[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Aqua
Forum Index » Profile for Aqua » Messages posted by Aqua
scuze...am uitat sa mentionez: acvariul se vinde ca un sistem complet.
de cand am descoperit specia asta de ciclida pe net, nu mai pot dormi noaptea
http://www.coralite.net/plapia2.html
de aceea rog membrii forumului sa viziteze putin petshop-urile din orasul lor si sa ma informeze in caz ca gasesc frumusetea asta de peste.
sunt dispus sa platesc oricat pentru 5-6 exemplare din specia asta.
suport: lemn lacuit, raft de sticla de 10mm jos, spate din PAL, deasupra tot PAL;

acvariu: 130*45*50, sticla de 10mm, intarituri pe lungime;volum net aprox. 250l; termometru digital sera;

background: ciment peste polistiren - gri inchis; "camaruta" pentru mascarea filtrului si a incalzitorului;

nisip: de rau - strat de 5-6 cm; pietre de rau, o buturuga;

filtrare: Fluval 4 Plus, 1000l/ora, 10W; pompa de aer resun + burete bolborositor;

incalzitor: AquaEl 250W;

capac: lemn lacuit (2 straturi bait, 2 straturi lac de yacht), 2 venturi de 6cm; inaltime 15 cm

iluminare: sera plant color 36W 105 cm; balast electronic;

pesti: 5 tetrazoni, 4 labeo bicolor; 3 ciclide africane(mai am cativa dar pe aia nu-i dau );

plante: 3 nucusi (hygrophila corymbosa)

Mentiuni: acvariul a fost lipit in aprilie 2006, functioneaza din oct.-noiem. 2006, neonul este cumparat in dec. 2006.

PRET: 750 LEI negociabil.
Transportul se negociaza.
Il dau pentru ca vreau sa-mi fac unu' mai serios, de vreo 6-7 sute litri. :-)
POZE:

image
image
image
aaa...pai atunci e perfect, abia astept
un avantaj in plus care-l vad eu citind pe viitor revista asta ar fi perfectionarea englezei mele si invatarea totodata a unor termeni acvaristici folositi peste oceane.
abia astept s-o citesc.

abonamentul se va face pentru toata lumea incepand cu o anumita luna, sau ,in cazul in care nu dispun de banii necesari in momentul respectiv, ma pot abona incepand cu luna urmatoare?
cred ca e acelasi ca cel care l-am vazut ieri la un petshop de la mine din orash; intr-o varietate foarte mare de 5-6 culori smilie ... mi se parea mie ca avea si un negru (ceea ce caut de mult timp) dar de fapt s-a dovedit a fi mov , parea negru din cauza umbrelor de la raft.
si da, e colorat tipul asta de pietris, culoare ce va dispare cu timpul...granulatia cam de 5mm.
am citit azi dimineata un articol care m-a descurajat putin. in acesta, unde se vorbeste despre cladophora, la un moment dat cineva zice:
"The type of Cladophora (whether it's a different species or just a different form is open for discussion) that forms these balls doesn't seem to want to adhere to a substrate. I have them sitting on driftwood, sitting on the substrate and tucked into the branches of Anubias. They have never attached in any of these situations."
acum nu mai pot face altceva decat sa astept, sper sa se adere la mine
peste o luna,doua,trei sper sa se observe rezultatul
cam asa arata buturuga la o zi dupa ce am prins cladophora de ea
image
salut. le vreau eu. le mai vinzi sau acum le donezi? cate mai ai? scrie-mi un pm cu detalii te rog.
salut, le-as vrea eu. le poti trimite? si de care sunt?
siliconu` wrote:
adi2004 wrote:
eu sper sa gasesc si de 30W (lungime ~100cm) eventual si prin zona.
Daca gasesti de 30 W din gama lu` 9xx, da-mi un semn si mie , ca provincia sufera

ce pacat ca nu stau in bucuresti, nu?
am azi drum prin praktiker...se poate sa gasesc TLD-uri, sau Osram acolo??
adi2004 wrote:Unde găsesc tuburile despre care s-a vorbit mai sus? (Eventual unde găsesc şi drosere pentru ele.)
rezolvat. m-am hotarat sa-l pastrez
rog un moderator sa inchida sau sa stearga
ms de raspuns..incep sa ies din ceata , dar astept si alte sfaturi
fipilica wrote:[quote="Acvaristu'"]
chiar asa o sa fac, o sa le desfac; am vreo 4-5 bile deja si mai iau azi cateva pentru ca vreau sa umplu o juma de buturuga lunga cam de 60cm
[/quote:dffcb79575"]

Inca ceva: poate ca vei obtine rezultate mai bune daca presari petice pe buturuga in loc sa acoperi jumatate si jumatate o lasi cheala. :-) Acum depinde si de efectul pe care vrei sa il creezi

pai da, asa o sa fac, cu pete de verdeata din loc in loc, arata mai estetic ...poze incurand
cumpar orice fel de specie, varietate, culoare de creveti de apa dulce. rog pe cei ce au si vor sa-i dea, sau gasesc in petshop-urile din orasul lor sa ma anunte.
eflorian wrote: daca ai rabdare poti sa astepti sa se prinda sporii singuri de buturuga

chiar asa o sa fac, o sa le desfac; am vreo 4-5 bile deja si mai iau azi cateva pentru ca vreau sa umplu o juma de buturuga lunga cam de 60cm
vreau sa stiu cat timp tre sa treaca (saptamani, luni,ani??) pana sa se prinda cladophora de buturuga, sa adere bine, ca apoi sa inlatur guta, sau eventual sa o acopere "alga" (da' cred ca tre sa astept o vesnicie pentru asta )
urmeaza sa-mi fac un acvariu (100*30*30) destinat in principal pe cresterea plantelor si habar n-am ce fel de noane, drosere sa iau.
am luat ieri substrat de la sera care-l voi acoperi cu nisip de rau.
avand in vedere inaltimea mica a acvariului (30) cati watti ar trebui sa am/cate neoane? am tot citit de philips TLD 8xx, 9xx, osram, si alte marci; sunt neoane obisnuite sau speciale, cat costa, unde le gasesc ?
ouch..nu arata prea bine..saracu betan... un diagnostic nu pot sa-ti dau pentru ca nu am mai intalnit problema asta, dar prima chestie care tre s-o faci e sa-l scoti de acolo si sa-l bagi intr-un acvariu -carantina (cu 70%apa din acvariu in care a stat, restu apa proaspata), cu temp. cam pe la 27-28 grade, si baga-i niste verde de malachit sau albastru de metil.

Forum Index » Profile for Aqua » Messages posted by Aqua
Go to: