[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
@2smokes:Uite cum arata fostul meu bazin cu 2 MH de 6500K (MH de 6500K au fost schimbate mai tarziu, cu doua de 10000K),suplimentate de un Sera Deep Sea Special,ca sa vad si io o culoare,ceva in acvariul ala.
Deep sea special,aia "lumina de cautat pete de sange" sau alte lichide ... nu astea albastre.
Bun,vreau sa-ti spun ca anemona rosie,finger coralul (dreapta spate),palythoa,tridacna,au mers de minune.Sps-urile (printre care si acropore),nu prea.
Dupa ce am trecut la T5-uri "de discoteca",cum le zici tu, treaba s-a schimbat.
Acum am predominant acropore,care culmea,merg foarte bine cu lumina asta albastra care nu e pentru ele.
Asta este strict experienta mea personala cu becurile de 6500K.Adicatelea pe langa citit,am si avut,

Ce sa zic,baga din astea de 6500K daca vrei,dar eu musai le-as suplimenta cu ceva actinic/albastru.
Spor !!

image

ionutlatcan wrote:...nu doar lumina conteaza in buna lor dezvoltare....

Corect.
Dar totusi,@2smokes,uite o crestere de o luna si ceva.Tinuta sub lumina de 20000K si 14000K.Fiji purple scos,pentru ca imi bleach-uia coralii (la mine cel putin,dupa introducerea lui,asta s-a intamplat).
Cele de 20000K merg 12h/zi iar cele de 14000K merg 2h/zi.

image

Inca una:

image

Pot sa afecteze in cazul in care mor in numar mare, brusc.
Elibereaza in apa toxine.
Daca ai in plan Flatworm exit, sa ai grija la aspectul asta.
Sifonezi cat mai multi viermi posibil, bagi Flatworm exit, il lasi sa actioneze, urmeaza un schimb de apa mare si carbon activ.

Poti sa te consideri norocos ca nu ai AEFW.
Din poza pe care ai pus-o,aveam impresia ca se vad oua la baza coralului (acolo unde este degetul tau mare).

Sa iti vetifici nivelul de K+.
Examineaza bine acroporele.
Au urme de muscaturi?
Sunt ca niste mici puncte albe pe corpul lor.
CristiC wrote:E un hystrix guttatus.
Un sps nu foarte sensibil, dar este totusi un sps.
Va trebui sa-i asiguri un nivel de potasiu bun (400 - 420), ca sa aiba parte de crestere si colorit foarte bun.

Acum am vazut ce am scris smilie ...ma gandeam la tipurile de seriatopore.
E o Seriatopora guttatus.
@2smokes: Ai sau ai avut corali duri?
Ai experienta cu diferite tipuri/combinatii de "lumina de discoteca" ca sa poti spune cu siguranta ce merge/ce nu merge/cat de bine merge?
Am avut in trecut o lumina predominant albastra,au crescut fara probleme si inca bine.
Sigur ca folosim "lumina de discoteca"...ne plac culorile frumoase pe care le "afiseaza" coralii,ca d'aia ii tinem.

Lucian,scuze de off.
CristiC wrote:Incearca sa mentii parametrii cat mai stabili (ma refer la toti parametrii, nu doar Ca,Mg, KH) si isi revin ei incet.
Nu-ti mai cresc,pentru ca au intrat in acea stare de "hibernare" specifica sps-ilor,atunci cand ceva nu e in regula.
Sunt de acord cu Shubi in ceea ce priveste albirea coralilor tai.
La asta as mai adauga posibilitatea prezentei parazitilor,lipsa unor elemente organice/inorganice.
Astea le spun asa , in mare.
Sunt atatea variabile in acvariile marine, incat e greu de spus daca nu stii in totalitate regimul de intretinere, daca nu vezi cu ochii tai cum arata coralul/ii, etc.
Ce pot sa-ti recomand e sa mergi pe o cale cunoscuta, dovedit functionala,mai ales ca tu vei face o afacere din asta, daca am inteles eu bine.
Un pic de experienta nu ti-ar fi stricat,inainte sa faci ferma.
Cand ai probleme, revino intotdeauna la lucrurile de baza,vezi daca alea sunt in regula si apoi mergi mai departe.
Cu ce hranesti bazinul?

