| Message |
|
|
goldman wrote:Lumina de maine am setat-o pe 8.00-12.30 prima parte, apoi 17.30-23.30
practici metoda de rupere a fotosintezei ?
de cat timp?
intreb deoarece am practicat-o si eu , mai mult pentru alge, dar fara prea mare efect.
|
 |
|
|
|
plantele tale easy sunt ok. didiplisul nu prea. Se chinuie si sa nu mai zicem culoarea.
intr-adevar plantele cresc in inaltime cand au lipsa de lumina dar si de co2 + fier.
ar fi bine daca ai putea scade ph-ul putin.
stii variantele de a scade kh, in afara de osmozator nu ?
daca bugetul permite, iti pot sugera o lumina calda langa 865 osram fluora ar fi cel mai ieftin.
|
 |
|
|
mai gandeste'te o data inainte sa iei marfa chinezeasca...
|
 |
|
|
intr-adevar, dar totodata ti-am recomandat ca valoarea ppm-ului sa fie corecta.
Deci scazi ph, scade si kh ;)
Radu.U wrote:Deschide tabelul kh - ph si mentine ppm corect si nu ai de ce sa te temi.
|
 |
|
|
|
Pai de ce trebuie sa scoti aquabasis-ul ?
vezi daca nu faci tufe, tre sa gadili fiecare fir in parte.
ai mai multe variante:
Bagi 3 degete si incerci sa eliberezi radacinele si scoti pe urma usor, facand o miscare de dute vino.
Bagi o foarfeca si tai radacinele , fara nicio problema. Ele vor ramane acolo si vor putrezi si hrani la randul lor celelalte plante.
La ce te referi cu lumina ?
|
 |
|
|
baga vreo 5 si in 6 luni vei avea sute.
se gasesc ei noaptea pe pietris 
|
 |
|
|
|
nu fara sa scazi kh-ul.
daca consideri ca vrei sa testezi e alegerea ta. aici nu te pot corupe.
mentine un 35 ppm si e ok
|
 |
|
|
|
vroiam sa zic ca lumina e obturata de plantele alea plutitoare. nu ca ar fi insuficienta ca putere in w.
Ustensilele sunt foarte ok. Le detin si eu si sunt foarte multumit de ele.
Taie cam la jumatate HC fata de cum e acum.
Uite cum ar trebui sa fie
|
 |
|
|
cred ca prin acest tabel iti lamuresti problema, daca nu zi-mi
recomandarea lui porcu e mai mult decat 
|
 |
|
|
Deci fii atent un secret
Baga niste melci de substrat sa faca trasee prin el. Da bine la substratul nutritiv.
Pietrisul care e deasupra celui nutritiv, se va sifona usor incat sa nu fie deranjat cel de dedesupt.
Poti sa faci si alta chestie:
Produci un curent de apa la nivelul substratului astfel multa mizerie va ajunge la filtru.
|
 |
|
|
|
sigur ca da
|
 |
|
|
de ce sa fie mult co2 ?
numai sa nu scazi pana la 6.4 ca mine  ) ca te trezesti cu crevetii cu craci'n sus
Deschide tabelul kh - ph si mentine ppm corect si nu ai de ce sa te temi.
No3 si po4, da cu fertilizant macro. Dar ai grija nu depasi si sa fie individuale lichidele. Nu ciorba aia pps.
|
 |
|
|
ricia probabil se descompune.... de asta si miroase asa nasol.
didiplisul e o planta complexa... si se aseamana foarte mult cu blyxia
daca vrei sa izbucneasca in crestere , mareste 1/2 no3'ol, 1/4 po4 si scade ph-ul.
Iar daca vrei sa o inrosesti.... tre sa dai un bax de bere ca aste'as secrete de'a casei
Baga un energizant la radacina. Foarte ok si jbl ferotabs parca le zice.
|
 |
|
|
Nu mi-ai raspuns la intrebare...
de ce ai materie organica in acvariu ?
|
 |
|
|
imi place cum creste tenelusul.
eu tin minte ca il strinsesem o data toti lastarii si am facut o tufa mare. imi amintesc deoarece iesise ceva senzational.
elodia tot acolo ai lasat'o 
|
 |
|
|
|
iti dai seama ca e putina lumina.
si chiar daca ar avea t5 de 85 de centimetri, diferenta de w nu e foarte mare. Parca de 6 w in plus adica 36.
Depinde ce pretentii vrea de la acvariu. Pentru plante easy ar fi necesar macar 0.4 w per litru...
|
 |
|
|
|
si ca sa ajuti crevetii la rontait dai inainte local cu o seringa apa oxigenata sau dioxid de carbon lichid, in zona cu probleme
|
 |
|
|
|
testel 5+1 nu au precizie foarte mare... no2 si no3 sunt eronate rau...
Creste putina aditia de fier si po4.
Scade ph si baga apa un pic mai moale. Las-o la statut o zi inainte sa o bagi in acvariu sau fierbe-o. Tie nu ti-ar trebui foarte multa.
Scade Ph, foarte important. Du-te la un 6.8 pentru inteput.
Ti-as recomanda un 6.6 dar in paralel cu kh mai mic
Vezi ca ti se inalta plantutele. Distanta internodara.
Nu ai suficienta lumina acolo jos. Scapa de plantele plutitoare sau diminueaza'le.
Per ansamblu e dragut. Trebuie doar finisat.\
Berbereste HC si replanteaza. Nu trebuie sa creasca asa
|
 |
|
|
kutra wrote:
Dimesiunile acvariului sunt de 100 X 40 X 60 cm
stefanp wrote:
iluminare daca e cu neoane t5 sau t8 ca sa iti poata recomanda baietii ce sa cumperi.
Daca e de 1 m lungine probabil are
T8 de 30 w => 90 cm lungime
|
 |
|
|
viulian wrote:de aceea cam toate instalatiile CO2 pt acvaristica se livreaza si cu suporti de 'in picioare' pentru butelii).
Adevarat ! Eu aveam si semne mari de exclamare pe cutia care a fost livrata butelia. Si langa ele scria UP in mai multe limbi. (Butelia s-a livrat incarcata)
|
 |
|
|