Acvariul Public El Gouna

Acvariul Public El Gouna (Egipt)

naso

acvariu

pisica de mare

tridacna

Pistruiati

Pistruiati

tridacne

Murena

Boxfish

Chaetodon semilarvatus

Pomacanthus

heniochus

Angelfish

Acvariul Public El Gouna

In cea de-a doua vacanta petrecuta de mine in Egipt am avut timp berechet sa imi exersez hobbyurile... Asa ca intr-o seara, pornind de la un moft, am dat o vizita pe la Acvariul public El Gouna impreuna cu Andy (reef.ro).
El Gouna este o statiune aflata la Marea Rosie, in apropriere de Hurghada. Din ce mi-am putut da seama in scurtul timp petrecut in El Gouna (si la ora aia inaintata), statiunea este un pic mai selecta, poate mai selecta si decat Sharm.

pot sa compar acvariul public cu cel din Hurghada (la care nu am facut poze, poatre imi aduce cineva?!) si cu ... Acvariul  Constanta. (Hei, aici as putea fi nedrept, nu am mai vizitat de multa vreme Acvariul Constanta... Astept o invitatie pe mail de la conducerea Acvariului Constanta ... promit sa le fac promo ulterior)

Hurghada are un acvariu public ceva mai mic, dar cu acvarii mai mari, cu un acvariu central cu rechini si ceva mai sistematic, cu etichete cu denumirile pestilor.
Acvariile din Acvariul public El Gouna semana dpv dotari cu inceputurile acvaristicii marine practicate prin magazinele din Drumul Taberei. Departe de tehnica si echipamentele pe care le poti vedea la lucru in showroom-ul Reef (spre exemplu). Nepretentioase, bazinele expun in general pesti. Desigur, consumatorul de rand probvabil este satisfacut (pesti galbeni, pesti marisori). Nimic pretentios in bazine. Dealtfel nici in Hurghada nu se incurca cu nevertebrate dar parca nici chiar asa. Am ratat cateva bazine (adica nu le-am fotografiat), in general cele cu pesti de talie mica. La fel si bazinul cu carasi aurii ;)

Pretul biletului: 5 eur, dar mai bine platiti in moneda locala. (in Hurghada cam 3USD)
@mosu (acvariu.ro).