Am si eu momentan cacaturi din astea de AEFW.
Ai cateva variante (folosite de mine,pana acum):

1.Baie de Lugol sau alte antihelmintice.Rezolva viermii,nu rezolva ouale,streseaza coralul care deja e stresat.Eu am scos coralul,am luat o lupa si am razuit tot ce insemna ou.
2.Wrasse.Am avut 3 sau 4 feluri de wrasse,dintre cei care se zice ca mananca bestiile astea,nici macar nu s-au atins de ei.La unii a functionat,la mine nu.
3.Turkey baster sau orice alta pipeta mai marisoara in combinatie cu niste damseli (astia adora viermii respectivi).Sufli jet de apa pe coralii afectati,astia ii papa,scoti coralul si cureti ouale.
4.Folosesti niste Durbanensis rhynchocinetes intr-un bazin separat sau intr-o chestie din asta pe care o folosesc eu acum (vezi in topicul meu).Pui cate un coral acolo,il lasi o ora,baietii astia il curata brici,mananca viermii,ouale lor si orice alti paraziti prezenti.Nu lasa mai mult de o ora sau o ora si jumatate ca altfel se "ocupa" de coral.

Sincer sa-ti spun,la mine se pare ca asta din urma functioneaza.
Scoate din bazin tot ce inseamna acropora si incepe tratamentul.(oricare ar fi el)
Ar trebui ceva care sa stimuleze raspunsul imunitar,refacerea tesutului pe zonele afectate.Eu folosesc cu succes o combinatie de Coral Booster+Flatworm Stop. (Stop,nu Exit).
Distrugerea tesutului la baza,decolorarea coralului, poate fi determinata si de prezenta viermilor astora,pe langa alte cauze,bineinteles.Depun ouale la baza coralului,puii cand ies,se apuca de mancat din zona aia.Dupa aceea o iau in sus,incep sa depuna oua pe scheletul mort si tot asa.

Cam asta e experienta mea cu viermii astia.
Vezi ca are Sebi Costin, in topicul lui o modificare de genul...extrem de simpla.

Esti numai la inceput cu "muile" adresate sps-ilor si lipitului lor.
Incearca sa mentii parametrii cat mai stabili (ma refer la toti parametrii, nu doar Ca,Mg, KH) si isi revin ei incet.
Nu-ti mai cresc,pentru ca au intrat in acea stare de "hibernare" specifica sps-ilor,atunci cand ceva nu e in regula.
Sunt de acord cu Shubi in ceea ce priveste albirea coralilor tai.
La asta as mai adauga posibilitatea prezentei parazitilor,lipsa unor elemente organice/inorganice.
Astea le spun asa , in mare.
Sunt atatea variabile in acvariile marine, incat e greu de spus daca nu stii in totalitate regimul de intretinere, daca nu vezi cu ochii tai cum arata coralul/ii, etc.
Ce pot sa-ti recomand e sa mergi pe o cale cunoscuta, dovedit functionala,mai ales ca tu vei face o afacere din asta, daca am inteles eu bine.
Un pic de experienta nu ti-ar fi stricat,inainte sa faci ferma.
Cand ai probleme, revino intotdeauna la lucrurile de baza,vezi daca alea sunt in regula si apoi mergi mai departe.
Cu ce hranesti bazinul?

Coral Science Research & Application
koala wrote:- Nu se intampla nimic daca bei un pahar cu apa de osmoza... este doar apa PURA si, oricum, are un gust ciudat!

Nici prea multa nu e buna,chiar daca e pura,ca ruginesti naibii pa la incheieturi.
Da, ultima treapta de filtrare.
Akaiu wrote:...Sper ca-si reintra in functie repede...

Nu-ti face probleme.
Caulastrea tre' sa manance,da' face si o tzar' de fotosinteza.
Da-i crevete,scoici,etc.Prima data da-le crevetilor de mancare cate o bucatica sa aiba la ce molfai,dupa aia ii dai coralului.In felul asta apuca sa manance si el.Asa fac si eu cu sun coral-ul.Tot ce e LPS,tre' sa bage la ghiozdan.
Montiporelor nu trebuie sa le dai.Alea fac fotosinteza.(Nu te iau acuma cu zooplanctoane,phytoplanctoane,bacterii... )

Se deschid polipii pa montiporele alea?
2smokes wrote:cu siguranta se vor forma ,tre sa tiipompele sa mearga ,unele substante cu bacterii contin var si zahar care de fapt incetinesc ciclarea

Si care sunt alea?

@melcu: Ce zice Dragos si koala,cu mai multe surse de tulpini bacterii.
Chromisi.(nu-s chiar pestani da' merg la ce vrei tu sa faci acolo)
Vezi ca sunt si alte feluri,nu numai astia comuni,viridis.
E un hystrix guttatus.
Un sps nu foarte sensibil, dar este totusi un sps.
Va trebui sa-i asiguri un nivel de potasiu bun (400 - 420), ca sa aiba parte de crestere si colorit foarte bun.
Bah Shubi,lasa naibii berea aia si grabeste-te cu skimmeru' asta !!!
Baga un filtru din ala cum ti-a recomandat colegul Nimeni si gata,problema rezolvata.

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: