[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
si ca o completare la ce ai gasit eu , iti zic din propria experienta:
un no3 40-50 ppm cum am eu si po4 0.8 duce culoarea spre un rosu decolorat , aproape incolor.
Am facut aceste experimente sa vad ce se intampla in acvariu, De castigat la valorile astea este Blyxia.
La fel si ammania se face galbuie la valorile mentionate mai sus.
de acum voi tine no3 la 10 si po4 1ppm, si am sa-ti comunic modificarile produse
nu o mai freca cu peria dupa fiecare scaldare, deoarece ii ei din straturile lemnului si e normal sa coloreze. Frecatul si curatul se face inainte si dupa primul schimb de apa
sunt curios unde ai gasit o radacina atat de veche... mie imi place cum arata acvariul, ti am mai zis
atunci e ciudata treaba, daca intr-adevar ai valorile astea.
Nu zic ca trusa aceea de la jbl nu e buna, din contra, eu folosesc Jbl teste individuale (Ph-Kh-Gh-No2-Po4-Fe; cu o precizie foarte buna si de care sunt multumit) dupa cum vezi no3 nu am de la Jbl din simplu motiv ca indica eronat, testele mele continua cu un test dupla no3 , care ii dau nota 10 +
din ce substante este alcatuit pps tau?
din cate stiu, Jbl/sera indica eronat testul no3, despre tetra nu stiu, dar Dupla este cel mai precis, costa undeva la 60 ron
un test dupla no3 si fertilizare macro individuala
mai variaza mancarea sa ajuta si la neoni (larve/granule)
acum am inteles si eu intrebarea, na scuzati bautura
ca o completare: daca bagi co2, poti lasa returul mai jos, astfel incat sa nu agite prea tare apa, producand oxigenarea. Astfel scoti co2 din apa, si oxigenarea o lasi sa o faca plantele, dar aici e alt nivel
ai dezgropat un post de mult uitat, mai bine faceai un alt thread.
ca sa-ti raspund la intrebare:
unul de 9w ar fi ok, doar ca singura problema ar fi cand va trebui sa inlocuiesti becul. Nu prea ai unde sa gasesti, doar sa ai norocul sa gasesti din alt brand si sa fie compatibil
ai mai multe variante de a reduce fluxul.
*Ori pozitionezi mai jos power headul
*ori conectezi un robinet pentru tevile pvc , care se folosesc la tevile din pvc (instalatiile sanitare)
*sau, la capatul furtunului bagi o teava mai mica in diametru, astfel ii diminuezi fluxul
daca e la 40-50 cm e foarte bine, ba chiar si la 120 cm vad ca face treaba destul de buna.
Din cate vad in link-ul dat de tine.
poti cauta si elodea sau criptocorine care le poti ajuta cu ceva pastile Jbl si ceva heteranthera zosterifolia ar fi bine pentru tine la inceput.
Ca pesti iti sugerez niste neoni si ceva creveti, ar fi frumosa combinatia asta
despre ce filtru este vorba?
11 ore pe zi , in cazul plantelor este mult, Redu la 8 ore.
Iar pestii tai vor fi ei fericiti, dar fa tratamentul lemnului, altfel te vei uita la o apa maronie
salut si bine ai venit.
Uite asa am facut si eu la inceput, din lipsa de pietris la una cvariu de 60, gasisem la un pret bun ceva pietris curcubeu mama,mama ce aveam in acvariu :-) .
Vad ca tu macar ai bagat substrat fertilizant, eu nici atat nu aveam.
Acuma e bine ce plante ai inlocuit, pe viitor cauta ceva plante mai dragute, si schimba tubul ala ca nu e pentru plante ci pentru culoarea pestilor Si nu face decat sa -ti faca alge.
Orienteaza-te sa mai bagi un Tub si combina ceva ieftin : (osram Fluora si 865 de 18 w sunt cele mai accesibile, doar ca va trebui sa bricolezi capacul).
Ca timp de iluminat , sa nu depasesti 8 ore si daca incepi sa ai probleme cu algele, scade la 6 ore eventual si puterea watilor
si mie imi place cum arata, dar sfatul meu a venit din informatiile culese a acvaristilor cu acvarii mici, unde ei zis asa:
se folosesc lucruri in miniatura (lemne-pietre-plante)tocmai pentru a da efectul unui acvariu mai mare
daca te incadrezi in maxim 3 ore, nu este nicio problema daca le ai oprite.
In schimb ai grija si de apa care o scoti sa nu o arunci.
Lasa filtru si buretele acolo neatins
e frumos, dar parca buturuga aia e inghesuita acolo,chiar daca are forme senzationale
Nu...... trebuia sa mi-o trimiti mie....
As fi vrut si eu sa fac o colonie de libelule prin camera, ca sa-mi pazeasca acvariul
Nu te-a muscat cand ai scos-o ?
alien vs predator
image
tare clipu de pe Y-tube

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: