Message |
|
Si uite asa, mai cumperi/imprumuti si alea separate, cele de care ti-am spus mai sus, Ca, Mg si KH, ca sa faci corectiile de parametru cand e cazul.
|
 |
|
Multam' si de la mine.
|
 |
|
Pune, sa vedem cum arata apa aia.
|
 |
|
Uite aici daca vrei sa bagi unul din asta: http://filtre-apa-pura.ro/index.php?pag=10&id_produs=139&title_categ=Carcase%20pentru%20filtre&id_categ=44&id_categ=44&pag_title=
Dar nu e musai,la cat dai pe el iti faci stocul de filtre de 5 microni pentru osmozor.
Ma gandeam ca ai ceva de genul,deja montat...caz in care nu trebuia sa-ti faci probleme cu algele,etc.
|
 |
|
Filtrul ala de 5 microni e important in cazul tau.
Ala intra primul in contact cu apa,ala o sa-ti retina mizeria grosiera.
Asta daca nu ai cumva si alte prefiltre (ca asta de mai jos),montate deja pe retea sau ma rog,pe ce ai tu acolo.
|
 |
|
Da,da...las' ca stim noi...erai pa buza prapastiei deja,un branci a fost destul...
Merge si o montipora rosie langa aia verde?
|
 |
|
Felicitari pentru reusita,Andrei !!
|
 |
|
koala wrote:astazi am bagat in acvariu 2 corali
NU POT SA CRED....
Te asteptam cu intrebari legate de corali !!!
|
 |
|
5.09.2014
28.09.2014
|
 |
|
Gabriel wrote:
Zic sa nu exagerezi cu romul la corali.
Nu pot mah,nu pot.
Vorba lu' Shubi,niste betivi.
|
 |
|
@Sebi, koala: Au crestere, intr-adevar.
Numa' in sump mai pot sa torn romu' ,ficatelu' ma injura de zor.
|
 |
|
Nici macar o modificare in rau (dimpotriva),de la plecare pana la intoarcerea din concediu.Singurul lucru pe care l-am facut a fost curatatul geamului.Atat.
Sunt super multumit de cum s-a comportat.
Red planet acro.

|
 |
|
Cu "a lu' Shubi" scapi,ca ala mai are si altceva pe langa astea de baza.
Trace-uri si alte cacaturi din astea.
Nu ai vazut ca nu a facut schimb de vreo cateva luni?
Ala ti se potriveste "ca o manusa".
|
 |
|
Manevra e in felul urmator.
Iei prafu' si il pui/amesteci cu apa de osmoza urmand sa obtii solutiile de Ca, etc.
Pentru Ca pui o cutie din aia de 1 kg in 1,8 L de apa de osmoza.
La Mg pui o cutie la 1,7 L de apa de osmoza.
Pentru KH se pune 100g de praf la 1L apa de osmoza.
Cu trei pet-uri ai rezolvat problema si o sa ai la solutii grupa mare.
La "a lu' Shubi" nu mai faci solutiile astea.Torni prafu' direct.Da' nu in acvariu ci in spate, ca sa aiba timp sa se dizolve pana iti ajunge in acvariu.
|
 |
|
Cu placere.
Orice sare "basic" e buna pentru bazinul tau.
|
 |
|
E bine oricum.
Cum ti-e tie mai usor.Cred ca ramai tu la schimbul de apa.Nu te vad stand si cantarind prafuri si solutii.Este?
Ziceam de astea de la Red Sea pentru ca ai luat prafurile,le-ai bagat in cantitatea de apa de osmoza necesara si gata,ai solutia la concentratia exacta.
Cu ala a lui Shubi e si mai simplu.Ai luat cantitatea de praf in lingurita aia care vine in cutie si ai bagat-o in sump intr-o zona mai turbulenta si ai rezolvat problema.
|
 |
|
Du-te bah Ricardo si ia-ti niste Red Sea Reef Foundation A,B si C la 1Kg(praf),le amesteci in apa de osmoza si aditionezi cat ai nevoie cand ai nevoie.Sau ala pe care-l baga Shubi.All in one,tot Red Sea e si ala.Scrie pe cutiile alea foarte clar cat aditionezi ca sa creasca fiecare parametru.
Retete si plm...vezi de treaba.
|
 |
|
KH 7-8
Ca 400 - 420
Mg 1280 - 1320
Acum e mai clar?
Tu nu ai de ce sa tii KH-ul ala la 9 - 10.
De ce nu folosesti Red Sea Salt (aia normala) ? E pentru "cherhana only".
|
 |
|
Ca ti-e bun,la ce ai tu acolo.
Mg poate fi mai mare, la un 1300.( ca sa stea de buffer intre celelalte 2), sa nu-ti precipite.
Cu schimbul asta mare de apa pe care-l ai in plan,ar trebui sa se corecteze.
Ce sare bagi? Pro?
|
 |
|
As fi curios cat e K+ in bazin.
|
 |
|