[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
constructie acvariu  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Giany
Membru de baza

IP:

Salutare in curand o sa ma mut la curte si am de gand sa`mi fac un acvariu, deocamdata vreau sa achizitionez sticla.Din cate am citit pe net un acvariu peste 500 de litri necesita mai multa cheltuiala asa ca ma multumesc cu 500 litrii.La dimensiuni nu m`am gandit dar vreau sa fie cat mai "wide". Spunetimi si mie de ce unelte am nevoie si niste dimensiuni care le credeti voi potrivite
[Email] [Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Depinde, ce pesti si plante pui in el

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Giany
Membru de baza

IP:

vreau sa tin discusi,neoni,red phantom,ancistrusi,cory,sae cam atat deocamdata
plante o sa bag ce am in acvariul mic si ce mai fac rost pana e gata cel mare...
ma gandeam ca inaltimea sa fie undeva pe la 50-60 de cm voi ce spuneti ?

am facut niste calcule si am ajuns la dimensiunile astea L 140 , l 60 , h 60 ; ce sticla imi recomandati? cati mm ceva detalii va rog , ce parere aveti despre dimensiuni ?

This message was edited 1 time. Last update was at 08/11/2010 19:30:12

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Referitor la inaltimea acvariului: incearca si analizeaza unde va sta acvariul (la ce inaltime) sa nu iti fie dupa aceea incomod cand umbli in el. In alta ordine de idei, pe masura ce acvariul este mai inalt coloana de apa va exercita o presiune din ce in ce mai mare asupra sticlei. Referitor la grosimea sticlei eu as merge pe ideea de sticla de 12 mm cu intarituri ca la carte. Si as pune si fund dublu asta ca sa dorm linistit. Dar nu sunt expert asa ca ... mai asteptam pareri de la "batrani".

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
Giany
Membru de baza

IP:

m`am razgandit nu il mai vreau cat mai " wide " mi se pare ca arata mult mai bine daca este mai inalt tot de 60 parca e mai bine inaltimea

This message was edited 1 time. Last update was at 08/11/2010 20:21:08

[Email] [Yahoo!]
florinel
Junior member

IP:

Salut!Eu am un acvariu de 500 de litri,in care cresc discusi...si numa discusi!Te intreb asa din pura curiozitate ai mai crescut discusi?Ceea ce iti doresti tu este cam greu de obtinut adica un acvariu de 500 de litri,plantat cu discusi,?i alte speci,nu iti spun sa te descurajez iti spun ca este foarte greu sa iti indeplinesti acest vis,acvariu plantat cu discusi!De ce?In primul rand ca fiecare dintre noi stie ce specie de pestii sunt discusi,mai sensibili,fiecare gresala oricat de mica ar fi ea,poate avea consecinte nefaste asupra discusilor,se poate creste discusi in plantat dar atunci vor fi multe probleme de care te vei lovi!Si eu am crezut la inceput ca o sa reusesc,totul a fost ok din toate puncetele de vedere,plante frumoase,discusi sanatosi,dar dupa putin timp nu a mai fost asa,discusi au inceput sa aiba unele probleme de sanatate,(flagelate,viermibrahiali si alte probleme),pe care bineinteles am incercat sa le tratez,le tratam in acvariul carantina,dupa ce era gata tratametul,treceam discusi din nou,in acvariul plantat,si dupa ceva timp(foarte scurt)iarasi probleme!De foarte multe ori m-ma lovit de aceste probleme!Am vorbit cu mai multi prieteni care m-au sfatuit sa-i trec in steril.La inceput nu mi-a plaut deloc ideea dar,dupa cateva decese,inevitabil am trecut la steril.Acuma discusi despre care vorbeam mai sus sunt in steril,(500 litri),perfect sanatosi,nu au nici o problema cu ei de nici un fel,si de cand sunt in stril nu au mai fost probleme de nici un fel cu ei!Tu nu trebuie sa te iei dupa mine,eu iti spun ce tentativa am avut cu plantat,si unde am ajuns,vreau numa sa te fac sa intelegi ce inseamna un acvariu plantat cu discusi!(sper sa nu supar pe mineni).

