[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
M-oi revansa eu cumva...poate cand ajungi la partea de plantare. )

@Akaiu:Esti multumit de pompa de valuri?
Carbone wrote:
...nu te-as sfatui sa bagi prafurile direct in sump. Daca dozezi zilnic, ar fi cam greu sa cantaresti cu exactitate o cantitate destul de mica. Lichidul il poti masura mult mai usor.

+1
Dom' Dragos,cand te intorci,nu ma uita cu bidoanele alea doua de scrubber.

Multam'.
From the top.

image

image

image

image

Dom' Carbone,asta de mai jos e una din cele de la tine.S-a facut foarte frumoasa.
image
Nu are nimic daca le amesteci,da-i inainte cu spor ca-mi creste iarba peste corali .
Si la solutia preparata din Red Sea Reef Foundation A (Ca si Sr) ramane putina depunere dupa reconstituire.E normal,tinand cont ca sunt la nivelul de saturare.La tine s-ar putea sa se fi depasit deja nivelul asta.In locul tau,eu as filtra solutia respectiva printr-un filtru de cafea ( din ala de hartie) si as folosi doar solutia clara care ramane.
E destul de mic Mg.Unul din rolurile lui e sa fie buffer intre Ca si KH.Daca e mic (Mg) astea doua (Ca si KH) precipita mult mai usor.

Nu am experienta cu reactivii astia pe care i-ai luat tu,eu nu am folosit niciodata, asa ca nu as putea sa-ti dau un raspuns foarte bine informat.
Daca ar fi sa-mi dau totusi cu parerea as zice ca nu ai gresit,ci doar ti-au iesit foarte concentrate si ai pus prea mult.
Toate 3 componentele astea sunt strans legate intre ele.Cand se duce una in cap,se duc dupa aia si celelalte.

L.E. Astea de care zice Shubi le folosesc si eu.A,B si C.
M-am lamurit.Ai scris in timp ce scriam si eu,mai sus.
Precipita intr-adevar.Exact la asta ma gandeam si eu.Scade doza de Ca pe care o bagi si lasa-l sa-si revina usor sau fa un schimb de apa mai mare ca sa echilibrezi elementele si dupa aceea ia-o usor cu aditivul de Ca.

Magneziul cat e acum?
Nu stiu daca am inteles bine.
Scade KH-ul dupa fiecare aditie de Ca?

Eu il sifonez cu un sand cleaner de la Sera.
Poti baga un ciorap de prefiltrare la capat ca sa colectezi eventualul nisip.Eu ii reglez debitul stranguland furtunul, astfel incat nisipul se misca doar in partea de jos si nu-mi urca pana sus. Am nisip de cea mai mica granulatie.
Stelutele alea s-au bagat in gaurile din piatra,de aceea nu mai sunt atat de vizibile.
Nisipul il sifonezi sau doar il agiti?
Iti recomand prima varianta.
robygym wrote:Frumos acvariu ,felicitari. Cat are de cand i-ai dat drumul?

Merci.
I-am dat drumul anul trecut in Iulie, parca,dar cu sistemul zeovit merge din Ianuarie,anul asta.
Multumesc de apreciere,baieti.
Un mic filmulet.Vizionati-l in HD.
Pare un bristle worm.Detritivor.
Daca nu ai diferente mari intre parametrii celor doua si daca adaugi usor apa,nu ar trebui sa fie probleme.Ai grija la temperatura.
Referitor la "sfarcurile de gorila intoarse pe dos" pe care le ai in dotare .
Cel mai bine in pozitionarea coralilor,fie ei soft,LPS sau SPS este sa le urmaresti comportamentul.Recomandarile sunt la modul general.Comportamentul le este influentat de o gramada da factori.
Un ex.: una dintre acroporele pe care le am, asa zisa "deep-water".Recomandarile sunt sa fie pozitionata jos,in flow nu prea puternic,etc.
La mine sta acum,la o distanta de 10 cm de lampa de 240W,in curent puternic si ii place de minune.

Melcii ti-au curatat diatomele.
Pagurii se catara "unde vrea muschii lor".La mine se catara si pe cutia de overflow.
Ia vezi daca nu-i gasesti aici: http://www.zoaid.com/index.php?module=Gallery2&g2_itemId=15
Peanut worm.E reef safe.

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: