[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare osmozor  XML
Forum Index » Hardware
Author Message
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2013 21:22:38
Messages: 901
Location: Vanatorii Mici
IP:
Offline

Am si eu un osmozor cadou de la colegul ispriluc,caruia si acum ii multumesc.
Nu am masurat parametrii apei,ma intereseaza altceva acum.
Asa,pe furtunul de apa al pompei care scoate apa de la 30 m din pamant s-a format alge.
Daca scapa cate un fragment de alga si se duce in osmozor are ceva ?
Adica apa care intra in osmozor trebuie sa fie fara absolut nimic vizibil in ea?
La mine apa este curata,fara clor sau particule suspendate,dar pe furtun mai sunt alge verzi din cand in cand,si mai poate sa scape cate 1 la 3-4 sute de litrii scosi.
Ce sa fac?
Sa pun un prefiltru separat?
Mai pot monta apoi osmozorul pe prefiltrul asta?
Am incercat un prefiltru home-made,dar scade presiunea la 40 la suta,si am pus numai 2 bureti cu porozitate mare.
Cum sa rezolv problema?Sa montez osmozorul si sa schimb mai des filtrele lui?
Daca fac asta membrana are de suferit?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

O poza ar fi fost suficienta... nu stim ce instalatie ai tu acolo. Ce inseamna "osmozorul" tau?

- aparatele de osmoza au o baterie de pre-filtrare, inainte de cartusul cu membrana osmotica,
- se pun filtre de bumbac, filtre de carbune activ etc... totul, cu scopul ca apa care intra in membrana sa fie cat mai curata.
- filtrele alea se mai schimba si ele.


Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2013 21:22:38
Messages: 901
Location: Vanatorii Mici
IP:
Offline

koala wrote:O poza ar fi fost suficienta... nu stim ce instalatie ai tu acolo. Ce inseamna "osmozorul" tau?

- aparatele de osmoza au o baterie de pre-filtrare, inainte de cartusul cu membrana osmotica,
- se pun filtre de bumbac, filtre de carbune activ etc... totul, cu scopul ca apa care intra in membrana sa fie cat mai curata.
- filtrele alea se mai schimba si ele.


Este Aquili,are toate stadiile de filtrare,adica NPS,carbon si sedimente, si bineinteles membrana.
O sa pun o poza cu el daca trebuie.
Deci filtrul de sedimente opreste impuritatile?Il pot lasa in continuare fara alt filtru?Adica doar cu ale lui spuse mai sus.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 12955
Location: Bruxelles
IP:
Offline

Poti sa pui inainte de el macar un cartus filtrant, sa opreasca mizeriile mari. Nu e asa de scump si decat sa risti defectarea osmozorului..

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 27/08/2014 01:19:42
Messages: 459
Location: Helsinki - Finland
IP:
Offline

Aquilli NPC are 4 stadii de filtrare: 3 clasice + osmoza.

Daca este vorba "doar de alge".... nu este nici o problema, poti sa il lasi asa cum este deoarece primul filtru este ptr sedimente si asta este rolul lui.... chiar tu spuneai ca e "ceva la cateva sute de litri"...: trebuie doar sa iti faci un "stoc" de filtre primare (a se citi: cartus de rezerva ptr primul stadiu de filtrare, cel cu eticheta rosie) ptr ca primul se v-a infunda cel mai des. Apoi CA (carbune activ, adica al2lea) trebuie schimbat in functie de numarul/cantitatea de litri circulati prin el. (daca spui ca nu ai clor.... poti "lungi" un pic cantitatea)

De obicei se merge cu:
1- filtrare mecanica cu cartus "micro"...
2- cartus carbune (declorinare/miros/gust/bla-bla)
3- membrana osmoza
4- cartus NPS

This message was edited 1 time. Last update was at 02/10/2014 16:11:15


Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2013 21:22:38
Messages: 901
Location: Vanatorii Mici
IP:
Offline

Osmozorul cand era in stand by:
[Thumb - Picture 017.jpg]

AdrianMar
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2013 21:22:38
Messages: 901
Location: Vanatorii Mici
IP:
Offline

Si aici furtunul pompei,algele sunt acele umbre interioare,nu stiu daca le observati,dar sunt clare:
[Thumb - Picture 019.jpg]

[Thumb - Picture 018.jpg]

Cristi
POKEMBER
[Avatar]

Joined: 02/04/2013 09:02:43
Messages: 1804
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Filtrul ala de 5 microni e important in cazul tau.
Ala intra primul in contact cu apa,ala o sa-ti retina mizeria grosiera.
Asta daca nu ai cumva si alte prefiltre (ca asta de mai jos),montate deja pe retea sau ma rog,pe ce ai tu acolo.
[Thumb - 306589.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 02/10/2014 16:41:51


Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2013 21:22:38
Messages: 901
Location: Vanatorii Mici
IP:
Offline

CristiC wrote:Filtrul ala de 5 microni e important in cazul tau.
Ala intra primul in contact cu apa,ala o sa-ti retina mizeria grosiera.
Asta daca nu ai cumva si alte prefiltre (ca asta de mai jos),montate deja pe retea sau ma rog,pe ce ai tu acolo.


Nu am montat asa ceva,pt uz casnic nu este necesar.
Singura chestie grosiera sunt algele alea,se mai desprind uneori cate o bucata de 4-5 cm2.
Pe unde gasesc filtrul ala din imagine si la ce pret?
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

Joined: 02/04/2013 09:02:43
Messages: 1804
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Uite aici daca vrei sa bagi unul din asta: http://filtre-apa-pura.ro/index.php?pag=10&id_produs=139&title_categ=Carcase%20pentru%20filtre&id_categ=44&id_categ=44&pag_title=
Dar nu e musai,la cat dai pe el iti faci stocul de filtre de 5 microni pentru osmozor.
Ma gandeam ca ai ceva de genul,deja montat...caz in care nu trebuia sa-ti faci probleme cu algele,etc.


Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2013 21:22:38
Messages: 901
Location: Vanatorii Mici
IP:
Offline

CristiC wrote:Uite aici daca vrei sa bagi unul din asta: http://filtre-apa-pura.ro/index.php?pag=10&id_produs=139&title_categ=Carcase%20pentru%20filtre&id_categ=44&id_categ=44&pag_title=
Dar nu e musai,la cat dai pe el iti faci stocul de filtre de 5 microni pentru osmozor.
Ma gandeam ca ai ceva de genul,deja montat...caz in care nu trebuia sa-ti faci probleme cu algele,etc.



Ajuta daca pun o poza cu apa curata intr-o galeata alba?
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

Joined: 02/04/2013 09:02:43
Messages: 1804
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Pune, sa vedem cum arata apa aia.

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 08/10/2012 17:51:31
Messages: 420
Location: Suceava
IP:
Offline

CristiC wrote:http://filtre-apa-pura.ro/index.php?pag=10&id_produs=139&title_categ=Carcase%20pentru%20filtre&id_categ=44&id_categ=44&pag_title=


150 lei....

Vezi in magazinele gen Bricostore, Baumax samd. filtru identic ca cel din quote, pe la 30-40 lei. Tot acolo gasesti si cartusul filtrant.
Singura chestie, daca vrei sa-ti montezi asa ceva, e sa fii atent la ce racord iti trbuie, unele-s cu 1/2", altele cu 3/4"
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Corect, Koh-i-Noor are dreptate, gasesti mult mai ieftin decat 150 lei

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 27/08/2014 01:19:42
Messages: 459
Location: Helsinki - Finland
IP:
Offline

Ce au uitat colegii sa iti spuna, sau nu s-au gandit la asta: Nu iti trebuie neaparat un filtru "mare"... de 10", poti lua orice filtru de apa casnic si mai mic, cu racordurile de 1/2" (ptr ca atat ai pe partea de conexiune la osmoza si banuiesc ca atat e si in capatul celalalt la alimentare)
Ca filtru iti poti lua unul de 50 microni cu sita, nu necesita schimbare ci doar curatare atunci cand vezi ca se umple de mizerie/alge sau se micsoreaza debitul.
Indicat ar fi sa pui un robinet inaintea filtrului, daca il pui direct pe instalatia de apa, ptr a putea umbla mai usor la filtrul asta cand il cureti. Spor

L.E: uite un exemplu, este in 2 modele, difera pozitia alimentarii: http://www.dedeman.ro/ro/filtru-5-mignon-plus-s3p-mfo-as-1-2.html
iar cartusul filtrant este acesta: http://www.dedeman.ro/ro/cartus-5-rl-mignon-sx-50mcr-nylon.html

This message was edited 3 times. Last update was at 03/10/2014 01:25:26


Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2013 21:22:38
Messages: 901
Location: Vanatorii Mici
IP:
Offline

Apa mea in timp ce o scoate pompa:
[Thumb - Picture 018.jpg]

[Thumb - Picture 017.jpg]

AdrianMar
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2013 21:22:38
Messages: 901
Location: Vanatorii Mici
IP:
Offline

Probabil va ganditi ca venind din pamant din panza freatica,este incarcata cu tot felul de chestii ),nu este deloc asa!
Pompa trage apa de la adancime mare,din mijlocul izvorului subteran,si este o pompa de apa curata,vine de acolo curata,singura problema sunt algele de pe furtun,cand se desprind uneori.
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

Joined: 02/04/2013 09:02:43
Messages: 1804
Location: Satu Mare
IP:
Offline

Baga un filtru din ala cum ti-a recomandat colegul Nimeni si gata,problema rezolvata.

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2013 21:22:38
Messages: 901
Location: Vanatorii Mici
IP:
Offline

CristiC wrote:Baga un filtru din ala cum ti-a recomandat colegul Nimeni si gata,problema rezolvata.

Asa o sa fac,mai ales ca par bune racordurile pt un robinet.
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2013 21:22:38
Messages: 901
Location: Vanatorii Mici
IP:
Offline

Inca o intrebare,ca sa fiu sigur ca am montat corect cartusul NPS al osmozorului,pe ce traseu se pune?
Se pune ca ultim filtru ?
Ca prim filtru?
Se pune dupa filtrul de sedimente,sau dupa filtrul cu carbune?
 
Forum Index » Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com