Message |
|
Salut.
TE-ai gandit bine in privinta Guppylor sau a neonilor. Cu amendamentul ca este posibil ca Guppy, daca sunt perechi sau marog, femele si masculi, sa te umple de pui.
Alternative ar mai fi.
Cativa Harlequin rasbora, tot asa, vreo 6 bucati, ar putea fi o alta alegere.
Desigur, vorbim despre un acvariu cu filtru, ciclat dupa toate regulile acvaristicii
|
 |
|
Conform acestui calculator, acvariul ar fi "safe" daca inaltimea ar fi de 50 de cm. Daca inaltimea este de 62, atunci e pericol cu el.
|
 |
|
Cu ce fertilizai pana sa bagi micro home made? Ti se pare ca gaurile au aparut in perioada urmatoare schimbarii fertilizarii cu micro?
De ce te intreb asta. Asa cum au spus si colegii, nu pare a fi carenta de potasiu. Ar trebui sa se ingalbeneasca si sa se deterioreze marginile frunzelor, ceea ce nu este cazul la tine. Poate fi ceva din micro. Un element care nu este in cantitate suficienta sau care nu poate fi asimilat, blocat fiind de lipsa sau excesul altui element.
Zi cu micro-cand ai virat-o pe home made?
|
 |
|
Keno draga, un sfat e un sfat si trebuie primit cu recunostinta. Dar vine cam tarziu. In 10 luni, colegii cred ca au rezolvat problema. Ce zici?
|
 |
|
Aberdain wrote:Dupa cum am spus si mai sus cred ca este Pleistophora (boala neonului). Il vrea cineva sa il trateze? Va rog.
Asa cum probabil te-ai documentat, ai vazut ca nu esxista tratament pentru aceasta afectiune. Asa cum ti s-a sugerat, daca iti este mila de el, il poti euthanasia.
@omega-man, o metoda care se presupune a fi nestresanta si nedureroasa pentru peste, este congelarea. Se pune pestele intr-o carpa uda si se baga la congelator. Cam asta ar fi. Neplacut, dar in lumea acvaristica si nu numai, acest mod de a curma suferinta este des intalnit. Si nu doar in caz de boala. Euthanasierea este practicata si de catre crescatorii de pesti, care doresc sa obtina o anumita linie sau specimene cu o anumita valoare, prin eliminarea exemplarelor nedorite.
|
 |
|
1. Da, cu amendamentul ca s-ar putea sa nu prea vezi pui de creveti, daca nu ai multe plante
2. a, b, c, da-cu acelasi amendament ca la 1. Este posibil ca SAE sa mai ciuguleasca cate un crevete doi, dar nu-i obligatoriu.
|
 |
|
Hmmmmm...
Nici prin cap nu-mi trece sa ma gandesc ca esti tot din Constanta.
|
 |
|
Salut si bine ai venit.
Stai prin zona, asculta sfaturile si tine-te cat poti de mult de ele. Usor-usor facem acvarist din tine
|
 |
|
Salutare si bun venit.
Spun colegii ceva de poze?
|
 |
|
luci92050 wrote:cred ca o sa ma duc la pet shop...si ce-mi place mai mult..aia iau...  ...
Asa sa faci. Apoi sa vii sa ne intrebi de ce pestii tai sunt mancati de mai stiu io ce Oscar sau Piranha.
Cel mai bine faci asa: te duci la pet-shop, vezi ce pesti au, faci o lista si te apuci si scrii pe forum. Apoi, in functie de sfaturile primite, te duci la magazin si-ti iei pestii. Daca nu au nimic ce ai putea tine tu, mai astepti pana mai aduc si altceva.
Mi se pare cea mai corecta procedura.
|
 |
|
In locul tau as incerca sa scap de acei gourami si sa iau ceva pesti mai mici.
Alt lucru destul de eurgent este sa faci ceva si cu filtrul. E mic rau pentru acvariul ala si pentru pestii din el.
In al treilea rand, mai fa rost de plante. Ceratopteris, Elodeea sau Egeria ar fi niste plante foarte bune pentru inceput. Ulterior poti incerca ceva H. zosterifolia sau Hidrocotyle leucophala, Hygrophila polysperma sau Ludwigia repens. Toate sunt plante considerate Very Easy si Easy, iar cu o filtrare buna, un numar decent de pesti ar trebui sa-ti traiasca. Daca nu, te reorientezi, sau aduci imbunatatiri
|
 |
|
Caraseii aia sunt in plus. Cand vor mai creste, nevoia lor de spatiu si de apa va fi mult mai mare. Sa zicem ca 50 de litri pe bucata ar fi ideal. Plus ca atunci cand vor mai creste, vor papa tot ce le va intra pe gura. Ce zici, vor rezizta gupii?
Si mai zi-ne cate ceva si despre ceilalti pesti. Aia pe care nu i-ai identificat.
Topicul a fost mutat de mine, nu i-am vazut locul la Ciclidae
|
 |
|
Nu as sustine asta. Nu conteaza chiar deloc debitul pompei, daca apa aia nu este trecuta prin medii de filtrare corespunzatoare, poti sa ai si de 50 de ori volumul acvariului in litri pe ora. Chiar nu va conta.
In rest ce sa zic, e loc si de mai bine. Vezi ca ti-au dat colegii cateva sfaturi pertinente.
|
 |
|
Este posibil ca initial pestii tai sa fi avut gris, adica Ichthyophthirius multifilis. Se manifesta prin aparitia pe corp (inclusiv pe aripioare si pe coada) a unor puncte foarte mici , de pana 1 mm in diametru. Cea mai simpla metoda de vindecare in acest caz, este ridicarea treptata a temperaturii. Nu mai mult de 2-3 grade pe zi (si asta in 2-3 reprize) pentru a nu provoca un soc termic pestilor. Nu sunt necesare intotdeauna tratamente medicamentoase, cresterea temperaturii dand rezultate foarte bune intr-un acvariu echilibrat si sanatos.
In privinta celei de a doua boli, este mai greu de spus. Daca pe corp nu sunt ulceratii sau alte semne, ci doar o decolorare a tesutului, insotita de apatiea pestelui si o pozitie verticala de inot, m-as duce cu gandul la Plistophora hyphessobryconis. Este un parazit ce se stabileste in musculatura pestelui si nu se cunoaste tratament. Pestele mai poate avea miscari spasmodice.
|
 |
|
De fiecare data cand vad ca este un post nou pe topicul asta, dau click fara sa stau pe ganduri, stiind ca voi gasi ceva poze noi si frumoase.
Nici de data asta nu m-am inselat  .
Faci niste poze...cred ca putine monitoare sunt in stare sa le redea la adevarata valoare.
|
 |
|
|
 |
|
Adesea, cochiliile melcilor se acopera in special cu GSA. S-au mai vazut cazuri si de melci cu smocuri de BBA sau mai stiu eu ce, dar GSA e cea mai intalnita.
|
 |
|
Patania ta nu este chiar singulara, dar asa cum ai spus, grija mare cu ce tineti crevetii.
Acum cateva luni, am mutat o crevetica, cred ca pe niste plante, din acvariul mare, intr-unul mic, in care tineam un Betta. Nu am stiut pe moment, ci la cateva saptamani, cand studiind putin acvariul, am vazut cativa creveti mici. Singuri cu fiorosul. Mai tarziu le-am vazut si mama. Aveau perioade cand prostu meu staea si se uita ca la circ la ei. NNu aveam multi, cred ca vreo 7-8 cu totul. Traiau fericiti si-ar fi trait pana la adanci batraneti, daca prostovanul meu de Betta n-ar fi murit. Acvariul fiind dedicat si conceput doar pentru Betta, am luat altul, desigur. Crevetii nu i-am scos de acolo, bazandu-ma mai ales pe faptul ca noul voalat este pui. Aiurea, din ziua aceea nu mai am creveti in acel acvariu.
Asa ca, da, pot fi cazuri rare in care Betta sa tolereze un crevete doi. Dar majoritatea ii vor vana pana la exterminare, asa greoi si inceti cum saunt ei. Dar timpul si rabdarea sunt de partea lor.
|
 |
|
Nu de tine vorbeam, ci de Ciprianu cel pc, cel care umple forumul de constanteni  Dar daca tii musai, poti deveni cu succes o victima colaterala.
|
 |
|
Nu este vorba de lipsa de oxigen, daca ai unduire a apei la suprafata, decat in anumite situatii. Poti avea o alga care sa consume tot oxigenul din apa (cazul apei verzi sau alapei laptoase-sper sa nu ma insel) sau prea mult CO2, ceea ce nu este cazul la tine. Cred.
Eu totusi stau si ma gandesc la faptul ca acvariul tau nu este ciclat. Ar fi fost mai mult decat binevenite niste teste care sa ne spuna exact cum stai.
|
 |
|