[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce planta este aceasta?  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna ziua / seara ( dupa gust )
Am un echinodorus .. mai mult ca sigur e echinodorus dar nu stiu ce tip de echinodorus este !
Poate puteti sa ma ajutati ?

Daca este prea mare poza rog moderator sa o puna sub forma de Link !
O seara buna

image

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

nu ma poate ajuta nimeni ?

[WWW] [Yahoo!] [MSN]
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

pai...e cam degradata in primuyl rand...si pui pe langa asta...de aia e detul de greu sa faci o apreciere...dupa o frunzulitza mai roz care o vad acolo...si dupa "consistenta" frunzei asi putea spune ca e un echinodorus oriental...da nu sunt sigur.
[Email] [Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

degradata usor !
A fost la tratament cu neritine sa scap de alge paroase ca nu am vrut sa o arunc .. si a mai fost usor atacata de pomacea + a stat sara vro saptamana intr-o galeata pana am terminat de replantat acvariu.
Dar ideea de frunze se vede ! Nu e ascutita in varf ! iar la lumina multa are nervurile rosi !
Din cate stiu la echinodorus frunzele mici sunt rosi .. si pe urma isi schimba din culoare !

[WWW] [Yahoo!] [MSN]
Aqua
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ca sa nu mai deschid alt topic, mi-am permis sa-mi pun si eu aici planta mea neidentificata. am avut multa vreme specia asta, numai ca nu stiam ce e exact. acum, despre asta vanzatorul de la petshop mi=a zis ca ar fi o varietate de anubias. asa sa fie oare?
scuzati calitatea pozei.
image
Kiwi
Junior member
[Avatar]

IP:

A shot in the dark ... Anubias lanceolata. Cred.

Aspru...
[Email]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Fratilor, ma scuzati, dar nu cred sa obtineti raspunsuri corecte (poate la nimereala) la situatii / specimene de acest fel. Morfologia unei plante se poate modifica serios in conditii de carente nutritionale, pana la a fi de nerecunoscut, ca sa nu mai zic cand ajunge si in halul asta de distrusa. Nu cred ca e de intrebat ce sunt, ci ce e de facut sa arate normal. Asa o sa ajungem sa punem un cotor de mar si sa intrebam oare ce a fost la vremea lui, Ionatan sau Parmen auriu?

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Aqua
Membru de baza
[Avatar]

IP:

planta asta, cand am luat-0, cam asa arata, adik cu doar 3-4 frunze, stadiul in care e acum se datoreaza ciclidelor mele, cat priveste lumina,nu primeste acum decat de la un bec cu incandescenta de vreo 40W, urmand sa iau ceva neoane pentru acv. de 90 care-l voi planta pana de sarbatori.
Aqua
Membru de baza
[Avatar]

IP:

offtopic: cladophora se "prinde" de buturuga? am citit ca trebuie legata cu guta pentru fixare, si ma gandeam cam dupa cat timp pot indeparta guta ? am vreo 4-5 bile (cam desfacute) si vreau sa le prind de o buturuga
eflorian
Junior member
[Avatar]

IP:

Daca te grabesti poti sa desfaci o "bila" si sa o prinzi de buturuga urmand ca ea sa o acopere. Dar daca ai rabdare poti sa astepti sa se prinda sporii singuri de buturuga ca aici

galeria mea
[Email]
Aqua
Membru de baza
[Avatar]

IP:

eflorian wrote: daca ai rabdare poti sa astepti sa se prinda sporii singuri de buturuga

chiar asa o sa fac, o sa le desfac; am vreo 4-5 bile deja si mai iau azi cateva pentru ca vreau sa umplu o juma de buturuga lunga cam de 60cm
vreau sa stiu cat timp tre sa treaca (saptamani, luni,ani??) pana sa se prinda cladophora de buturuga, sa adere bine, ca apoi sa inlatur guta, sau eventual sa o acopere "alga" (da' cred ca tre sa astept o vesnicie pentru asta )
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

[quote="Acvaristu'"]
vreau sa stiu cat timp tre sa treaca (saptamani, luni,ani??) pana sa se prinda cladophora de buturuga, sa adere bine, ca apoi sa inlatur guta, sau eventual sa o acopere "alga" (da' cred ca tre sa astept o vesnicie pentru asta )[/quote:b28ee65da2"]

Daca ii oferi C02, lumina buna (adica neoane gen fluora) si o ai grija sa fie curata in permanenta atunci termenul de saptamani e cel mai potrivit (2-3) iara in 2-3 luni va acoperi toata buturuga si nu numai

...
[Yahoo!] [MSN]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

[quote="Acvaristu'"]
chiar asa o sa fac, o sa le desfac; am vreo 4-5 bile deja si mai iau azi cateva pentru ca vreau sa umplu o juma de buturuga lunga cam de 60cm
[/quote:832b8ded85"]

Inca ceva: poate ca vei obtine rezultate mai bune daca presari petice pe buturuga in loc sa acoperi jumatate si jumatate o lasi cheala. :-) Acum depinde si de efectul pe care vrei sa il creezi

...
[Yahoo!] [MSN]
Aqua
Membru de baza
[Avatar]

IP:

fipilica wrote:[quote="Acvaristu'"]
[/quote:dffcb79575"]

Inca ceva: poate ca vei obtine rezultate mai bune daca presari petice pe buturuga in loc sa acoperi jumatate si jumatate o lasi cheala. :-) Acum depinde si de efectul pe care vrei sa il creezi

pai da, asa o sa fac, cu pete de verdeata din loc in loc, arata mai estetic ...poze incurand
Aqua
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cam asa arata buturuga la o zi dupa ce am prins cladophora de ea
image
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

[quote="Acvaristu'"]cam asa arata buturuga la o zi dupa ce am prins cladophora de ea
image

Daca o sa ii placa buturuga si se prinde de ea o sa arate demential :bravo:

...
[Yahoo!] [MSN]
Aqua
Membru de baza
[Avatar]

IP:

peste o luna,doua,trei sper sa se observe rezultatul
Aqua
Membru de baza
[Avatar]

IP:

am citit azi dimineata un articol care m-a descurajat putin. in acesta, unde se vorbeste despre cladophora, la un moment dat cineva zice:
"The type of Cladophora (whether it's a different species or just a different form is open for discussion) that forms these balls doesn't seem to want to adhere to a substrate. I have them sitting on driftwood, sitting on the substrate and tucked into the branches of Anubias. They have never attached in any of these situations."
acum nu mai pot face altceva decat sa astept, sper sa se adere la mine
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Si eu am avut o "biluta" de Clado care in citeva luni s-a intins frumos de tot pe o buturuga. Partea mai dificila e aceea ca trebuie mentinuta fara impuritti, pe care le aduna ca un magnet si tunsa cind o ia razna. In rest, nu e nimic complicat cu aceasta planta deosebita. Asa ca daca ii este acordata atentia meritata, va veti bucura de ceva deosebit in acvariu.

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: