[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber

S-ar putea sa nu. Greutatea acvariului se va apropia de 200 de kg cu tot cu apa si substrat. Ti-ar mai trebui ceva si pe mijloc, care sa impiedice curbarea
swq1 wrote:Ma gandesc sa iau pres de ala de spuma de baie,

Cel mai bine ar fi sa poti rectifica acea denivelare. Daca nu, mai bine folosesti o placa de polistiren expandat. Groasa de minim 2 cm
Hai sa-ti raspund si aici un pic.
In privinta buteliei, nu te opreste nimeni sa-ti iei una mai mare. Ce ai vazut tu la 80 de gr. se preteaza foarte bine la un nano. Pentru acvari mai mari insa...
In privinta accesoriilor ADA. Sau alte firme de renume. Nu vreau sa lungesc discutia. Dar intotdeauna firma se plateste. Ca este ea ADA, Mercedes sau Gucci. A, ca nu gasesti in Romania marfa din Dorally, asta este altceva. Dar daca sapi un pic, gasesti si aici. Ca sa nu mai vorbesc de saiturile de afara.
ThePhotographer.ro wrote:Oare cand bagi CO2 de zor, perlele alea nu sunt de fapt acelasi CO2 care dizolvat in apa nu e stabil si tinde sa se transforme in gaz pe unde apuca?

Asa cum a spus si @gengiskhan, ce vezi la o perlare nu sunt bule de CO2 dizolvat sau nu in apa. Acel fenomen apare atunci cand intr-adevar plata respira prin frunza, eliminand oxigen in urma procesului de fotosinteza. Perlarea este ceva spectaculos, ce nu se compara cu nimic altceva.
ThePhotographer.ro wrote:Cred ca sunt oameni aici cu multa experienta care creaza tot felul de ecosisteme fistichii

Corect. Dar sistemele alea sunt create cu:
ThePhotographer.ro wrote:scule de douajdemilioane

ThePhotographer.ro wrote:sunt si vanzatori care vor sa vanda sculte de douajdemilioane la fraieri care tin doi(spe) pesti in borcan...

Iar corect. Dar comertul e comert, s-a discutat mult despre asta. Daca stii cu adevarat ce vrei, atunci cu certitudine mai intai te vei informa, apoi vei vedea daca iti permiti si abia apoi treci la treaba. Chiar nu este problema vanzatorului daca io dau 2.000 si mai chiar mai mult de euro, pe o camera foto pe care ori nu voi sti niciodata sa o folosesc, ori voi face niste poze tampite. O scula profi se adreseaza celor ce stiu ce sa faca cu ea.

ThePhotographer.ro wrote:Avea "filtru extern" - un compartiment de sticla care facea corp comun cu cavariul, cu straturi de bureti, pietris, bureti, carbune activ, bureti, nisip, bureti.

Sa stii ca avea un filtru foarte bun. Fara misto. Bine, acum depinde de dimensiuni, pompa, volumul masei filtrante. Dar in principiu......

ThePhotographer.ro wrote:Repet: Oare este nevoie de atat de multe neoane pe care sa le tii mai mult stinse?

Pai daca neonul ala este singurul care ii poate da plantei spectrul de care are ea nevoie, atunci da, nu conteaza cat il tii aprins, dar trebuie sa-l ai. Este exact ca atunci cand iti cumperi pantofi. Nu-i folosesto toata ziua, dar fara ei...

ThePhotographer.ro wrote:Oare aerul dizolvat in apa + respiratia pestilor nu furnizeaza suficient CO2 plantelor?

Te-a intrebat @gengiskhan ceva
gengiskhan wrote:Ce concentratie? Pe bune, ce concentratie de CO2 e in aer?

Sincer si eu sunt interesat de raspuns.
Dar raspunsul la intrebarea ta este nu. Pestii nu pot oferi atat de mult CO2 pe cat au plantele nevoie.

pc.ciprian wrote:si daca ai alb in spate sa mai pui si un neon la baza acvariului la aceeasi lungime cu acesta sa iti lumineze in spatele bazinului

Dar ce neon trebuie? Sa nu creasca alge pe exteriorul acvariului
aLLx wrote:Cum o sa pastrez grosimea stratuli de silicon la 1-2 mm?

Se pune un fir de guta, sau se pun mai multe fire, din loc in loc, pe post de distantiere. Asa am citit ca se procedeaza.
Dar sfatul meu prietenesc este sa renunti la ideea de a-l confectiona singur. Daca vorbeam de 20-30 de litri, mai ziceam. Puteai sa-ti incerci mana pe cateva acvarii de genul asta. Dar in cazul tau, as apela la cineva care a mai facut lucrul acesta. Si nu odata.
Iti trebuie indemanare ceva experienta si precizie. Fara astea, s-ar putea sa iasa ceva ce nu va tine cum trebuie, sau ceva urat. Sau ambele
Da' cu ce ti-am gresit, pacatele mele? de ce ai luat atata boala pe noi? Vii zi de zi si ne strici ziua cu poze d'astea? Pai e frumos asa?Ia vezi ca stricam prietenia, asa nu se mai poate.

Felicitari Ciprian si multumim pentru poze. Frumosi pesti, frumoase pozele ce sa mai zic. Se vede pasiunea si "mana" ce sa mai la deal la vale.

RexHunt wrote:In definitiv, se impune folosirea UVC-ului in faza de ciclare?
Multumesc!

Asa cum a spus si @djphazer. Cateva ore pe noapte sunt suficiente. Doua-trei ore, nu mai mult. Asta o poti face chiar si cand acvariul va fi plantat si vei fertiliza. UV-ul se spune ca distruce elementele din solutiile de fertilizare, iar plantele vor papa...apa chioara.
Elvis_Iasi wrote:singura problema care ar putea sa o aiba setul de la JBE e doar precizia electrodului ph, a senzorului.

De unde stii ca dau erori? Sondele de la JBL sunt destul de bune din cate stiu.
Daca nu ai incredere, poti lua ceva AquaMedic sau Dupla. Aveau la Reef in ultimul timp, poti incerca sa vezi ce si cum. A, si cele de la AquaMedic sunt si ceva mai ieftine decat JBL. Parca
vvoicu wrote:Cum reusiti sa aspirati substratul printre toate acele plante? Nu ramane mizerie ?

Nu aspiaram. Io n-am asprat de doi ani. Acvariul, desigur
Mizerie se poate aduna, desigur, dar daca acvariul are un numar echilibrat de pesti, fara suprapopulare, fara hranire in exces care sa duca la inmultirea melcilor, totul va fi ok. Acvariile plantate nu se aspira, ca distrugi tot
Pai ce crezi, ca altii ti-ar fi raspuns altfel? Da, poate ti-ar fi spus ca vor fi mancati (crevetii) in secunda doi. Dar eu am aceasta experienta. Daca nu as fi avut-o ti-as fi raspuns ceva de genul: "in general se spune ca Betta va devora crevetii. Dar daca vrei sa experimentezi, esti invitatul meu. " Si tot cinstit as fi fost. Ca de altfel si alti colegi care ti-ar fi spus acelasi lucru Pentru ca intr-adevar, Betta este un peste care iubeste hrana vie. Ca multe alte specii de pesti. Dar mai sunt si lupi mancati de oaie
Cu toate ca sunt of topic, tot iti raspund.
Maine vreau sa scrii in topicul ala de 18 pagini, urmatorul lucru: astazi mi-am luat priza programabila. Cum ma sfatuiti sa setez aprinderea si stingerea becurilor?
Clar?

Nu-m iraspunde ca sa nu prelungim of topicul
Nici nu m-am gandit la chimicale. Ia-l usor, ca spune el tot pana la urma
Habar n-am. Posibil sa scape crevetii, posibil sa nu. Am avut Betta langa care din greseala au ajuns creveti. Probabil pui pe plante, sau vreo femela cu oua. Toate au fost bune si frumoase (Betta se uita ca prostu la creveti cum papa alge) pana a murit pestele. Locul lui a fost luat de altul, care i-a vanat pana la ultimul. Nu mai stiu cati am reusit sa salvez. Asa ca.....

Am mutat eu topicul. Nu prea mergea la marine
solomonking wrote:cred ca a intrezarit stilul acvariului (am vrut sa fie un iwagumi, cat de cat) > si ca atare se referea la limnophila

Exact. Plus ca Limnophilla aromatica mi se pare cam mare pentru acel bazin. Nu doar ca aranjament, ci ca raport intre dimensiunile bazinului si cele ale plantei
VEzi ca Blyxa nu prea mere cu tunsu. Nu stiu cat de bine va arata, dar poti experimenta. Personal scot toata tufa, aleg un pui si-l plantez. Si cam atat. Poti pune pui mai mari in spatele unor pui mai mici. Proportiile se vor pastra si cand vor creste si va arata frumos
Ete colea
Foarte frumos, imi place.
Ce ai de gand sa faci pentru apa verde? La un black out te-ai gandit?
pc.ciprian wrote:Sa stii ca eu vb serios, cel putin pana cand se mai obisnuiesc. Cand ai venit tu la mine ne imprietenisem.....acum nu mai suntem prieteni, iar stau ascunsi dupa piatra aia din colt. Sau pot sa astept sa se faca deasa acicularisu atat de deasa incat sa nu mai aiba unde sa se bage

Nu cred ca vei obtine rezultate. Se vor ascunde dupa pietre, sau orice altceva. Sunt ale naibii de sperioase.
La niste gertrude ma gandesc si eu, sa vedem.
solomonking wrote:
alber wrote:Salutare
....Cu toate ca o carcoteala tot am. Mi se par cam mari unele plante pentru acel aranjament...

asa e > le-am pus ca sa mai stabilizez bazinul >> cu timpul scot limnophila si las doar proserpinaca pe fundal

Eh, asa mai da.
Adevarul este ca e cam paliu. Modul in care reactioneaza la aparitia unui alt peste, arata ca fuge, ca se fereste. Deci chef de harjoana n-are. Mai lasa-l sa vezi ce se intampla, daca poti sa-l separi, ar fi ideal.
cirotariu wrote:fara lumina de sambata dimineata pana duminica dupa-masa

Asta ce vrea sa insemne? Catu in acesta perioada n-ai avut lumina aprinsa la acvariu? Pestii n-au nici pe dracu nici daca ii tii o luna fara lumina (doar cu lumina diurna) dar plantele nu-s de aceesi parere. Sa inteleg ca n-ai o amarata de priza programabila? Rusinicaaaaa

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: