci(daca melcul ala mic si maro). mai poti scapa de oua si melci punand albastru de metil sau verde de malachit in acvariu dar in doze cat mai mari. melcii vor muri in maxim 24 de ore dar la oua dureaza putin mai mult. va trebui sa scoti tot ce este viu din acvariu(plante si pesti) pentru ca le va afecta. chiar daca vor mai iesi melci din acele oua vor fi mai putini si ii vei putea vana, scapand de ei inainte sa se inmulteasca. daca vrei melci poti folosi pomaceea, se inmultesc ceva mai greu.
[Email] [Yahoo!]
CristiTudo
Junior member

IP:

ReBella wrote:Eu chiar nu pricep de ce vrei sa scapi de ei.TOTI avem melci si sunt foarte folositori.Daca nu dai mancare in exces numarul lor se pastreaza in limite acceptabile.Daca totusi vrei sa scapi de ei incearca cu un peste Botia.

am 30-40 de guppy si le dau o data pe zi, nu mult, niciodata cat sa ajunga mancarea pe jos. Arunc cate 10 melci saptamanal. Platele mi le-au distrus.
Deasta vreau sa scap
CristiTudo
Junior member

IP:

RaresLuc wrote:
CristiTudo wrote:nu mai am plante din cauza lor

OOps! Ce melci ai?

maronii
CristiTudo
Junior member

IP:

dj_ando_83 wrote:il poti lasa si cateva luni fara apa , din acele oua tot vor iesi melci(daca melcul ala mic si maro). mai poti scapa de oua si melci punand albastru de metil sau verde de malachit in acvariu dar in doze cat mai mari. melcii vor muri in maxim 24 de ore dar la oua dureaza putin mai mult. va trebui sa scoti tot ce este viu din acvariu(plante si pesti) pentru ca le va afecta. chiar daca vor mai iesi melci din acele oua vor fi mai putini si ii vei putea vana, scapand de ei inainte sa se inmulteasca. daca vrei melci poti folosi pomaceea, se inmultesc ceva mai greu.

cat albastru de metil sa pun in 50 l de apa?
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

CristiTudo wrote:maronii

M-ai lamurit .

Daca sunt helisoma inseamna ca plantele tale erau intr-o stare foarte proasta, melcii astia nu se ating de plante, doar de tesuturile moarte care le pot mesteca sau tesuturile bolnave.

Daca ai posibilitatea sa muti pestii in alt acvariu atunci, in acvariul in care ar trebui sa mai fie doar aparatura si apa (substratul spuneai ca l-ai scos) poti sa pui solutii specializate de exterminare a melcilor. Poti sa aplici si supradoze pentru ca nu mai ai nici plante nici pesti (am vazut ca solutiile astea se aplica in functie de KH, dar fara vietuitoare in acvariu poti sa le folosesti fara probleme). Dupa ce ti-au murit melcii scoti filtrul si-l speli bine, inclusiv materialele filtrante si bineanteles ca si acvariul trebuie spalat calumea. Dupa ce pui apa in acvariu foloseste solutii de conditionare a apei ca sa dispara toate efectele solutiei anti-melci care ar mai putea fi pe aparatura si apoi, bineanteles ca trebuie sa ciclezi din nou acvariul, dar asta se poate rezolva destul de rapid cu bacterii cumparate de la magazin.
[Email]
CristiTudo
Junior member

IP:

ok, mersi mult pentru sfaturi
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Si data viitoare cand aduce plante de undeva ce se intampla ? Cu siguranta vor avea oua de melci si o ia de la capat Lasati oameni buni melcii aia in pace ca nu va fac nimic rau in acvariu.Plantele se gauresc din lipsa de fertilizanti sau n alte cauze, in nici un caz nu mananca melcii plantele sanatoase.Va pierdeti timpul incercand sa-i exterminati , nu veti reusi niciodata daca vreti sa tineti si plante.

RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:Si data viitoare cand aduce plante de undeva ce se intampla ?

Exista si surse de plante fara melci.
ReBella wrote:Lasati oameni buni melcii aia in pace ca nu va fac nimic rau in acvariu.

Cu blocarea rotorului de la filtrul intern din cauza zecilor de melci cum ramane? .
ReBella wrote:Plantele se gauresc din lipsa de fertilizanti sau n alte cauze, in nici un caz nu mananca melcii plantele sanatoase.

Corect, am spus si eu mai sus asta.
ReBella wrote:Va pierdeti timpul incercand sa-i exterminati , nu veti reusi niciodata daca vreti sa tineti si plante.

Pana acum vreo 2 ani am avut acvarii fara melci, helisomele mi le-a trimis alcoor de la Valcea pentru ca aveam atunci un fix cu melcii dar acum mi-a trecut, am pui de ancistrus pentru alge.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/08/2009 19:28:36

[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

RaresLuc wrote:Exista si surse de plante fara melci.

Ne spui si noua una ? Te rooog!!! As vrea si eu sa cumpar o data macar niste plante garantat fara melci !
Cat despre rotor blocat cu melci...mie una nu mi s-a intamplat niciodata.Presupun ca se poate intampla si asa ceva , insa e o sansa de 1 la ... n+1 Glumesc.Daca mi s-ar intampla tot n-as incerca sa fac nimic la melci,ci sa previn blocarea rotorului next time.Tie ti s-a intamplat ? La ce filtru ?

RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu cumparam deobicei din piata plante fara melci, din surse private am luat tot fara melci, de la magazin.

Cu Aquael FAN-1 plus am avut probleme cu blocarea rotorului cu melci.

LE: Chiar m-ai facut curios pe tema asta pentru ca melcii nu sunt asa populari pe la Sibiu, asa ca o sa creez un poll la nevertebrate unde va invit pe toti sa votati.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/08/2009 12:18:18

[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

O sursa de plante fara melci ar fi cele crescute emers . Plantele de la Tropica vin fara melci ....... ca se "contamineaza" cu melci in magazine ....... e foarte adevarat.
Nu cred ca poti face poll, io nu gasesc butonu' .

Poze: smilie ... Poze cu plante
lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

recomand cu incredere un tetraodon, nu scapa nici o gasteropoda!

This message was edited 1 time. Last update was at 31/08/2009 09:09:28

http://www.seachem.ro
[Email]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

De asemenea o apa cu duritate mica + mult CO2 e o combinatie letala pentru melci. Garantat, testat... dar destul de riscant si pentru celelalte vietuitoare.
AlinC
Junior member
[Avatar]

IP:

Exista la petshops asa numitele capcane pentru melci.

A folosit cineva? Functioneaza? Sun eficiente si pentru puii de melc?

Galerie foto
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Nu cred ca poti face poll, io nu gasesc butonu' .

:s nici eu, asteptam un raspuns de la mosu pe tema asta.
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: