Author |
Message |
Just4M3
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/10/2010 08:38:54
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Just4M3
Member
IP:
|
Acum o saptamana si ceva am achizitionat o pereche de Microgeophagus Ramirezi...Insa la o saptamana si ceva, incep sa ma indoiesc ca..."perechea" este de fapt o pereche, si incep sa cred ca m-am pricopsit cu doi masculi sau doua femele...
Imi cer scuze pentru calitatea pozelor, insa nu am timp sa stau de capul Canon-ului si sa ii descopar cele mai bune setari. Pozele sunt facute cu telefonul si sper sa fie edificatoare. In poza 1 (cea cu piatra) este cel pe care vanzatoarea m-i l-a recomandat a fi mascul si cred ca avea dreptate. Oricum este masculul dominant ca sa zic asa. In poza 2, este presupusa femela, insa nu reusesc sa-mi dau seama daca este sau nu femela. Mie m-i se pare ca si acesta este mascul, au acelasi desen, nu tu pata rosie pe burta, nu tu aripioare mai scurte...si mai este si "fugarit/a" prin tot acvariul de celalalt...in plus ambii/ambele au puncte albastre pe pata neagra de pe corp ( criteriu specific femelelor, din cate am vazut pe net )
Cand i-am luat aveau niste culori destul de sterse datorita stresului/zgomotului/agitatiei in care stateau, si nu am putut decat sa ma incred in cuvantul vanzatoarei...
V-as ruga sa ma ajutati cu identificarea. Multumesc anticipat!
LE: Acest post mai exista odata la "Coltul Incepatorului - Proiect nou...", insa m-am gandit sa postez mai bine si la sectiunea dedicata, avand in vedere ca aici exista mai multi cunoscatori ai speciei, iar acolo nu am primit decat un singur raspuns, nici acela foarte sigur(Multumesc , insa, pentru el lui LUPmic ). Daca este considerat neregulamentar rog un moderator sa inchida topicul.
|
|
This message was edited 1 time. Last update was at 21/10/2010 08:46:51
|
|
 |
vereb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/10/2010 09:36:05
|
vereb
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/92dfa194391a59dc65b88b704599dbd6.jpg)
IP:
|
Salut
Este intra-adevar greu de identificat:
1: nu stiu ce virsta au ei.........pina la 4-5 luni max e greu
2. pozele nu au ceea mai buna rezolutie
dar: din cite stau lipit cu ochii de monitor mi se pare ca poza unu e mascul si 2 femela
Sfat: nu stiu daca ai pietre de riu cu strat neted.....au nevoie mai ales femela cind va venii vremea de depunere + plus ca asa isi marheaza teritoriul
|
fostul user ozy |
|
 |
Just4M3
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/10/2010 09:48:19
|
Just4M3
Member
IP:
|
ozy wrote:Salut
Este intra-adevar greu de identificat:
1: nu stiu ce virsta au ei.........pina la 4-5 luni max e greu
2. pozele nu au ceea mai buna rezolutie
dar: din cite stau lipit cu ochii de monitor mi se pare ca poza unu e mascul si 2 femela
Sfat: nu stiu daca ai pietre de riu cu strat neted.....au nevoie mai ales femela cind va venii vremea de depunere + plus ca asa isi marheaza teritoriul
1: m-i s-a spus ca au undeva la 7-8 luni...dar nu as pune mare baza pe asta...ca dimensiuni au undeva la 4 cm lungime
2: stiu...am specificat de la inceput problema...
Am niste pietre de rau cu strat neted care inca nu sunt pregatite pentru introducere in acvariu ( trebuiesc spalate si fierte ), dar imi e teama sa nu cumva sa aiba ceva marmura in ele - au cam mult alb...va cer parerea si in cadrul acestui topic, am mai facut-o si la coltul incepatorului...Cum as putea sa imi dau seama daca este sau nu marmura? Atasez niste poze
|
|
 |
kmol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/10/2010 10:33:44
|
kmol
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/b9cfe8b6042cf759dc4c0cccb27a6737.jpg)
IP:
|
Daca ai facut testul cu otet si a iesit negativ iti recomand sa incerci si cu altceva, de exemplu un pic de detartrant (contine HCl, adica acid clorhidric care este mult mai tare decat otetul). Desi totusi forma aceea de cristalizare nu prea seamana cu a rocilor calcaroase .... nu strica sa fi sigur.
|
Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini. |
|
 |
Just4M3
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/10/2010 10:40:01
|
Just4M3
Member
IP:
|
kmol wrote:Daca ai facut testul cu otet si a iesit negativ iti recomand sa incerci si cu altceva, de exemplu un pic de detartrant (contine HCl, adica acid clorhidric care este mult mai tare decat otetul).
S-a notat, mersi de pont
kmol wrote:.... nu strica sa fi sigur.
De asta prefer sa intreb de mai multe ori inainte de a face ceva...
On-topic : pareri si in cazul sexului ramirezilor?
|
|
 |
vereb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/10/2010 10:48:38
|
vereb
Senior member
IP:
|
Sunt de acord cu @ kmol la testul cu otet......(toarna peste piatra de citeva ori si asculta daca sfirie ori bolboriseste)
pietrele ar fi mai ok daca pui plate si netede
referitor la dimeniunea pestilor in niciun caz nu sunt de 8 luni.........vinde gogosi vinzatoarea..........dar incearca cum spunem cu @kmol si la urma este acomodarea in acvariul nou,pina ocupa teritoriul apoi vedem comportamentul si sa mai creasca ptr identificare............la mascul radiile sunt mai lungi si abdomenul treb sa fie mai intens colorat
|
fostul user ozy |
|
 |
Just4M3
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/10/2010 14:09:49
|
Just4M3
Member
IP:
|
Dilema rezolvata
Multumesc frumos. Se poate inchide.
|
|
 |
vereb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/10/2010 14:59:51
|
vereb
Senior member
IP:
|
Poate ne spui si noua cum ai rezolvat
|
fostul user ozy |
|
 |
Just4M3
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/10/2010 15:21:53
|
Just4M3
Member
IP:
|
Dupa cum se poate vedea mai sus, eu ii banuiam a fi amandoi masculi sau amandoua femele, dar inclinam spre masculi, insa mai toata lumea a presupus ca cei doi ar fi pereche... Ieri dimineata am ajuns acasa cu 2 FEMELE intr-o punguta, care,dupa ce le-am pus la aclimatizare in bazin....Nu va pot descrie ce spectacol faceau cei doi MASCULI pe care ii aveam ....Isi etalau ce aveau mai frumos....coloritul...incredibil ( niciodata nu i-am mai vazut asa, parca erau pictati, asa de aprinse erau culorile pe ei ), se dadeau "cocosi" ce mai...iar cand au inceput sa se "lupte" pe langa punga.... superb...Dupa vreo 30 de min de lupta, cel dominant l-a cam "capacit" pe celalalt... iar dupa ce si-a ales-o pe cea mai mandra dintre femele ca pereche ceilalti doi nu prea mai aveau voie sa scoata capul dintre plante, iar daca il vedea pe celalalt mascul pe langa una dintre femele....iesea cu fugareala prin tot acvariul  . era foarte interesant de vazut cum cel de rang inferior, cand nu era cel dominant prin preajma, se infoia si se colora tot in preajma femelelor, dar cand aparea "seful" ii disparea toata culoare de pe corp, mai ca devenea transparent, isi lipea de corp aripioara dorsala si lua imediat pozitia de subordonare.... SUPERB...incep sa ma "indragostesc" din ce in ce mai mult de ei
Azi i-am dus pe cei doi de "rang inferior" inapoi de unde am luat femelele ieri, pentru ca imi era sa nu se lase cu victime, iar in locul lor am luat un acvariu de 12 l pe care vreau sa-l pregatesc pentru creveti. Continuarea la coltul incepatorului...
PS:Multumesc pentru colaborare celor care au incercat sa ma ajute
|
|
 |
|