[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Bravo,dom' Levi.
Akaiu wrote:Unul dintre paguri si-a facut un obicei ca pe timpul zilei sa se parcheze la etaj si sa dormiteze iesit din cochilie. Daca-si pierde cochilia ce pateste? Ataca melcii ca sa-si faca rost de o noua cochilie?

Imi inchipui ca o fi nasol sa stai toata ziua cocarjat in cosmelia aia.
Mai tre' si o pauza.

Vezi ca sunt pe la magazinele astea de decoratiuni sau cum le-o zice,cochilii care sunt perfecte pentru astia.Ia si tu cateva si baga-le in acvariu.
Cand o "sa-i stranga casca" merg ei si-si iau de acolo.
Daca alegi varianta asta,vezi sa nu fie din alea lacuite.
koala wrote:
CristiC wrote:... Ti-as mai recomanda niste produse pe care le folosesc si eu cu succes in probleme de genu' :CoralSnow si Cyanoclean.

Cristi, poate-ti faci nitel timp si ne dai 2-3 informatii despre produsele alea doua... ce fac, cum, de unde, etc.

CoralSnow este un mediu de filtrare lichid.Reduce diversi compusi,practic ii leaga,facandu-i mai "skimabili",neutralizeaza diversi acizi care favorizeaza cianobacteria.
Poate fi folosit pentru dispersia mai buna a anumitor aditivi/culturi de bacterii.
Eu il folosesc in combinatie cu Zeobak,Biomate sau Cyanoclean,tocmai din cauza asta,dar se poate folosi si pur,fara mixare cu altceva.
Se dozeaza 1ml - 4ml/100L apa (recomandarea producatorului).Eu il folosesc in doza minima dubla daca apar probleme,adica 2ml/100L apa.

Cyanoclean sunt tulpini selectionate de bacterii care elimina ciano.(inca nu mi-e foarte clar daca astea se hranesc cu ciano sau concureaza "pa surse").
Se dozeaza 2pic./100L apa,se face un tratament intensiv de minim 8 saptamani in cazuri severe,cu dozare zilnica sau se poate doza preventiv de 1-2 ori pe saptamana.
La mine,cand am avut probleme,de obicei dozam 1 saptamana zilnic: 5ml CoralSnow+5pic. Cyanoclean,la un volum net de 250-260L si scapam de probleme.Dar dozajul/perioada, depinde bineinteles,de la bazin la bazin.

Eu opresc skimmer-ul cam 1-2 ore dupa dozare,ca substanta sa stea cat mai mult posibil in sistem,ca altfel,skimmer-ul "dragosesc" ,imi scoate rapid tot din apa.

De cumparat,eu le cumpar de la Peti.El e furnizorul meu de KZ.

Din pacate nu te scutesc de corvoada schimbului de apa,aspirare detritus, (plm,toate micile lucruri care ne fac viata de acvarist mai frumoasa ) dar ajuta extrem de mult.

Cam asta e tot.
Aha,ma gandeam ca ti-a umplut pietrele.
Cum ti-a zis Andrei,poti sifona cu un furtun de aer ciano. In perioada de iluminare. Astea a?a fac,spre seara si noaptea dispar dar cum ai pus lumina pe ele sunt inapoi.
Pune antifos,baga niste bacterii,in regim de intretinere, schimb de apa, ridica un pic lampa daca poti.Eu asta as face deocamdata, dar schimbul in conditiile in care apa RO este ok.
Ti-as mai recomanda niste produse pe care le folosesc si eu cu succes in probleme de genu' :CoralSnow si Cyanoclean.
@um: Treaba e ca el are corali, doar ce i-a primit si s-ar putea sa nu vrea sa ajunga la cresteri luxuriante. La mine de cate ori am redus fosfatul,ciano a dat inapoi.
@Akaiu: Fii atent daca ai gand sa bagi sursa de carbon, urmareste cianobacteria sa nu se extinda.
Dupa osmoza ai rasina DI?
TDS-ul cat e?
Skimezi umed?
Hranesti mult?
Aditii de bacterii faci? Ca sa-i faca un pic de concurenta.
Am avut probleme cu reactorul. Nu-mi circula apa prin el cum trebuia, erau pierderi de flow printre tuburi, nu avea destule gauri date in placa de jos,etc.
A trebuit sa-i fac niste modificari ca sa mearga cum trebuie.
Ce ai tu acolo,e cianobacterie.Alea verzi, par a fi GHA (dupa cum le descrii). Sigur ai PO4 in apa. Rezultatul testului e neconcludent, in primul rand pentru ca asta de PO4 de la Salifert e de kk si in al doilea rand pentru ca ar fi mascat de prezenta algelor care iti consuma nutrientul.
Ala de la Hanna e bun, are si ala o marja de eroare dar nu se compara ca si acuratete.
Daca stiam ca vrei reactor Cleartides,iti schimbam eu decizia. )
Multumesc.
@reefer: Nu e o problema,Cosmine.Cand ai timp,nu-i stress.
Au trecut vreo 7-8 luni de la startul Zeovit.
Cam asa aratam acum.

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Andrei1234 wrote: Am inteles, nici macar un filtru intern mic nu are rost?

Nahhh...
Si cred ca nici pompa nu-ti trebuie.Daca amesteci in el,ca-n fasole ,de vreo 3-4 ori pe zi,esti asigurat din punctul de vedere al curentilor si oxigenarii apei.
Spor,Andrei,spor maxim !!!
Arata fain asa cum ai aranjat pietrele.
Nu-ti trebuie filtru.Schimbi cateva paharele de apa zilnic,din alea mici de tarie, pui o pompa mica de tot si gata.Nici lumina nu-ti trebuie,il pui la geam.
Spor maxim!!!
Ai postat la sectiunea marina,de asta ti-a spus Ciprian ca in apa sarata nu sunt compatibili.
Silicon dioxide SiO2 71.91%
Aluminium oxide Al2O3 12.66%
Ferric oxide Fe2O3 1.13%
Calcium Oxide CaO 1.46%
Magnesium Oxide MgO 0.32%
Sulphur Trioxide SO3 0.03%
Potassium Oxide K2O 4.30%
Sodium Oxide ?a2O 3.45%
Calcification Loss 4.53%
Indefinable content 0.21%
100.00%

Cam asta e compozitia ei.Pe langa astea,mai poate contine cupru,mercur,plumb si alte cacaturi.Tu decizi.Eu personal nu as baga-o si tinand cont ce folosesti si tu ca metoda de filtrare si intretinere....
Procentele pot varia in functie de zona de unde provine.
Pare foarte poroasa,dar nu e de fapt.Cavitatile sunt incapsulate,de aia pluteste.

Uite aici link-ul in care scrie tot ce am spus mai sus: http://www.ultimatereef.net/forums/showthread.php?t=238641
@koala: Cauta-l pe e-bay. Da-i o cautare la Cleartides si o sa il gasesti acolo printre alte zeci de modele de reactoare.
Spor,Cosmine !!
Ce fain a crescut pocillopora.
Frumos.
Sa mai bagi niste melci.

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: