[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
nisip "evidecor" pro sau contra?  XML
Forum Index » Apa
Author Message
aka47
Junior member

IP:

Prieteni !!! Azi am cumparat nisip pentru acvariu de la Animax Orhideea granulatie mica in pungute mici de 1 KG impachetate ingrijit si pe care este inscris numele unei firme si anume Evidecor. Pe eticheta , producatorul se lauda ca e ecologic, nu se dizolva , nu e toxic etc.... Tot ce e posibil Marea intrebare este : Oare este neutru dpdv chimic ??? Oare afecteaza calitatile apei ??? A mai folosit cineva??? :o
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

aka47 wrote:granulatie mica
Ce inseamna mai exact "granulatie mica"? Pe eticheta respectiva nu scrie cit e granulatia? In mm.

aka47 wrote:Pe eticheta , producatorul se lauda ca e ecologic, nu se dizolva , nu e toxic
Ar fi culmea sa se dizolve . Pai ce scrie pe eticheta aia-s calitatile nisipului de riu .......

aka47 wrote:Oare este neutru dpdv chimic ??? Oare afecteaza calitatile apei ???
Incearca-l cu otet sau cu alt acid, daca nu e calcaros il poti folosi.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Daca nu din acela "colorat", ai toate sansele sa fie acceptabil. Dar mai bine luai dupa un santier...acela nu se "dizolva" cu siguranta.
Aqua
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cred ca e acelasi ca cel care l-am vazut ieri la un petshop de la mine din orash; intr-o varietate foarte mare de 5-6 culori smilie ... mi se parea mie ca avea si un negru (ceea ce caut de mult timp) dar de fapt s-a dovedit a fi mov , parea negru din cauza umbrelor de la raft.
si da, e colorat tipul asta de pietris, culoare ce va dispare cu timpul...granulatia cam de 5mm.
aka47
Junior member

IP:

Am luat doua tipuri : 1/ aprox. 1 mm deschis la culoare (gen grish); arata f f bine desi e cam marunt 2/ aprox. 2mm putin mai inchis la culoare (bej deschis) . Amandoua sunt culori naturale...nu cred ca e colorat chimic. O sa pun si nishte poze dar acum sunt inca la munca...la noapte poate rezolv.
Ca o comparatie ...daca a mai luat cineva nisip de acvariu de la Carefour la saculeti mai mari (paraca 5 kg)....este aproape identic dpdv fizic vorbind.
aka47
Junior member

IP:

pt M.A.

Asta e marea mea dilema...sa nu cumva sa fie calcaros ca nu e a buna :

Despre bazin : 250 L productie proprie , 4 X 40W Flora G , plantat cat mai des :-) cu plantute pitice , fauna saraca...dupa buget (neoni , razbora, creveti)
Mikai
Junior member

IP:

Salut !

Mare atentie: in Carrefour apar produse de genul pietris sau nisip la pungi (fara nici un fel de inscrisuri), dar rareori sunt ambalate la fel sau provin de la acelasi distribuitor. Ce vezi saptamana asta s-ar putea sa nu mai gasesti in urmatoarea...asta ca fapt divers, caci oricum trec pe acolo saptamanal .

La subiect: eu folosesc margaritar de la Evidecor, cumparat din Animax. Este margaritar de rau, identic cu cel de la balastiere. L-am testat cu otet si este ok. Un singur sfat: spala-l bine-bine-bine inainte de utilizare. Il am in acvariu deja de aproape 3 luni. Am vazut, de asemenea, si nisipul de care spui...dar nu pot sa ma pronunt, pentru ca nu am cumparat.

Margaritar negru sau inchis la culoare: se gaseste cu siguranta la orice balastiera dar numai in zonele de deal (ex. zona Ploiesti). Cine vrea sa vada cum arata si are si drum: toata parcarea de la Hanul Paralela 45 (DN 1) este pavat cu astfel de margaritar/pietris. :-)
[Email]
aka47
Junior member

IP:

Am testat si eu nisipul cu otet si este in regula...si arata superb....parca e o plaja cu nisip alb...
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

aka47 wrote:Am testat si eu nisipul cu otet si este in regula...si ....arata superb....parca e o plaja cu nisip alb...

O " fi regula" 'daca arata verde - te poate scuti de Glossostigma elatinoides , unde mai pui ca face si mai face fata si testului cu otetul.. Dar e departe e aceasta....

Sorry...

Mai bine intrebati mai intii si apoi cumparati. E mai intelept. ca stiti vorba aia, nu tot ce zboara, se maninca
aka47
Junior member

IP:

“It’s nice to be important, but it’s more important to be nice.”

Haruko sunt total de acord cu tine

Forum Index » Apa
Go to: