Author |
Message |
Ghid
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/10/2010 22:33:58
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Ghid
Junior member
IP:
|
Am avut ocazia sa-mi cumpar niste pui de ciclide, pseudotropheus elonagatus, de 3-4 cm, si nu am avut unde sa-i pun, i-am pus intr-un bidon de apa de 5l si am pus o pompa de aer cu burete in sticla, numai ce mi-am confectionat la o geamgerie un acvariu de 50/30/30 sa-i cresc pana ii mut in alt acvariu, l-am luat azi dar dupa calculele mele cam poimaine pot de abia sa pun apa in el.
O sa am probleme cu puii? imi e frica in primu rand ca am cam 20 de grade in ambient si mi-e sa nu fie temperatura prea scazuta.
ajutati-ma cu idei, ce pasi ar trebui sa urmez.
Deja am pus apa la declorinat, deci intr-o zi si jumatate o sa pun apa declorinata in acvariu, sa mai astept dupa asta sa se cicleze? mai rezista puii in bidon? ce sa fac?
This message was edited 1 time. Last update was at 26/10/2010 22:34:26
|
|
 |
djphazer
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/10/2010 23:05:18
|
djphazer
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3ab6be46e1d6b21d59a3c3a0b9d0f6ef.jpg)
IP:
|
Salut. In primul rand bazinul respectiv este mult prea mic pentru cichlidae. In al 2-lea rand, ciclarea trebuie facuta indiferent de circumstante, dar ca o solutie de urgenta, poti incerca cu nitrivec de la sera. Dupa ce pui nitrivecul dupa specificatiile de pe eticheta, poti sa introduci primii pesti dupa 24 de ore (desi eu am testat produsul, si dupa 3 zile NO2 era undeva la 10, si NO3 era peste 50). Ideal ar fi sa gasesti pe cineva care sa iti "cazeze" pestii pana termini tu cu ciclarea.
|
. |
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/10/2010 23:07:48
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
Si stentie sporita la temperatura. Nu ma pricep la Ciclidae, dar parca sunt sensibili. Un incalzitor poti baga si in bidon, sa stii
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
Ghid
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/10/2010 23:33:53
|
Ghid
Junior member
IP:
|
Eu am pus in bidon apa dintr-un acvariu ciclat, de la un prieten, buretele de la pompa e unul folosit, dar era pe tusa de vreo saptamana, ma gandesc daca microbacteriile au ramas in viata, ma intreb acum, apa din bidon o fi ciclata?
Da, trebuie neaparat sa incalzesc apa cumva, am inteles ca la temeraturi scazute pot face doamne fereste gris, si de abia i-am gasit.
Acvariu resp e doar pt pui, un fel de fatatoare
Asta seara schimbai din apa din bidon cu un furtunel de pompa. Am mari emotii.
This message was edited 1 time. Last update was at 26/10/2010 23:35:13
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/10/2010 23:44:46
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
Ai mari emotii si vei avea in continuare. Apa aia nu este "ciclata" si nici acel burete. Bacteriile mor in cateva zeci de minute daca nu au oxigen. Nu te vad prea bine, de fapt puii nu ti-i vad prea bine. Schimburi zilnice de apa si aspira toata mizeria
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
Ghid
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/10/2010 23:56:44
|
Ghid
Junior member
IP:
|
Zici sa nu incerc sa-i pun in acvariu cu apa pusa la declorinat de 2 zile.
Mai am un acvariu ciclat, cred eu care e functional de peste jumate de an, dar am in el numai pesti mari, rezistenti, i-as pune intr-o fatatoare de plastic acolo, da am un oscar care face ravagii si mi-e ca imi rastoarna fatatoarea si mi-i mananca.
Plus ca m-a mancat undeva si am pus acu o sapt niste carne pt oscar in acvariu mare si am tot schimbat din apa respectiva la greu, si inca mai am particule de grasime, deci apa tulbure, imi e frica sa nu aiba ceva si apa din acvariu ala, mi se pare instabil.
|
|
 |
dj_ando_83
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/10/2010 08:19:15
|
dj_ando_83
Member
IP:
|
Ghid wrote:
Plus ca m-a mancat undeva si am pus acu o sapt niste carne pt oscar in acvariu mare si am tot schimbat din apa respectiva la greu, si inca mai am particule de grasime, deci apa tulbure, imi e frica sa nu aiba ceva si apa din acvariu ala, mi se pare instabil.
unde ai citit sau cine ti-a spus ca poti da mancare oscarului bucati de carne si mai ales cu grasime??? inima de vita, carne de pui , peste (toate astea din surse sigure) sau granule. daca apa este tulbure inseamna ca ai deciclat acvariul cu schimburile masive de apa. si eu am patit la fel cu oscarii mei. dupa ce am inceput hranirea lor cu mixtura filtrarea s-a dat peste cap.
sunt curios cat are acvariul in care tii oscarul si ce filtrare are.
daca acei pui sunt suficienti de mari incat sa nu incapa in gura oscarului ii poti baga impreuna cu el. dar asta numai dupa ce ii ti la acomodare intr-o punga sau chiar in acel bidon in asa fel incat oscarul sa ii vada. daca se da la ei cand ii va vedea mai bine ii lasi in bidon.
|
|
 |
Ghid
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/10/2010 23:40:14
|
Ghid
Junior member
IP:
|
oscaru ala m-a muscat de mana cand umblam la filtru, si m-a zgariat, cu pestisorii mei s-ar scobi in dinti, deocamdata au 5 zile in care au stat in bidon, n-am observat nimic deosebit in afara ca unu dintre ei face legea, ii cam fugareste pe ceilalti, in special pe unul anume si se cam lovesc de perete, asta ar fi singurul incovenient, sper sa mai reziste cateva zile pana ii pun in acvariu, nu dau niciu un semn de ingrijorare deocamdata.
This message was edited 1 time. Last update was at 27/10/2010 23:41:14
|
|
 |
|