[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Habar nu am ce este cu spuma aia. De ce apare. Oricum nu consider melcii vinovati pentru asta.
Deci. Miscare a apei la suprafata exista?
Imca ceva. Ar fi bune niste teste de apa. Poti face?
Schimbul de apa nu strica, mai ales daca te-ai ales cu o usoara deciclare.
A, si inca ceva. Ai respecta intocmai sfaturile producatorului atunci cand ai pus substratul? Stii tu, granulatie, grosime, etc?
Ai dat drumul la bomb?? Sa nu fi bagat spuma in acvariu. Cum adica stau pestii a suprafata? Stau cu botul la luciul apei incercand sa ia aer?
Sa fie intr-un ceas bun si te asteptam cu nerabdare.
Da, este de ajuns, important este sa obtii valuri foarte mici la suprafata apei. Sa nu te gandesti ca trebuie sa-ti sara apa din acvariu, ci doar ca trebuie sa apara usoare unduiri.
Nu as licita pentru pietris. Burete sau ceva ceramica dedicata, cum ar fi Siporaxul sunt cele mai indicate. Pietrisul nu are asa o suprafata mare pe care bacteriile sa se fixeze. Ordinea ar fi cam asta: Siporax (sau alta ceramica) apoi burete.
cirotariu wrote:valva antiretur de unde o procur

De la orice pethop mai acatarai, care vinde si accesorii pentru acvaristica. La Reef gasesti sigur.

Frumoasa interpretare

Si alea 10 bule ii ies toate deodata? In decurs de cat timp? Ies toate odata, sau pe rand? Si in ce interval de timp? Intr-o secunda, doua sau trei? Si daca ies toate odata se mai cheama ca sunt 10 bule, sau o bula mare?
Hai sa fim seriosi, ca ce spui tu nu se poate, decat daca sta cineva cu mana pe un robinet si la 10 secunde da drumul la 10 bule.
In linkul asta se discuta asa ceva. Iluminarea bazinelor de africani. tot acolo, este un post al lui Lofty, in care mai da un link, catre alt topic.
La o bula pe secunda, da, il poti lasa si noaptea sa functioneze. Oricum, incearca sa tii robinetul acela pe deschis La presiune mare s-ar putea sa ai surprize.
petrutz2003 wrote:cu respectivul robinet ies 10 bule la 10 sec. e rau sau bine, adica este la fel cu o bula pe secunda ?

Aaaaaaaa Cred ca asa vine, o bula pe secunda. Ca daca ma gandesc putin, ii dau fiecarei secunde din cele zece, cate o bula. Adica impart cele 10 bule la cele 10 secunde. Si atunci, fiecare secunda, va avea o bula. Nici mai mult, nici mai putin. Da, asa e, e corect.
berberul wrote:Dezavantajul la aquabasis este tulburarea apei in caz de replantare.

Poate fi un dezavantaj, desigur. Dar plantele stem de exemplu, pot fi taiate de la nivelul substratului sau putin in substrat, in acest fel eviti smulgerea radacinilor si tulburarea apei.
Probleme ar fi la plantele cu bulb sau la cele de genul Valisneriei, Cryptocorinelor sau Echinodorusilor. Acolo e ceva mai complicat, dar daca ridici usor planta poti taia radacinile astfel incat sa fie destul de lungi ca sa poti replanta. Ce ramane in substrat va putrezi.
Sigur ca pui un burete, macar. E pacat sa lasi spatiul ala nefolosit
kmol wrote:Io am facut la vremea mea de frica lui alber

Cine-i asta de se poarta ca un satrap si baga frica-n forumisti? Spuneti-mi-l mie si-l trec pe lista la banare
maniacu wrote:3. apa o schimb cam la 3 zile.. cam 10%

Incearca sa faci zilnic schimburi de apa, pana la stabilizarea completa a acvariului. In felul acesta mai limitezi putin dezastrul
maniacul wrote:4. mancare le pun.. cam cat incape intre 3 degete...

Sa nu le dai decat o data pe zi. Si daca uiti sa le dai intr-o zi, nu-i nici o problema. E chiar mai bine. Ideea este sa nu produci mult amoniac in acvariu. Amoniac ce nu poate fi transformat in totalitate, din cauza numarului redus de bacterii.
clopotel wrote:dupa cum ati citit si din titlu...am facut rost de un acvariu de 54 de litrii cu dimensiunile 60 x 30 x 30...din stiuca fara capac fara nimic..insa are o problema are o crapatura pe fund dintr-o parte in alta de-a lungul
uitati o poza.
crapatura este foarte sibtire asa ca pe dinafara am pus eu un silicon universal si am probat..si vad ca tine
..cum pot pune o poza??ca aici nu pot pune mai mare de 2 mb( shi ce am eu sunt mai mari pozele(

Parca aveam o intelegere. Sa nu scrii decat aici. Sau am visat io? Vezi ca daca mai deschizi topicuri aiurea, punem capat colaborarii pe acest forum.

Buuuun, acum la obiect.
Acavriul acela ar fi ok, daca te-ar putea cineva sa faci urmatoarea operatiune: sa dublerzi fundul acvariului. Adica prin interior sa mai pui o foaie de sticla, lipita de cea originala cu silicon. Spatiul dintre noua foaie de sticla si lateralele acvariului, trebie sa fie foarte mica, de ordinul milimetrilor.
Iti recomand sa rogi un adult sa citeasca acest topic si sa te ajute.
Problemele legate de flotabilitatea Corydorasilor, sunt in general legate de vezica inotatoare. Asta este acea punga de aer pe care o gasim la toti pestii.
Probelemele de flotabilitate apar atunci cand pestii isi sparg acea vezica in urma unor socuri. Atunci, pestii isi pierd echilibrul, ajungand sa nu se mai poata ridica la suprafata apei, sau sa nu-si mai poata pastra pozitia.
Urmareste in continuare pestele si vezi ce se ma intampla.
Sa stii ca de multe ori habar nu avem de ce ne mor pestii. Pur si simplu ne mor, fara vreun semn vizibil. Am patit-o de multe ori, si nici macar mama net-ului n-a fost in stare sa-mi spuna de ce mi-a murit un peste de un an, aparent sanatos tun.
kmol wrote:Eu din ce vad acolo as putea zice ca este gris (este o boala).

Nu nu. Grisul apare intai pe aripi, coada, apoi pe alte zone. Deoacamdata poti sta linistit din punctul acesta de vedere.
Salutare si bine ai venit.
Purica putin articolele de pe site, scarmana putin forumul, apoi vino si pune intrebari. Daca nu azi, maine cineva iti va raspunde cu siguranta si te va ajuta.

PS. Frumoasa pasiunea cu meteorologia. Hai ca stim de cine sa ne luam de acum incolo cand nu ne convine ceva la vreme.
Sa ne traiesti dom' Caldararu' si sa faci acvarii frumoase si sanatoase.
Si nu ne arati si noua ce ai invatat? Adica o poza doua nu pui si tu? Aici, in topicul asta.
Pentru aia 40 de litri ai tai, nu ti-as recomanda inca unu SAE. Gurile targului spun ca unui SAE ii trebuiesc vreo 40 de litri de apa.
Si chiar cu farfuria. Nu torni cu galeata, ca tot dezastrul ala il faci. Pui usor cu un ibric mai mare, sau cu un furtun. Ideea este sa nu sara substratul in toate directiile.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: