[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Aqua
Forum Index » Profile for Aqua » Messages posted by Aqua
Distanta n-ar fi o problema, dar pestele ala e mult prea mare. Multumesc oricum pentru raspuns
Multumesc mult ptr. raspuns.
Ce e de facut acum ?? Daca nu-l mai pot trata in nici un fel, poate trai mult timp in conditia asta? Deja am observat ca a slabit mult
Imi cer scuze, am postat din greseala inainte sa termin tot ce aveam de spus...Completez:
- alta specie ar fi Texas Cichlid
- oricare alta specie de ciclide de talie mare

Astept raspunsuri de la cei ce sunt constienti de prezenta unor astfel de specii la ei in oras.
caut 1-2 exemplare (pui de preferinta) din oricare urmatoarele specii de ciclide:

Amphilophus citrinellus (Midas)
....................................................................................................

Paratilapia bleekeri
salut. inainte de a prezenta simptomele, ofer niste detalii referitoare la acvariu:
Volum: 240l net
Temp. apa: 25 grade
Filtrare: Tetratec 700 + Fluval 4Plus, aerare continua din vibrator
Schimb de apa: saptamanal 50-60 litri
Parametrii chimici nu-i cunosc.
Hrana: TetraDoromin, Sera ChiclidStick, creveti, ocazional diferite insecte.
Pesti: 3 astronotus ocelatus var. tiger cu varsta de 8-9 luni, dimensiuni aprox. 22cm, 18-20cm, 15-16 cm.
Pe unul din astia 3, si anume cel de 18-20cm, l-am gasit acum o luna de zile, zacand pe fundul bazinului, foarte apatic, cu ochii inalbiti. Dupa 2 zile i-a disparut acea albeata din ochi, insa, de cand cu intamplarea asta pare ca nu mai vede bine, nu mai vine la mancare, sta numai pe fundul acv., nu "vede" sa prinda crevetii, se da toata noaptea cu capul de peretii bazinului, si evident ca-mi face balta prin jur.
Eu tind sa cred ca a orbit, ceea ce e foarte grav.
Astept pareri, sugestii, sfaturi de la cei ce au mai intalnit/auzit problema asta.
koala wrote: - nu are cumva raportul ochi / marimea corpului diferit fata de ceilalti doi ?

aspectul asta l-am studiat mult, si pot sa zic ca raportul e potrivit, arata f bine ochii pe el
din ce motive astronotusii isi pot stagna ritmul de crestere in prezenta oferirii tuturor conditiilor propice cresterii lor?? (cazul meu: acv.270l, temp.25-26, filtrare tetratec ex700, schimb de apa 50% sapt., hrana tetra doromin, creveti, insecte de pe langa casa omului )
intreb asta deoarece am un tiger lutino cam de 5 cm, cumparat de vreo luna jumate si nu a crescut decat cu max. 1 cm, pe cand conlocatarii lui (2 tigeri care depasesc de acum 10-12 cm), cumparati cu 2 sapt inaintea achizitionarii lutino-ului, au avut un ritm de crestere remarcabil.
a trecut mult de atunci, si "cutitul" meu a murit dupa vreo sapt dupa ce am scris aici
nu. s-au dat de mult timp
de ieri sunt din nou un fericit posesor de oscari; dupa 6 luni de asteptare, prin ianuarie imi promisese detinatorul unui petshop de aici din bacau, ca-mi aduci si iata ca in sfarsit s-a intamplat. Am luat 4 bucati, la vreo 4 cm, tigrati, desi mi-as fi dorit macar unul rosu, n-a adus decat tigrati. oricum e bine si asa, parca a revenit la viata acvariul meu care pana acum gazduia doar un labeo, un tetrazon si un botia. De cand i-am 'cazat' i-am trecut imediat pe un meniu diversificat, compus din granule galbene, rosii, viermi rosii uscati si pastile pe baza de vegetale, urmand ca duminica sa suplimentez cu tubfex. Data fiind rata de crestere f mare a oscarilor, ma astept ca prin iarna sa detin 4 exemplare de cel putin 10 cm
in sfarsit, dupa 6 luni de asteptare am gasit pui de oscari, azi ma duc si iau 3-4 bucati
Crescute frumos, frunze curate, fara alge.
5 lei bucata.
felicitari pentru pui!
ca sa pui poze: intri aici iti uploadezi pozele ce vrei sa le pui pe forum, apoi copii link-ul lor in urmatorul post.[/url]
cza wrote:Cineva mi-a spus ca dupa ce isi depune icrele este nevoie si de un mascul pentru a le fecunda.

Destept om acel cineva

cresti temp. in acvariu la 28-29 grade, apoi bagi masculu, ii urmaresti, si dupa ce vezi c-a depus si ritualu' s-a sfarsit ii scoti ca altfel ramai fara potentialii puieti
succes.
mananca ceva pestele tau?
ca al meu, de cand l-am luat, sta numai ascuns intr-o nuca de cocos.
nu cred ca a mancat ceva.
cum sa fac sa-l ademenesc cu niste hrana?
apropos, e mare al tau?
cresc repede?
caut si eu la fel, vreo 3-4 pui, de preferabil in Iasi sau imprejurimile bacaului. de 3 luni tot caut. plss help
Apteronotus albifrons
En. - Black Ghost KnifeFish

Ordinul: Cypriniformes
Subordinul: Gymnotoidei
Familia: Apteronotidae
Genul: Apteronotus
Specia: Albifrons

Marime: pana la 20" (50cm)
Acvariu: 120 cm (cand sunt mici)
PH: 6.0 - 8.0
Duritate: 5.0 - 10.0
Temperatura: 23-28°C

Peste fara solzi, culoare neagra, prezinta 2 pete albe pe marginea cozii, ii lipseste aripioara dorsala in schimb prezinta o aripioara ventrala ce se intinde pe toata lungimea corpului. Este semi-orb de aceea prefera un acvariu luminat cat mai putin, plantat abundent, umbrit, si cu locuri de ascunzis. Atinge o dimensiune impresionanta de aproape 50 cm (in acvariu nu creste decat pana la 20-30 cm). Un lucru foarte interesant de precizat este acela ca emite cu ajutorul cozii un mic impuls electric care-l ajuta in localizarea prazii si pentru a tine departe pestii ce sunt tentati sa-l ciupeasca de coada.
http://badmanstropicalfish.com/charts/tank_pics/lisaw1_blkghost.jpg

A avut cineva asa ceva?
arnoldx wrote:Se mai vinde un acvariu de 200L

acvariu 130*40*50 ( L*l*H ) din sticla de 10mm
capac de firma cu doua neaone de 30W
canistra tetratec ex700
incalzitor 200W

acvariul este al unui amic de-al meu.

Pretul este de 600RON

m-ar interesa canistra. se poate vinde separat?
incepand de azi acvariul costa 680 lei negociabil.

Forum Index » Profile for Aqua » Messages posted by Aqua
Go to: