Breadcrumb
Asset Publisher

Despre instalatia de CO2

Acest articol a fost scris in dorinta de a arata ce inseamna o instalatie de CO2, din ce parti compontente este alcatuita in ansamblu si nu in ultimul rand spre a convinge si ultimii sceptici de utilitatea folosirii unei astfel de instalatii la acvariile plantate.

CONVERSII SI UNITATI DE MASURA

Formule utile de transformare intre diverse unitati de masura

Primul tau acvariu marin

Atunci cand iti faci pentru prima oara acvariul trebuie sa treci prin mai multi pasi si sa respencti un numar de reguli. 'Rasfoind' site-ul nostru veti gasi in numeroase feluri descrise aceste reguli si pasii de urmat, asa ca nu voi insista asupra acestora la modul didactic, ci va propun un studiu de caz (experienta personala). In acelasi timp ne vom indeparta un pic de 'banalul' acvariu cu apa dulce in favoarea mullt mai exoticului acvariu marin.

Harwdare acvariu marin de recif

Acest material nu este nici pe departe unul complet. Nici macar un material introductiv bun nu ar putea fi. Acest material isi propune sa faca o foarte scurta trecere in revista a unui set-up real-life, de la un bazin de-al nostru (Aqua+ n.a.).

Ghidul Incepatorului

Majoritatea acvaristilor isi incep “cariera” prin actizitionarea unui acvariu din targ, cumpara cativa pesti ... si apoi incep problemele :-). Cum cel mai simplu este sa inveti din greselile altora, am sa incerc sa scriu cateva lucruri despre primul acvariu. Un acvariu este un colt de natura la noi in casa. Pe cat posibil trebuie sa le asiguram pestilor si plantelor aceleasi conditii ca in natura.

Acvarii publice Viena dec. 2008

Despre acvariile din gradina zoologica Schonbrunn v-am mai povestit, ca si despre Haus des Meeres.

Acvariu Public Tulcea

Dupa seria de articole si discutii despre Acvariul Constanta in care situatia nu parea prea roza, iata ca am ocazia sa scriu despre o situatie cu totul diferita...

Haus des Meeres

Haus des Meeres este una din locatiile de vizitat in Viena. Locatia este interesanta sub mai multe aspecte. In primul rand pentru iubitorii de acvarii, care pot vedea aici mai multe (mai frumoase, mai naturale, mai mari, mai variate, mai ...) acvarii decat la Acvariul Constanta.

Ne straduim pentru domniile voastre

Asa cum am spus in repetate randuri, obiectivul strategic al www.acvariu.ro este implementarea, certificarea, mentinerea si imbunatatirea activitatii acvaristice, in conformitate cu cerintele moderne si pe baza de documentare stiintifica. Am incercat in repetate randuri sa dam o tenta cat mai documentata articolelor noastre, in speranta ca intr-un final userii nostii vor aprecia mai ales continutul si calitatea informatiei gasite pe acest forum.

Acvariul de 5 stele

Concursul nostru are un castigator!

Ciclul Azotului

Azotul (N) este un element esenţial al ţesuturilor animale şi vegetale. Moleculele azotate, provenind de la animale (excrementele peştilor), vegetale sau mâncarea în surplus, sunt transformate în amoniac (NH3 sau NH4+), care este foarte toxic pentru peşti. Acest fenomen se întâmplă şi în natură însă volumul de apă este foarte mare faţă de numărul de peşti astfel încât concentraţia de amoniac este foarte mică. În acvarii volumul de apă este mic şi concentraţia de amoniac poate deveni periculoasă în anumite condiţii.

Apa tulbure – o problema rezolvabila

Fara indoiala ca aceasta este una din problemele cele mai des intalnite cu care se confunda acvaristii, mai ales cei incepatori. Venim in sprijinul tuturor cu enumerarea motivelor pentru care apare aceasta problema si pasii care trebuie facuti spre a avea apa ideala in acvariile voastre.

TAXONOMIA pe intelesul tuturor

Cu totii cunoastem numele stiintifice ale calutilor nostri de mare, nu-i asa? Dar ce inseamna aceste nume? Deci, pentru inceput, sa ne ocupam putin de taxonomie (modul dum denumim calutii) si filogenia sa (de ce este organismul asa cum este). Aceste informatii s-ar putea sa fie banale pentru unii, dar altii, fie incepatori, fie cei care au uitat unele lucrri, le-ar putea considera benefice.