[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Alex.B wrote:Stiu, o sa il scot dar nu stiu ce culoare sa pun, as pune un bej dar nu gasesc...

Jura pe rosu ca-i asa. Ia la rand magazinele de bricolaj si cauta. Te intereseaza ca spatele autocolantului sa fie bej, nu fata. Mai scormone. Iar pana atunci, pentru multumirea generala, scoate-l pe ala albastru si pune un carton ceva. Gasesti tu prin podul ala puternic luminat ceva
djphazer wrote:Eu unul l-am pus pe tur din 2 motive:

1. Sa imi mai reduca putin din debit
2. Sa nu cumva sa "neutralizeze" din "hrana" bacteriilor din filtru (nu stiu daca se poate intampla sau nu...)

Io cred ca il ai pe retur , chiar si dupa motivele expuse de tine. Dar ai incurcat termenii.
Critici, ca de laude esti satul
Blyxa aia e cam multa si cam in fata. Peste cateva saptamani vei intelege ce vreau sa spun (va creste prea mare si-ti va acoperi Anubiasul, de n-ai sa mai stii unde e. Plus ca este o planta prea mare pentru prim plan). Las-o asa deocamdata, sa nu strici ceva Poate mai tarziu suni un prieten pentru ceva plante mai mici. Poate un pic de Pogostemon sau poate niste Staurogine. Sa vedem
As pune o tufa de Blyxa intre buturuga din dreapta si tufa de H. zosterifolia. Asa, ar fi o trecere mai lina intre cele doua elemente.
Altceva nu-mi mai trece acu prin cap, dar daca e ceva, te anunt.

cirotariu wrote:Marian 4232 (sper ca am scris bine) sustinea ca acele minunatii de plante pe care le are nu beneficiaza, de pilda, de substrat, ci doar de co2 profi, lumina, fertilizant micro si macro (PPS).

Co2 prifi da, dar si lumina profi. L-ai intrebat ce tuburi are? Iar despre fertilizare nu mai spun nimic. De fapt despre eternele teste necesare pentru a vedea cum stai si ce vor plantele tale
Pai parca in Romanica nu le importa nimeni. Sper sa nu ma insel. Vezi pe situ-ri le afara.
Nu stiu de ce, dar am impresia ca cineva si-a propus sa ne castreze creierii. Sper sa ma insel.
Ia vezi tu, ca acel Ph controller are electrovalva incorporata din cate stiu eu. Asa ca n-ar mai fi necesar. Dar daca mai cumperi si sonda, nu stiu daca nu cumva te apropii ca pret de o instalatie de la Dennerle. Ia mai studiaza putin
Salutare
Frumusel setupul, imi place. Cu toate ca o carcoteala tot am. Mi se par cam mari unele plante pentru acel aranjament. Cred ca stii la ce ma refer, nu?
Si da-ne si cateva amanunte despre bazin
donpisote wrote:Mi a dat si mie o gramada de plante , valisneria si microsorum la greu si altele dar nu le mai scriu acum.

Pai ma miram sa-ti fi dat Hc, macandra si niscaiva Eriocauloni.
Ideea este urmatoarea. Sunt plante care se descurca doar cu ce produc pestii si resturile de mancare (aici ma refer in special la NO3 si putin PO4 daca mai crapa ceva prin acvariu) plus ceva lumina mai mult sau mai putin dedicata. Faptul ca amicul tau baga CO2, adica ofera plantelor nitel carbon, nu poate fi decat benefic. Dar ia sa incerce ceva din plantele de mai sus, atunci sa il vedem. Iar faptul ca plantele au murit la tine in acvariu...hmmm...poate au dat de prea mult bine
@cirotariu, testele sunt bune. Chiar si pentru cultura generala si tot sunt bune. Adica. In momentul in care faci niste teste, poti vedea care este evolutia consumului de nutrienti din acvariu. sa luam NO3 de exemplu. Cand ai acvariul plin de Blyxa, vei vedea ca aceasta va capata o culoare ruginie in lipsa NO3. Cand acesta va fi din belsug, planta va avea un verde sanatos. Toate lucrurile astea ti le putem spune cativa dintre noi, dar si mai frumos este sa experimentezi singur. Doar asa poti ajunge sa cunosti plantele si nevoile lor, prin practica.
Vei putea urmari consumul saptamanal de nutrienti. Adica uptake-ul. Sa vezi si tu cam cat "papa" acvariul tau.
La un moment, poate nu vei mai avea nevoie de teste, dar dupa parerea mea, este bine sa le ai langa tine, just in case.
Elvis_Iasi wrote:in momentul cand se va atinge volumul maxim, adica 1000 de litri, putin probabil chair daca uit si 100 de zile robinetul inchis.