P.S.Un coleg mi-a zis o data ceva de genul:Florine tu ce cresti?discusi sau plante?Si eu i-am raspuns ca discusi,i-ar el mi-a zis,pai atunci pune-i in steril!
Numa bine!
[Yahoo!]
dj_ando_83
Member

IP:

se pot creste fara probleme discusii in plantat daca se respecta cateva reguli. mai multe probleme cu ei am avut in steril decat in plantat. in plantat mi-au murit doar 2 discusi (unul cand i-am luat si celalalt cand i-am mutat din steril) si vreo 5 in steril.
[Email] [Yahoo!]
florinel
Junior member

IP:

Si care sunt regulile de baza pe care le respecti tu?Si pe care nu le-am respectat eu?Te intreb asa informativ.Astfel ajutam si colegul nostru!

This message was edited 1 time. Last update was at 09/11/2010 13:14:12

[Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

nu am mai crescut discusi dar nu vad care ar fi problema daca acvariul va fi stabil si fara replantari,cu schimburi regulate de apa etc ... oricum discusii vor venii la vreo 5-6 luni dupa setup
[Email] [Yahoo!]
florinel
Junior member

IP:

Tare m-as bucura sa fie asa!Oricum eu iti tin pumni!

This message was edited 1 time. Last update was at 09/11/2010 19:44:39

[Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

doamne ajuta
[Email] [Yahoo!]
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Ca sa nu mai deschid un topic nou, am 2 intrebari, imi cer scuze daca te deranjeaza: 1.atunci cand se slefuiesc muchiile la sticla, se slefuiesc toate sau doar cele care raman la exterior ca sa nu te tai?
2. Daca am sticla de 8 mm, slefuirea se face doar pe unghiul de 90 grade (format de fata sticlei si grosimea acesteia) sau si pe grosimea propriu zisa a sticlei (adica pe aia 8 mm)?

Multumesc anticipat!

Omnia tempus habent!
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Emimag wrote:Ca sa nu mai deschid un topic nou, am 2 intrebari, imi cer scuze daca te deranjeaza: 1.atunci cand se slefuiesc muchiile la sticla, se slefuiesc toate sau doar cele care raman la exterior ca sa nu te tai?
2. Daca am sticla de 8 mm, slefuirea se face doar pe unghiul de 90 grade (format de fata sticlei si grosimea acesteia) sau si pe grosimea propriu zisa a sticlei (adica pe aia 8 mm)?

Multumesc anticipat!

Daca este taiata la masina se slefuieste numai canturile,daca este taiata la mana si mai are "burta" sau denivelari trebuieste slefuita si pe grosime.
[Yahoo!]
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru lamurire!Dar prima intrebare?

This message was edited 1 time. Last update was at 18/11/2010 09:28:25

Omnia tempus habent!
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Emimag wrote: 1.atunci cand se slefuiesc muchiile la sticla, se slefuiesc toate sau doar cele care raman la exterior ca sa nu te tai?
Multumesc anticipat!

La mine sant slefuite toare muchile dar cred ca nu este gresit daca slefuiesti numai muchiile exterioare.
Eu sant adeptul sigurantei si tot timpul am ales sticla mai groasa decat este necesar si pentru ca am cumparet sticla de la firme care taie la masina am ales ca slefuirea sa fie facuta tot de ei pe toate muchiile.
Acuma am un acvariu de 600x400x450 cu sticla de 10 slefuita pe toate muchiile si credema ca arata perfect.
[Yahoo!]
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc! Mai pun o intrebare, cu voia domniilor voastre! Cand se lipeste sticla pt acvariu cu silicon, este necesara strangerea cu sipci de lemn sau este suficienta doar punerea lor pe pozitie cu bucati de scoci, dupa care asteptam sa se intareasca?

Omnia tempus habent!
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

dupa ce stergi bine cu spirt, aplici siliconul.
se aplica placi de lemn mai lungi decat acvariul si se aplica cate 2 pe o latura mare.
1 sus , 1 jos, la fel si pe cealalta, apoi dai de jur imprejur cu sfoara si incepi sa invarti cu un pix sau o bucata de lemn pentru a le strange intre ele.
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Am inteles, asa voi face! Multumesc!

Omnia tempus habent!

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: