[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Teste de inceput(5 in 1)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor.

As dori niste simple pareri de la cei mai experimentati. Am achizitionat un pachet de teste 5 in 1 de la sera si am dori sa stiu daca valorile care mi le-a afisat sunt ok dupa voi. Mentionez ca sunt la prima incercare de acest gen, acvariul are un setup inceput cam de 3 luni, destul de bine plantat, 100 litri brut. Pesti: neoni, guppy, SAE, corydoras+ cativa pomaceea.

Daca ar fi sa ma iau dupa teste valorile ar fi urmatoarele.

NO3: 25-30 (cred ca e cam mare, am inteles ca este recomandat ca valoarea sa fie cat mai aproape de zero)
NO2: 0-5 (nu sa colorat deloc)
CH: > 6d
KH: intre 0 si 3
pH: 6.4- 6.5

Cam acestea ar fi valorile aproximativ. Probleme cu pestii nu am avut mai deloc, poate doar cu melcii pomaceea carora li s-a cam cojit carapacea, dar am pus cateva bucatele de os de sepie la recomandarea unor prieteni acvaristi. Astept pareri si sugestii si ma puteti eventual si certa. Daca mai aveti nevoie de detalii suplimentare, va ofer cu placere, doar mentionati ce anume ati dori sa stiti.

Multumesc anticipat.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ce-ti arata testul pare a fi ok. NO3-ul, la acea valoare poate fi si mare si mic. Depinde ce urmaresti. Daca fertilizezi sau nu, daca vrei sa obtii anumite culori la plante sau nu. Pentru pesti nu este o nenorocire acea valoare.
In privinta osului de sepie. Personal am incercat si eu, avand in vedere ca am un Ph asemanator cu al tau. Nu am vazut mari schimbari, iar melcii si-au dat obstescul sfarsit cu cochiliile gaurite.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Folosesc fertilizare micro si macro + easy carbo. Pestii se simt foarte bine, apa e cristal, doar ca sunt cam multi momentan. O sa mai dau din guppy pe la prieteni. La capitolul lumina stau cam slab, doar 40 de w. Am un t8 sera plant color 18w + inca un neon cam anonim. Plantele par sa o duca bine mai ales ca m-am axat doar pe plante cu pretentii reduse. Mersi mult pt raspuns alber.

Inafara de os de sepie, se mai poate face ceva pentru a creste putin pH-ul, fara a cumpara alte produse de marca? Ma refer la metode traditionale, mai la indemana?! Nu de alta dar am avut 2 decese in randul melciilor si imi pare rau de ei. Cu fondurile stau cam prost momentan.

[Yahoo!] [MSN]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu cred ca vrei sa maresti Ph-ul, ci duritatea. Ph-ul il maresti scazand aditia de CO2, asta e stiuta. Pentru duritate, cauta pe forum dupa bicarbonat.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ok, multumiri pentru raspunsuri. O zi buna sa ai!

[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: