[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
brawn wrote:Scoate frunzele desprinse de la suprafata apei, altfel ajung la fund si le scoti mult mai greu.

Si vor putrezi si va creste NO3-ul si PO4 si ce o mai creste pe-acolo si am facut alge si bomba nu merge si mi-a murit un peste si ma las de acvaristica ca nu este pentru mine si cine m-o fi pus sa ma apuc de treaba asta....

JBL recomanda 2-3 mm, in caz contrar fiind posibila colmatarea substratului.

Dar ce cauti cu degetele trin substrat? O penseta ar fi mult mai utila si te-ar scuti de multe chinuri Cred ca ar fi buna si la Ciclidae
Cam ciudata treaba. Cum adica ti s-a oprit degetul in el? Ti s-a parut a fi foarte tare? Aquabasisul este un nisip imbogatit cu argile si alte bazaconii. Ce granulatie are pietrisul de deasupra?
cirotariu wrote:nervi pe alocuri...

Nervi? E putin spus, te cam menajezi baga sama.

Felicitari si bafta cu el in continuare
Din 17.12.2010, pana in 10.01.2011 sunt vreo 25 de zile. Nici macar o luna.
Ti-am spus asta ca sa te linistesc. Nerabdarea ta de a vedea acvariul plin de iarba este mai puternica decat ratiunea si iti joaca feste . Mai vorbim peste inca o luna
Cred ca va arata bine acvariul asta
Incearca si Cryptocoryne wendti green, sau Barclaya red. Primele ar putea merge fara CO2, a doua nu stiu. Si poate nu le vor place nici Ancistrusilor.
Acuma, o zic si io pe aia a necrediciosului. Esti sigur ca Ancistrusii sun de vina? Sau cumva lipsa CO2-ului, lipsa ce poate bloca asimilarea altor nutrienti, rezultand deteriorarea frunzelor chiar si dinspre interior spre exterior?
De salutat te salut.
Dar sa-ti mai spun si bun venit uitandu-ma la data inscrierii tale pe forum, e prea mult pentru mine
Sa mor daca stiu ce e. Dar mai da-ne niste detalii. Se curata greu, ce consistenta are, de "dizolva" cand incerci s-o cureti, chestii d'astea.
Vallisneria creste prea mare pentru acvariul ala, nu prea ai ce face cu ea. Elodeea fiind oplanta stem, pate fi tunsa si replantata.
Daca lampa ta se afla la 50 de cm de luciul apei, nu faci prea mare branza. Fa intr-un fel si lasa lampa mai jos
Nu cred ca vrei sa maresti Ph-ul, ci duritatea. Ph-ul il maresti scazand aditia de CO2, asta e stiuta. Pentru duritate, cauta pe forum dupa bicarbonat.
PArca aveti Hornbach la Brasov, sau ma inseala memoria? Daca da, incearca acolo.
djphazer wrote:Pai singura chestie pe care o faci oprind skimmerul noaptea, e exact ceea ce dicteaza logica, si anume ii scazi jumatate din eficienta. Pentru a contracara efectele neplacute, va trebui sa te limitezi si mai mult la stocul de pesti.

In afara de asta, s-ar putea ca ce ramane nescos de skimer pe timpul noptii, sa nu poata fi scos a doua zi. Si atunci, in timp vei avea o crestere nitrati si nu vei stii de unde. Adica sa spunem ca skimerul scoate noaptea 10 unitati si ziua tot 10. Oprindu-l noaptea, din cele 10 unitati nescoase, iti va scoate pe timp de zi doar 8. Pentru ca atata poate skimerul. Cele 2 unitati ramase, se vor acumula in timp. Azi doua, maine doua si tot asa, pana sare bazinul in aer
Ce-ti arata testul pare a fi ok. NO3-ul, la acea valoare poate fi si mare si mic. Depinde ce urmaresti. Daca fertilizezi sau nu, daca vrei sa obtii anumite culori la plante sau nu. Pentru pesti nu este o nenorocire acea valoare.
In privinta osului de sepie. Personal am incercat si eu, avand in vedere ca am un Ph asemanator cu al tau. Nu am vazut mari schimbari, iar melcii si-au dat obstescul sfarsit cu cochiliile gaurite.
Ba da, plantele pot fi inlocuite cu succes de...plante
Io zic sa te complici cu plantele si sa bagi acolo cateva fire de Elodeea canadensis, Ceratopteris cornuta sau orice alta planta cu crestere usoara. O lampa oricum vei pune acolo, asa ca...niste plante iti vor schimba acvariul.
Probabil l-a mancat pe "u" Se poate intampla oricui
Neo nu stiu nici eu ce e. Sigur e departe de Matrix
Ai dreptate in privinta spatiului oferit pestilor. Cu cat mai repede, cu atat mai bine va fi cu placere primit un acvariu mai mare.

Topicul l-am mutat eu. Mai trebuie sa treaca ceva timppentru a sta in acea sectiune. multumesc de intelegere. Alber
In legatura cu reactorul Tornado. La mustiucul ala poti atasa un furtunas, care va scoate CO2-ul fara sa mai faca bal-bal. Dar acel furtunas va trebui curatat periodic, inclusiv mustiucul pe interior. In caz contrar, se va forma o pelicula iar bulele de CO2 nu vor avea forta necesara pentru a iesi. Se va acumula gaz in ultimul element al reactorului si va iesi pe sub el. Nu cu zgomot foarte mare, dar oricat. Nu poti pune filtru de tigara, si nici alt fel de difuzor, intrucat nu exista destula presiune acolo pentru a putea scoate bule. Rezultatul va fi exact acelasi pe care ti l-am descris mai sus.

Mai oameni buni , regulamentu zice ca sa nu abuzam de emoticoane, dar ele pot fi folosite pentru a sublinia o gluma sau o apostrofare subtire . Asta intrucat cuvintele simple pot crea uneori confuziii Pricipit? Nu-mi raspundeti
Slutare si bine "ca" ai venit.
Auci, multi pesti si porea mari pentru acvariul ala.
Salutare si bine ai venit iti spun si eu.

yonutz_92 wrote:sa stiti Ph, No2, No3, Po4 si optional Ca si Mg

Ba as spune ca sunt obligatorii calciul si magneziul, la bazine mai mari de 20-30 de litri, a caror functionare se bazeaza pe schimburi de apa. La acvariile mai maricele, calciul si magneziul oferit de sare ar putea fi insuficiente pentru animalele marine. In acest caz, trebuiesc teste pentru a stii exact care este situatia si a putea face aditii separate.
Dar despre astea mai discutam insectiunea dedicata
E stiuta treaba, dar multam oricum.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: