Message |
|
daca nu merge poti incerca cu o foilie de varza care poate fi si fiarta
|
 |
|
crimson wrote:sper sa fie suficienti sa populeze
daca tu speri ca sa fie suficienti 30 si eu iti zic ca 5 is destui apoi la ce'ti mai scriu ?
|
 |
|
e o enigma asta cu gasitul pestilor....
eu am gasit unul o data cam la 1 m de acvariu si era mort de ceva luni.... culmea e ca nici nu-l aspira la curatenie  belea pestii astia. (aveam si montan in casa, dar se panica daca se atingea de pesti  
|
 |
|
BogdanHojbota wrote:Daca tot am vazut ieri topicul tau si ti-am raspuns, m-am gandit sa definitivez si eu surace extractorul meu.
E prezentat in detaliu si cu filmulet aici:
se pare ca functioneaza extractorul tau, dar trebuia sa filmezi si capul de intrare a furtunului, ala de merge jos in acvariu.
mie mi se pare cam gros diametrul tevii pentru extragere si diminueaza foarte mult partea cealalta.
tubul ala din spatele extratorului ce e ? ca vad ca are un debit foarte mic si are si aer pe el.
|
 |
|
vad ca ti-am dat de treaba 
|
 |
|
stefanp wrote:Am inceput sa ma plimb prin sarci si am gasit ca intr-adevar turba scade duritatea apei dar scade si ph-ul si coloreaza apa in galbui/maroniu
unde ai gasit ca scade si ph-ul ?
si chiar daca l-ar scade il scade prea putin la valoarea care o ai tu. Efectul va fi la KH.
Turba daca o clatesti inainte nu-ti coloreaza apa.... doamne cate prostii mai gasesti.
Eu am folosit turba ceva luni si a fost OK.
stefanp wrote:
LE: De asemenea am vazut ca unii cumparau apa distilata de prin magazinele mari (parca dedeman sau ceva genu')...se mai gaseste de cumparat?
Te complici, cand poti baga un saculet de turba in filtru si adios griji pentru vreo 3/4 luni cat e activa turba
|
 |
|
iti dai seama la ce'mi era mie gandul al ora aia
ai dreptate la turba ma refeream
|
 |
|
dai cu search pe forum, chiar aseara am vorbit despre asta
|
 |
|
presupun ca te-ai gandit la pestisori de talie mica.
eu as baga ceva de banc niste microrasboras galaxi sau neoni albastri vreo 15.
si apoi as merge pe mancatori de alge. gen: oto, 2 gupi si ceva creveti.
Capacitatea filtrului e ok, dar nu stiu nimic de SERA.... pentru mine sera a fost un brand expirat si inca e.
|
 |
|
Radu.U wrote:daca vrei sa fie estetic poti merge pe un 700 l/h exteren.
e buna ideea filtrului lipit de spatele acvarilui, dar cum faci sa tai sticla acvariului initial ?
|
 |
|
ce ai in stanga acvariului ? lotus ?
cat despre acvariu, e frumos, dar mai poti lucra la plantute.
ai putea baga o planta medie in fata diandrei.
mare tare distanta internodara a limnophilei.
firul ala de Ludwigia e agat acolo sau e plantat asa ?
|
 |
|
 cine a zis ca acvaristica e simpla ? singura problema e ca fiecare acvariu difera fata de altul. sfaturile noastre au rol orientativ. Tu vei fi cel care va gasi echilibru perfect al bazinului.
cat despre neon, pentru moment te poti lipsi de el...
totusi eu zic sa mergi cu 0,9 w sau 1 w per litru daca vrei sa bagi npk.
Am o impresie ca tu daca bagi inca un tub ajungi la 0.6 w per l.
|
 |
|
eu iti exemplific un acvariu perfect ca la carte. un acvariu asa cum ar trebui sa fie.
fiecare dintre noi a facut diferite experimente cu plantele. altii au facut'o inconstient din lipsa de cunostiinta sau baneasca.
Neonul poate fi montat dar lasat pe off si aprins in momentul aditiei de NPK.
ai grija ca daca bagi NPK treci la un nivel mai avansat. Cu NPK nu te joci ca si cu fertilizarea micro. Ori iese ori e nasol tare.
e bine sa ai ceva carbon lichid si apa oxgenata pe langa tine. astfel daca gresesti pe undeva sa arzi repede algele.... eu ajunsesem la o donza de 4x doza recomandata pt easycarbo, datorita unui esec intr-un experiment.
|
 |
|
daca vrei sa fie estetic poti merge pe un 700 l/h exteren.
ar fi arhisuficient dar si mai practic. in schimb costa mai mult cred
|
 |
|
eu stiam ca si huila.... la ora asta cam gandesc ....perna. da un search la huila.
se gaseste sub forma de saculeti si se administreaza in filtru
|
 |
|
stefanp wrote:
Cu o singura intrebare mai stresez...ar trebui sa astept fertilizantul macro inainte de a adauga al doilea neon?
nicio problema, ne bagam la somn dupa
poti incepe fertilizarea macro, dar tine cont de acel echilibru:
lumina - fertilizare - co2.
in cazul tau ar insemna cantitati mai mici , fata de cele normale.
|
 |
|
nu stiu acum cum mai sunt testele de no3 individuale, dar stiu ca tot timpul au fost probleme cu ele.
In fine,daca nu e cineva mai actualizat , eu iti zic sa nu cumperi jbl deoarece indica eronat tare.
In schimb Dupla era 
|
 |
|
a, scuza-ma nu stiam ca ai t5 . ce sa zic eu iti recomand atunci gieseman.... asta am folosit si am fost foarte multumit.
stiu ca nu sunt in ro, dar incearca ceva din brandul jbl.
vezi ca sergiu crestea plante frumoase cu jbl , la fel si porcu (sper sa-mi aduc aminte bine)
|
 |
|
in x -uri arata cand e la inceput.
practic asa trebuie sa ramana la nivel cu pietrisul.
Cand va fi foarte deasa se va inalta usor si va trebui sa o raresti, caci daca nu va putrezi si se va desprinde.
pai o tai, o lasi sa se ridice, apoi ce mai ramane agatat mai agiti tu si la final le culegi cu plasa, altfel.... chiar nu stiu.
daca ce tai nu poate fi plantat, poti creste hc si emers inmultindul.
|
 |
|
stefanp wrote:Ok, acum alta intrebare. Cum scad kh ul?
Exista cumva solutii in comert? Parca asa aveam impresia...
am zis-o de multe ori.
dai un search pe forum
|
 |
|