Message |
|
Primul pas intru propasirea acvariului tau este scoaterea fara intarziere a epavei. GAndeste-te ca au venit cei de la Discovery si au luat-o
Al doilea este sa tai varfuri de plante si sa replantezi. Cand mai inmultesti plantele si indesesti tufele, vedem ce vom face cu ele.
|
 |
|
Salut si bine ai venit. Frumoasa evolutia, frumos acvariul Felicitari.
Faraonu wrote:Invazia din Constanta e in plina desfasurare 
Mdea, se pare ca Ciprianul cel pc nu sta degeaba. Il mazilim? 
|
 |
|
De biofilm vei scapa intr-un final. Poate chiar cand se va stabiliza bazinul . Este un semn al incarcaturii biologice mari, ma rog, ar mai fi si altele. Da, este posibil ca tu sa il dai pe usa afara iar el sa-ti intre pe geam. Adica tu sa-l scoti cu servetelul, el sa reapara. Valurirea suprafetei apei, intr-adevar, nu trebuie sa fie foarte puternica, ci usoara.
In privinta BBA, incearca sa-i faci un "tratament" local cu Easy Carbo. Adica iei 1 ml de solutie in seringa si o aplici local, exact pe alga. Apesi foarte usor pistonul seringii, ca sa nu scape toata solutia odata. Nu garantez reusita, BBA este una dintre cele mai grei de distrus alge. Ise mai spune si "greu de ucis enshpe"  . Daca vezi ca nu se movuleste si nu dispare, incearca sa o jumulesti depe frunza.
|
 |
|
Si Sagitaria si Subulata, sunt plante care se planteaza in substrat. Sunt plante ce se inmultesc prin stoloni, acestia "alergand" prin substrat si iesind la un moment dat la suprafata un pui nou.
Cauzele problemelor plantelor tale trebuiesc cautate in alta parte. (Lumina, Fertilizare, CO2)
In legatura cu alga. Aparatul pe care l-ai folosit a focusat chiar oriunde in acvariul ala, numai pe alga nu. Totusi, la cat este de deasa, as licita pentru BBA. Daca nu este asta, iar imaginea este foarte blurata, ar putea iesi de-un Staghorn Algae. Aici gasesti cateva imagini cu cele mai intalnite alge. Compara-le cu ce ai tu in acvariu.
|
 |
|
|
 |
|
Se tine bine piticu', chiar ca e...jungle.
Dar cel mai mult imi place lampa
|
 |
|
pc.ciprian wrote:Invitatia mea de a veni la mare sa il vezi live macar pt un weekend inca e valabila, trebuie doar sa vrei
Io zic sa nu insisti. Pe data de 11 imi fac vant catre marea noastra mica. Si sa mor daca scapi
Puteti ierta oftopicul?
|
 |
|
Uite aici o poza. Gratarul acela se fixeaza undeva la jumatatea fatatoarei. Pestoiaica va fi deasupra, iar puii vor cade prin acel grilaj in partea de jos, fiind astfel protejati de gura hamesita a mamei lor.
Cauta pe la pet shop uri, ca se gasesc.
|
 |
|
Nu sta in dubii. Pare a fi Green Spot Algae. Le cureti cu ajutorul unui burete de bucatarie, sau cu o razuitoare magnetica speciala pentru acvarii.
|
 |
|
Da, te inteleg, d'ala am si io (cred ca mai mic decat al tau), dar ciprianul ma scoate din sarite.
|
 |
|
Fa o comanda pe internet, sunt atatea magazine. Sa-ti amintesc de Reef, care mai nou are si JBL?
Te chinui cu Tetra, nu da randamentul asteptat
|
 |
|
pc.ciprian wrote:Momentan nu mai are dar va aduce
Te cred ca mint si io. Asta clar e facatura, creata pentru a ramane tu singurul cu niste buturugi mortale. Pai ce, isi inchipuia cineva ca vei permite si altora sa faca rost de buturugi d'alea? Nu, nu.
Cat despre acvariu, nu mai zic nimic, ca ma ineaca invidia.
|
 |
|
Nu bati campii. Intr-un acvariu in formare, cu plante putine si stresate, fara radacini formate, este posibil ca melcii sa creeze oarece probleme.
Ideea este ca tu trebuie sa fii mai capos ca ei, mai ambitios si foaaaaaarte rabdator. Ca orice acvarist care se respecta, nu?
|
 |
|
Aham, multam de raspuns.
Cat despre dom' Ginel, poate citeste pe aici si ne "ilumineaza"
|
 |
|
Stiu ca densitatea acestui substrat este mai mica chiar si decat Dupla. Cum se comporta plantele imediat dupa plantare? Ai in acvariu pesti din specia Corydoras sau Ancistrus? Probleme cu ei, ceva? Referitor la dezradacinari, desigur
|
 |
|
@Arco9, personal n-am nimic nimic cu tine, nu vreau sa ma intelegi gresit. Dar parca ai mai fost atentionat asupra modului tau de a scrie. Sau ma insel?
Si in al doilea rand, cam cum crezi tu ca vor arata vreo doi Plecostomus in acvariul ala de vreo 100 de litri? Am rugamintea ca inainte de a da sfaturi, sa-ti cantaresti bine cuvintele.
|
 |
|
Asa zisii pesti sanitari nu exista in acvariul ala pentru a ne scapa de mizeria din el. Pestii aceia se hranesc cu resturile de hrana cazute pe substrat. Atat. Sa nu-ti inchipui ca te vor scapa de fecalele celorlalti pesti. Nu, nu. Asa ca alegerea unor pesti "sanitari" o facem doar pentru placerea noastra, pentru ca ne place o animita specie si vrem s-o avem in acvariu.
|
 |
|
Inainte de a-ti da cateva posibile cauze, am vreo doua intrebari?
Daca pe zona respectiva solzii sunt zbarliti si ce intelegi prin: "s-a albit pe acea umflatura"
Cateva cauze posibile ale aparitiei acelei umflaturi, ar putea fi:
Dropsy-o boala provocata de un parazit parca, boala ce impiedica eliminarea lichidelor din organism-boala nu are tratament, iar in final pestele va muri
Ocluzie intestinala-adica i se incurca matele, bolul alimentar nu-si mai urmeaza traseul norma, ramanand blocat. Neputand fi eliminata, hrana ajunge sa provoace o infectie. Tratament nu exista, poti doar incerca sa-i dai un bob doua de mazare fiarta si maruntita. Are efecte in probleme ale aparatului digestiv, cum ar fi balonarile.
O alta cauza ar mai fi o supraalimentare. Dar daca zici ca e asa de 5 zile...ar fi trebuit sa digere pana a doua zi, indiferent cat de mult i-ai dat sa manance.
Asta asa, ca o aducere aminte.
Amintiti-va intotdeauna ca pestii sunt niste nesatui, gata sa inghita oricat si oricand. Au fost cazuri in care pestilor le-au explodat abdomenele, tocmai pentru ca au fost hraniti in exces.
|
 |
|
buryck wrote:Am un acvariu de 50l, l-am ciclat, i-am pus o pompa de aer.............filtru n-am
buryck wrote:De ciclat s-a ciclat in conditii naturale...a durat o luna!
Sunt total in ceata. Spune-mi, te rog, ude s-au fixat bacteriile necesare ciclului azotului? Ai cumva un burete bolborositor? Asta numesti tu pompa de aer?
Vezi aici ce probleme au pestii tai. Poti identifica usor boala, apoi dai click pe poza si afli tratamentul.
Dar te mai intreb o data. Esti sigur ca bazinul ala este ciclat?
|
 |
|
Deci a aparut si robinetul sub forma unui spatiu in care CO2-ul se acumuleaza.
Nu este in regula ce se intampla. Incearca sa-ti cumperi sau sa-ti faci un reactor, sau si mai bine, sa folosesti un difuzor, care este eficient si estetic.
|
 |
|