imarian wrote:
-dimensiunile vi se par ok? ma gandeam la sticla de 8mm sau daca nu e destul de 10mm (daca se poate sa imi recomandati si un loc unde sa comand sticla)
-si eu merg tot pe parerea lui
Porcu, fa-l mai lat si mai putin inalt, sa aiba profunzime,
da mai bine

. Sticla de 10, daca poti face un efort financiar.
imarian wrote:
-filtru intern sau extern (eventual si ceva recomandari)
Cu siguranta extern (canistra), dimensiunea (si varietatea) materialului filtrant e mult mai mare decat la cel intern. Recomand tot firma
Tetra, are cel mai bun raport pret-calitate, mai exact modelul Tetratec EX700 (700l/h), am cumparat unul acum 5 luni, e foarte silentios, construit cu precizie, fiabil etc. Pretul e 230-250 lei.
imarian wrote:
-pompa de aer de care?
Daca-l plantezi bine, nu va fi nevoie, daca vrei sa ai si ceva bule prin acvariu, doar pentru aspect, gasesti pompe incepand cu 20-25 lei
imarian wrote:
-incalzitor de care?
Pentru varianta buget iti recomand un model de 200W de la
AquaEl
Eu, personal folosesc de ani buni si n-am avut probleme cu ele. Nu mai stiu exact pretul, asta de 200W cred ca e in jur de 40-45 lei
imarian wrote:
-as vrea si plante, nici foarte putine dar nici jungla sa nu fie si as dori recomandari, ceva usor de intretinut ca doar sunt incepator (sau voi fi)
Vallisneria
Egeria densa
Hygrophila corymbosa("Nucus")
...astea ar fi unele din cele care nu necesita conditii speciale pentru o crestere usoara
imarian wrote:
-substrat daca e nevoie
Sigur ca e nevoie, in primul rand pentru o mai buna crestere a plantelor cat si pentru aspectul acvariului. Pune pietris de rau (granulatie 5-6mm)
Se gaseste in comert si substrat special pentru plante (fertilizant). Dupla, Sera, AquaMedic sunt unele din firmele spre care poti sa te orientezi.
imarian wrote:
-voi face si un capac si din ce am inteles trebuie neaparat sa montez neoane (de care si cate?)
In comert gasesti capac din plastic, in caz ca iei "de firma", costa poate mai mult decat te-ai astepta tu, gasesti la dimensiuni standard deci trebuie sa stabilesti dimensiunile acvariului in functie de acesta.
Eu am ales lemnul ca material, are valoare estetica mai mare, mi l-a facut un tamplar, l-am lacuit bine acasa, i-am montat 2 venturi de 60mm si, dupa aprox. 18 luni de cand functioneaza acvariul n-am probleme legate de condens, mucegai.
In ceea ce priveste costul lui am platit 60 lei (130*50*15) pe lemnul si munca tamplarului iar lacul m-a costat inca 30-40 lei.
Multa bafta