[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
help! nu stiu cum sa mi tratez pestele betta  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
robert_bett
Unripe member

IP:

help!!! am un betta de vreo 5 luni.a fost totul ok cu el pana acum dar de vreo saptamana a inceput sa se umfle in zona burtii,defapt intre gura si burta,are o umflatura ca si cum ar avea gusha.nu mai manaca de cateva zile.ii dau niste bobitze betta gold si imi mai dadeam din cand in cand si hrana hranule (de la ceilalti pesti ,din alt acvariu) novo grano mix.s a albit pe acea umflatura.va rog ajutati ma,mi e frica sa nu l pierd!
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Inainte de a-ti da cateva posibile cauze, am vreo doua intrebari?
Daca pe zona respectiva solzii sunt zbarliti si ce intelegi prin: "s-a albit pe acea umflatura"
Cateva cauze posibile ale aparitiei acelei umflaturi, ar putea fi:
Dropsy-o boala provocata de un parazit parca, boala ce impiedica eliminarea lichidelor din organism-boala nu are tratament, iar in final pestele va muri
Ocluzie intestinala-adica i se incurca matele, bolul alimentar nu-si mai urmeaza traseul norma, ramanand blocat. Neputand fi eliminata, hrana ajunge sa provoace o infectie. Tratament nu exista, poti doar incerca sa-i dai un bob doua de mazare fiarta si maruntita. Are efecte in probleme ale aparatului digestiv, cum ar fi balonarile.
O alta cauza ar mai fi o supraalimentare. Dar daca zici ca e asa de 5 zile...ar fi trebuit sa digere pana a doua zi, indiferent cat de mult i-ai dat sa manance.

Asta asa, ca o aducere aminte.
Amintiti-va intotdeauna ca pestii sunt niste nesatui, gata sa inghita oricat si oricand. Au fost cazuri in care pestilor le-au explodat abdomenele, tocmai pentru ca au fost hraniti in exces.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/08/2010 20:18:57

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: