koala wrote:
CristiC wrote:... Ti-as mai recomanda niste produse pe care le folosesc si eu cu succes in probleme de genu' :CoralSnow si Cyanoclean.
Cristi, poate-ti faci nitel timp si ne dai 2-3 informatii despre produsele alea doua... ce fac, cum, de unde, etc.
CoralSnow este un mediu de filtrare lichid.Reduce diversi compusi,practic ii leaga,facandu-i mai "skimabili",neutralizeaza diversi acizi care favorizeaza cianobacteria.
Poate fi folosit pentru dispersia mai buna a anumitor aditivi/culturi de bacterii.
Eu il folosesc in combinatie cu Zeobak,Biomate sau Cyanoclean,tocmai din cauza asta,dar se poate folosi si pur,fara mixare cu altceva.
Se dozeaza 1ml - 4ml/100L apa (recomandarea producatorului).Eu il folosesc in doza minima dubla daca apar probleme,adica 2ml/100L apa.
Cyanoclean sunt tulpini selectionate de bacterii care elimina ciano.(inca nu mi-e foarte clar daca astea se hranesc cu ciano sau concureaza
"pa surse").
Se dozeaza 2pic./100L apa,se face un tratament intensiv de minim 8 saptamani in cazuri severe,cu dozare zilnica sau se poate doza preventiv de 1-2 ori pe saptamana.
La mine,cand am avut probleme,de obicei dozam 1 saptamana zilnic: 5ml CoralSnow+5pic. Cyanoclean,la un volum net de 250-260L si scapam de probleme.Dar dozajul/perioada, depinde bineinteles,de la bazin la bazin.
Eu opresc skimmer-ul cam 1-2 ore dupa dozare,ca substanta sa stea cat mai mult posibil in sistem,ca altfel,skimmer-ul "dragosesc"

,imi scoate rapid tot din apa.
De cumparat,eu le cumpar de la Peti.El e furnizorul meu de KZ.
Din pacate nu te scutesc de corvoada schimbului de apa,aspirare detritus, (plm,toate micile lucruri care ne fac viata de acvarist mai frumoasa

) dar ajuta extrem de mult.
Cam asta e tot.