Message |
|
bison, transparent.
|
 |
|
gata lipitul !!! mi-a ajuns un tub (bison), chiar a mai ramas putin; din pacate insa sticla a fost taiata putin stramb si s-a ridicat intr-un loc o margine dupa ce i-am pus elasticul. mi-a zis tipul sa-i mai dau maine o dunga de silicon in locul ala...in rest e perfect prins, fara nici o bula de aer.o sa-l las vreo doua saptamani pana sa-l umblu, timp in care sper sa fie gata si suportul.
vreau sa pun poze dar nu merge galeria.rog un admin sa ma ajute in leg. cu asta.
|
 |
|
am uitat ceva: dupa ce e lipit, cat tre sa-l las pana sa fac proba?
exista sanse ca acvariul sa se desprinda la proba?ce fac daca crapa din prima  sau se dezlipeste... tre sa-l pun cumva in cada,ca in caz de... sa nu-mi produc singur inundatie?
scuze daca unele intrebari sunt cam stupide 
|
 |
|
lipitul il fac dupa Paste,dupa care urmeaza suportul, pentru care o sa apelez la un tamplar - vreau sa iasa cam asa; capacul - nu m-am hotarat inca din ce material il voi face,dar tind spre lemn,cat despre lumina,o sa bag un tub de 40w (cam slab ,stiu,dar luand in considerare faptul ca voi tine ciclide mari,deci fara plante - decor stancos sau 'lemnos'  cred ca ajunge); si in final celelalte echipamente : filtru, incalzitor,termometru, iar mai tarziu instalatia de schimbat apa la picatura despre care habar nu am cum se face (inca n-am citit pe forum de treaba asta),si nu in ultimul rand background-ul din polistiren (abia astept sa-l fac  ). nu-mi mai ramane decat sa-l umplu, sa astept finalizarea ciclarii si... gata acvariul,abia astept!
PS: ptr admini - am incercat sa-mi pun poze in album si nu reusesc,nu-mi merge,care-ar fi problema??
|
 |
|
mi-am luat zilele astea sticla (float de 10mm) pentru noul meu acvariu de 290 l - 130*50*45;dupa Paste vine un acvarist mai priceput in lipit acvarii sa mi-l faca.Un tub de silicon mi-ajunge?? si care e mai bun?
|
 |
|
me too  pls
|
 |
|
aici ai 3.3 mp de sticla.eu mi-am luat sticla de 10 cu 62 ron/mp,nu aveau de 12,asta banuiesc ca e cu vreo 2-3,poate 4 sute mai mult,deci cam 100 ron.deci 3mil si ceva iti trebe ptr sticla.
|
 |
|
de suportul asta ce zici?? e facut sa tina un acvariu de vreo 400l. eu asa o sa-mi fac ptr viitorul meu acv. de 300l.
|
 |
|
ok,i got it  thx.bag 2 intaritoare pe lungime si fund de 12.
|
 |
|
putin off-topic, ca sa nu mai deschid alt thread
la dim. 135*50*45 cu geam de 10, trebuie neaparat intaritoare? si fund de 12,sau dublu de 10 ?
thks.
|
 |
|
acvariul fiind complet,chiar si cu plante,(anubiasii sunt scumpi in general),eu zic ca nu-i asa scump.insa cu banii aia poti mari cu mult vol. acv.,daca-l faci tu,sau la un meseriash.
|
 |
|
pentru cei din iasi, si cei mai de pe langa bacau:
caut pui de oscar, in special var. red oscar sau tiger. mi-am luat un tiger de la un petshop din oras (era ultimul) si acum caut alti 2-3 sa creasca impreuna cu asta mic.
|
 |
|
decorul e absolut superb.Bravo! Pot spune ca acvariul tau e o noua sursa de inspiratie pentru viitorul meu acvariu,ce va fi gata peste vreo 2 luni (sper  ), cam jumate din vol. acv. tau,si in care nu voi baga africani ci 'americani'  ,adik oscari si citrinelumi.
Foarte reusit background-ul,tu l-ai facut? Cum?? :-) .Astept detalii
Si nisipul ala e splendid, de unde l-ai luat? exact asa vreau sa bag intr-al meu.
O foarte reusita copie a naturii! 
|
 |
|
Midas cichlid, sau cichlasoma citrinellum are o varietate alba, foarte frumoasa
|
 |
|
gata.am dus severumul prietenului meu, acu imparte acvariul cu un astronotus maricel  .
|
 |
|
thx dalles ptr indrumari.
pana la urma e ceva contagios?intreb pentru ca intervine alta problema :am luat de curand 3 pesti (1 oscar si 2 citrinelumi - 3-4 cm) pe care i-am gazduit intr-un acvariu neciclat (20l) unde nu prea le e bine,sunt cam apatici,si i-as baga in apa in care sta severumul,dupa ce-l mut pe asta din urma la un prieten. si mi-e frica sa nu prinda si ei boala
what the hell should i do??
|
 |
|
initial ii tineam intr-unul de 85,care l-am dat asta vara unui prieten, in speranta ca voi face unul mai mare,dar n-a fost sa fie atunci. Planuiesc acum un acvariu in jur de 360l, peste cateva luni,si pana atunci n-am alta optiune decat sa-i tin in asta de 35.Vreau doar sa-l fac bine iar apoi mi-l gazduieste prietenul caruia i-am dat acv.de 85l, pana mi-l iau pe ala de 360.
apropos : cum pun poze intr-un post? [/img]
|
 |
|
uite cum sta treaba : una bucata severum de vreo 15-16 cm,il tin impreuna cu un bicolor de vreo 7 cm,prezinta niste pete alb-transparent pe unele portiuni ale corpului,stare apatica mai tot timpul combinata cu dereglari de echilibru (sta cu capu-n sus,in jos).Acvariu : 35l.temp. 25-26,schimb de apa la 2 sapt,10l., filtru interior. I-am administrat Baktopur d 2 ori pana acum.Mananca bine,ii dau granule ptr ciclide. Mentionez ca boala asta persista de vreo 6-7 luni,si colocatarul lui nu prezinta nici o simptoma. C mama masii sa-i mai fac?
voi pune si poze ptr. un mai bun diagnostic.
|
 |
|
hmmm...cluj..cam departe..mai ales pe vremea asta
mersi oricum,,poate o sa trec,cand s-o mai incalzi
|
 |
|
vreau neaparat de astia.imi plac mult.cine are sau stie de unde pot lua de la noi?? imi fac acvariu de vreo 400 si vreau pestii de astia in el.thnx
|
 |
|