La ce presiune? Stiu ca am mai intrebat, dar 1000 de litri de gaz, pot incapea in mai multe volume, in functie de presiunea la care se afla acel gaz. Adica in functie de cat de comprimat este.
Elvis_Iasi wrote:verific maine ...

PAi ar trebui sa stii de acuma. Ar trebui sa iei in calcul mai multe, cum ar fi:
-rezistenta balonului la intaindere. In functie de asta, vei avea si presiunea in interior. Probabil variabil, intrucat rezistenta la intindere nu este egala de la incaput pana la sfarsit. Poate varia, in functie de grosimea la care va ajunge materialul din care este facut balonul.
-presiunea pe care o poate produce bomba ta. Cate atmosfere vei avea in interior? In functie de asta, balonul se va umfla mai mult sau mai putin.
Si ar mai fi cate ceva, dar mai intai sa lamurim asta
Elvis_Iasi wrote: umflat la maxim de cel putin 1m cub de gaz adica 1000 de litri

Offfff. La ce presiune? Crezi ca nu conteaza?
Mi-as face si io unu', dar nu stiu de unde sa iau scafandru
pc.ciprian wrote:
alber wrote:Sa stiti ca nu este un mit. Asocierea rasborelor cu alti pesti este ok d.p.d.v. al timiditatii. Cand sunt intr-un bazin populat si cu alte specii, sunt foarte activi si fara nici un fel de teama. Proba a fost facuta personal cu niste Galaxy. Brigitele cred ca vor primi si ele ceva colocatari, poate se mai "dezmortesc" si ele.
A, daca vreti pui de la ele, cred ca va fi destul de greu intr-un bazin comunitar

ia sa arunc neste rhodostomusi in bazin, sau poate niste gupyy

Da da. Ia incearca.

ozy, in bazinul in care Ciprian are Brigitele, nu se preteaza Rhodostomusii. De guppy nu mai vorbesc. Sau io stiu?
fishyman wrote:Solutia asta ideala nu au toti la indemana.

N-am spus ca este ideala, ci la indemana. Ceea ce vrea omul sa faca cu acel balon este o complicare inutila a vietii. De ce? Foarte simplu. Daca nu il scoate in balcon sau aiurea in alta parte, va avea (daca va functiona desigur) o frumoasa bila in de 1 metru in mijlocul camerei. Hai mai oameni, dati-o incolo de treaba. Facem asemenea improvizatii? Bine ca nu ne apucam sa producem CO2 in bomba, iar cu ajutorul unei pompe de aer sa-l bagam si intr-o butelie. Poate asa am mai scoate si niste bani.
Elvis_Iasi wrote:Am facut un test simplu cu un balon mic ce l-am gasit prin casa. Presiunea din acel balon asigura fluxul de bule in acvariu la doar 0,2Metri adancime, insa eu doresc sa il duc pana la 0,45M adancime, unde este capatul de la reactorul JBL Taifun+extensie.

Refuz sa cred ca s-a intamplat asta. Poate doar daca ai folosit o reductie, ceva, sau un kilometru de furtun. Cat ai umflat acel balon? Daca aveai un difuzor, mai intelegeam, dar asa...
Hai sa-ti mai zic si eu odata, ce ti-au mai spus colegii.
Lasa CO2-ul non stop, daca dai din bomba. Daca pestii sunt ok, nu te intereseaza ce concentratie de CO2 ai in apa. Si eu am un bazin in care intra CO2 permanent si nu am nici o problema. Nu ma intreba cat CO2 am in apa, ca nu stiu. Si nici nu ma intereseaza.
Sfat. Lasa-o incolo de bomba si fa-ti rost de o butelie. La 200 de litri, daca vrei si plante ok, este cea mai buna solutie. Iar buteliile de bere nici nu sunt foarte scumpe
Sa stiti ca nu este un mit. Asocierea rasborelor cu alti pesti este ok d.p.d.v. al timiditatii. Cand sunt intr-un bazin populat si cu alte specii, sunt foarte activi si fara nici un fel de teama. Proba a fost facuta personal cu niste Galaxy. Brigitele cred ca vor primi si ele ceva colocatari, poate se mai "dezmortesc" si ele.
A, daca vreti pui de la ele, cred ca va fi destul de greu intr-un bazin comunitar
Nu te mai chinui cu bombe si alte bazaconii.
Incarcarea unei butelii de vreo 10 kile ma costa 12.6 lei. Si cum tin Ph-ul la 6.2-6.3, o incarca odata la 3-4 luni. Poate 5. Ti se pare scump? Io cred ca nu este.
Habar n-am. Nu ma pricep la fizica deloc. Dar de ce sa te chimui cu volume atat de mari, cand solutia este mult mai simpla si la indemana?
Nu stiu daca ceea ce vrei sa faci va avea rezultat. Sa-ti spun de ce. Nu stiu daca balonul ala va avea caacitatea sa inmagazineze tot gazul eliminat pe timpul noptii. Se va umfla prea tare si se va sparge. Solutia ideala ar fi ca egalizarea preasiunilor in cele doua recipiente (bidon si balon) sa nu afecteze balonul, sa-l sparga.
Dar de ce nu incerci cu inca un bidon? Mi se pare mult mai rezistent.
Si sfatul final. Las-o incolo d ebricolare si pune mana pe o butelie cinstita. Cu reductor si electrovalva. Iar daca vine si un Ph controler, cu atat mai bine
alber wrote:Cea mai proasta idee si solutie pentru iluminarea acvariului pe care am intalnit-o pana acum. Nu stiu de ce va cramponati de fel si fel de porcarii scumpe cu pretentii de scule profesionale, cu fel si fel de spectre cat mai apropiate de lumina soarelui. Cica.
La ce sa dau o poala de bani pe mizeriile alea, cand pot lasa acvariul langa geam "sa beneficieze de benefica" lumina a soarelui?

PS. Mamaaaaa, si am vazut niste struguri frumosi, dar nu erau buni, erau acri

djphazer wrote:@alber mie pe departe cea mai buna solutie, dar care in principiu se merita doar la acvariile foarte mari, mi se pare un luminator. Mai nasol e cu anotimpurile astea cu nori .

Partea aia de la sfarsit, cu strugurii, ai citit-o?
Ah, ce ma oftic de faptul ca in scris nu se citeste si malitiozitatea din privire. Glumeam, iti dai seama. Cum mama zmeului sa nu-si doreasca cineva o asemenea scula?
Cea mai proasta idee si solutie pentru iluminarea acvariului pe care am intalnit-o pana acum. Nu stiu de ce va cramponati de fel si fel de porcarii scumpe cu pretentii de scule profesionale, cu fel si fel de spectre cat mai apropiate de lumina soarelui. Cica.
La ce sa dau o poala de bani pe mizeriile alea, cand pot lasa acvariul langa geam "sa beneficieze de benefica" lumina a soarelui?

PS. Mamaaaaa, si am vazut niste struguri frumosi, dar nu erau buni, erau acri
Cred ca ai in acvariu niste Sisif-"i". Au de ispasit ceva canon si d'aia parcurg drumul ala, apoi ii lasa "picioarele" si pica.

Serios acum. Habar n-am de ce fac asta, dar este un comportament normal. De multe ori i-am surpins si pe ai mei facand asta.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: