[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Daca se prinde si isi da drumu ca nebuna prin acvariu promit ca dau prin cta sa avem de unde

daca-mi moare mie, ca mi-a ramas cateva firicele, am sa te rog sa-mi trimiti si mie
a plecat marfa spre tine, Sa auzim de bine
am eu o poza cu neonii cand sfasiau din creveti.
Acuma nu stiu nici eu , altii zic ca daca ai un acvariu bine plantat nu ar fi probleme, dar eu am unul si ..... tot am avut probleme.
La mine doar neonii negri au fost agresivi si nu cu puii de creveti , ci si cu cei maturi
Radu.U wrote:
Iar in stanga, unde e gol, nu se vede bine dar e plantat urticularia

deci no way, planta aia e prea usoara, desi am avut-o si nu am avut rabdarea sa o tin. Tin urticularia acolo pana putrezeste
in fata dreapta, este HC si un pic pe mijloc spre dreapta Pogostemon.
Merci
daca ar fi asa usor sa raman la o singura planta de gazon, atunci ar fi urticularia dar.... e greu.
Mc de sfat
babbyjessus wrote:produsul celor de la JBL, anti alge, AlgolMultumesc

iti recomand un schimb de 50 % apa, da efecte mai bune decat solutia
1* incalzitorul de substrat (care realizeaza o mai buna aerare in substrat cu ajutorul curentilor de convectie)
2*substrat fertilizant
3*pietris (cu o granlatie asemanatoare cu ceea ce recomanda producatorului)
am replantat.... pai tot ce aveam nevoie era timpul
Intr-adevar am turnat o foaie de pietris.
Ideea ta s-a coincis cu ideea mea cand am replantat. In poza nu se vede clar, dar am plantat si blyxia in fata rotalei , are chiar si pogostemon in fata, dar blyxia e prea mica sa se poata observa momentan.
Linia de blyxia este intrerupta de lunca/vaia de pietre.
Inca nu ma pot gandi sa am un acvariu superb, sunt in testare si crestere plantele.
Danke per the Postare
bine ai venit. Lasa si tu ceva poze sa vedem ce detii
eu tin neoni black molly si red charry.
Singura problema a fost ca neonii negri sa i manance , in rest nimic agresiv
eu am continuat saptamana asta cu ceva experimente de macro:
am ajung la aprox 50 ppm no3 si 0.8 po4(blyxia a izbucnit intr-o crestere nebuna, dar rotala machandra a suferit la aceste valori) se vor observa in poze.
Acum am adus no3 la 20 ppm ca atata apa am putut schimba si po4 la 1ppm, deja se observa frunze noi frumoase la rotala machandra si puternic colorate.
Am replantat coltul din dreapta asa ca e la inceput....
in urma schimbului am kh 8 gh 7 desi nu stiu de ce , ca am schimbat doar cu apa osmozata, (teste inainte nu am facut sa vad daca imi crescuse duritatea in timp)
Plantele inca sunt lasate in frau sa creasca , deoarece mai am pana ajung la tufele dorite.

Poze

image

image

image

image

Firele de eusralis sunt acolo pentru a ma orienta dupa valorile apei si sa vad ce le convine si ce nu
*Ai putea sa tai sticla o idee mai mica (circa 1 mm), pe fiecare latura, si sa o bagi pe dinauntru cu ajutorul unor ventuze, bineinteles siliconul aplicat la baza si apoi pe canturi.
*Sau , daca e gol, asezi acvariul pe o latura din lungime si asa zic eu ca va fi mai usor sa introduci sticla, uh,,, mare ghinion ai
*Sau scoti fundul crapat si bagi altul
luni iti fac coletul
Donez o cantitate rezonabila de HC. Trimit in tara doar prin curierat.
Primul care solicita o ia pe toata, eventual daca are prieteni pe langa el sa o mai distribuie.
Cer conditii. Multumesc.
gengiskhan Tocmai am scos o bucata mare de Hc din acvariul meu partea dreapta mai exact. deci am destula, slava domnului (am crescut si emers si submers si in punga)))
No uite, la mine emersa se face verzuie deschis si frunzele sunt o idee mai mari , poate chiar mai spectaculoase.
Hc meu nu face pearling ceva interesant, abia o bula-2 pe cateva varfuri(la cel plantat in pietris) si ceva mai multe bule la cel mai aproape de lumina.
eu zic sa mai astepti sa vezi ce se intampla, oricum si la mine pana incepe sa creasca dureaza putin, dar si cand creste.. nu mai scap de el
te bate norocul rau pe tine cu algele zi -mi te rog ) la fiecare fir de alga te alarmezi, mai lasa cu ochiul.
Acum on topic:
Eu nu vad nicio alga pe Hc vechi, cat despre cel nou mi se pare sa aibe o culoare ciudata, mai degraba ala vechi mi se pare normal.
Esti 100 % ca Bucata noua a fost crescuta submers?
in primul rand, felicitarile mele e de invidiat, asta poate JBl si nu doar el SI TU ! astept si la mai mult , tot timpul este loc de inca putin.
Te intreb no3 ala, cu ce il testezi, si esti sigur ca e 40 ?
cum se comporta rotala machandra la valoarea asta? (no3)
felicitarile mele, si doamne ajuta la puiuti.
personal sunt foarte placut impresionat , poate voi avea si eu la o casa mai mare ma abonez de pa acum la o pereche

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: