[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce plante?  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
dozer
Member
[Avatar]

IP:

Salutare,

De cand ma stiu, ma confrunt cu problema plantelor... fie daca pun plante rezistente sunt invazive si-mi strica tot aspectul acvariului, fie sunt prea pretentioase si nu le merge, fie daca le merge nu se inteleg cu pestii mei (3 ancistrusi)...
Asadar, am nevoie de recomandari pentru ce plante indeplinesc conditiile:
- nu cresc mai inalte de 40-45 cm.
- au frunze mari si late care nu se rup si plutesc prin acvariu
- supravietuiesc fara CO2, doar cu substrat Dupla, eventual ceva fertilizare si cu lumina de 0.7 W/litru
- NU sunt invazive, cresc lent
- Nu sunt mancate de ancistrusi

Pana la acest moment singura planta gasita de mine este Anubias. Am bagat de curand doua echinodorus uruguayensis si desi le mergea OK, ancistrusii au facut praf frunzele...

Cum n-am fost niciodata un foarte bun cunoscator in domeniu, mi-ar prinde bine putin ajutor.
Multumesc anticipat!
[WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Cryptocoryne, Microsorium, Bolbitis. Iar ancistrusilor poti sa le mai adaugi in meniu frunze de salata, spanac, tablete de spirulina sau mincare pe baza de alge speciala pentru sanitari si vor mai atenta la plante.
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Din ce am mai avut eu in negura timpurilor iti pot indica Echinodorus amazonicus si Nuphar japonica.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Incearca si Cryptocoryne wendti green, sau Barclaya red. Primele ar putea merge fara CO2, a doua nu stiu. Si poate nu le vor place nici Ancistrusilor.
Acuma, o zic si io pe aia a necrediciosului. Esti sigur ca Ancistrusii sun de vina? Sau cumva lipsa CO2-ului, lipsa ce poate bloca asimilarea altor nutrienti, rezultand deteriorarea frunzelor chiar si dinspre interior spre exterior?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
dozer
Member
[Avatar]

IP:

Le dau la micuti felii de morcov si castravete... mananca, sunt fericiti, dar se pare ca plantele sunt o tentatie prea mare pentru ei. I-am vazut, iar frunzele proaspat gaurite sunt verzi, fara urma de galbeneala.. daca era de la lipsa de CO2 n-ar fi trebuit sa se ingalbeneasca cat de cat in jurul gaurii?
Criptocorinele sunt toate la fel de prolifice, sau doar ce am avut eu la un moment dat, care se bateau de la egal cu valisneria pentru teritoriu?
E. Amazonicus pare a fi o varianta, insa Nuphar japonica creste mult prea mare, vad ca ajunge pana la 80 cm inaltime si 50 cm diametru tufa?!
[WWW]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Anubias barteri, moss-uri, echinodorusi, cryptocoryne, nucus, polysperma...

.
[Email] [Yahoo!]
dozer
Member
[Avatar]

IP:

La mine in acvariu cel putin, polysperma isi pierde frunzele de la baza, care plutesc prin acvariu si ramane cu frunze de la jumatate in sus.. de obicei tai si replantez. Asta e motivul pentru care asi opta pentru plante cu frunze mari, gen echinodorus.
Iar nucus-ul... e delicatesa pentru ancistrusi...

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2011 00:35:23

[WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Dar pe spirulina i-ai bagat vreodata? Ai mei, cind dadeau cu nasu' de ea, intrau in transa. Si uite asa au ajuns mari, grasi si frumosi, plantele isi vedeau linistite de ale lor (si algele asemenea - cita vreme le-am avut si p-astea in bazin, ca de..fara nu se poate). Daca n-ai incercat, zau ca merita. Poate va fi dragoste la prima...degustare.
dozer
Member
[Avatar]

IP:

Le-am mai dat.. dar ocazional. O sa le bag zilnic in perioada urmatoare sa vad ce se intampla..
[WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Asa, baga-i la cura. Sau Algae Wafers, Sera Catfish Chips.
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

dozer wrote:La mine in acvariu cel putin, polysperma isi pierde frunzele de la baza, care plutesc prin acvariu si ramane cu frunze de la jumatate in sus..

Am observat tendinta asta la polysperma. La fel am patit si eu. Eu o plantam oarecum in spatele unei buturugi, si ea isi croia drum spre sursa de lumina, pierzand frunzele de la baza. Poate si tu esti in aceeasi situatie. Poti sa faci rost de exemplare inalte de nucusi, care sa fie mai inalti decat colana de apa a acvariului. Nu cred ca ancistrusii sunt atat de perseverenti incat sa manance si frunzele crescute emers .

.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: