Pai bulele alea ce crezi ca fac? Se mai dizolva prin apa si o imbogatesc cu CO2. Cu alte cuvinte difuzorul de CO2 este un mijloc prin care se poate face aditie de CO2 in apa.
Pai daca nu vrei sa primesti sfaturi de genul "fa-ti o bomba", iti dau altul. Ia-ti o instalatie cu butelie.
Tetra CO2 Optimat nu este o cine stie ce mare sfaraiala. CO2-ul pe care il introduce in acvariu nu este reprezentativ.
Stiu ca multi incearca sa faca acvaristica cu cat mai putini bani. Poate merge si asa, dar te asigur ca un mic difuzor ceramic este mult mai frumos decat tubul acela inestetic de la Tetra. Plus ca difuzorul merge si la bomba
Valisneria nu este o planta cu creste rapida. Crestere usoara da, dar iai este altceva
Poti face rost de Ceratopteris, Elodeea sau Limnophilla aromatica
Pe aceasta cale ii rog pe colegii carora le-am promis plante sa ma scuze ca nu am putut onora promisiunea. Probleme personale m-au tinut la distanta de tot ceea ce inseamna acvaristica si nu numai.
Sper sa ma pot recompensa pe viitor
E, stai ca nu-s nici nemtoteii neste tembeli. Cand spui Manado, vorbesti de alt gen de acvaristica, ce nu mai necesita sifonare Si poti trimite un mail si la Eheim
Dar oare n-avea calin_gherman schimb la picatura la africani? Parca da.
Totusi, schimbul la picatura nu cred ca strica, dar nu exclude sifonarea substratului. Prin schimbul la picatura, parametrii apei sunt mai usor de controlat si este eliminat riscul acumularii de NO3.
Ne face placere, cum sa nu.
Dar placerea ar fi fost mai mare, daca ne dadeai si ceva amanunte despre acvarii. Volume, filtrare, iluminat si multe altele. Mai ales acvariul cel mare, care are cam multi discusi dupa gustul meu.
Pai dupa umila mea parere, avand schimb la picatura, valorile apei raman constante, nu se modifica. Probabil ca in alte parti nu este agreeata ideea, deoarece, in functie de duritatea apei, oamenii mai fac aditii. Un calciu, o sare, maruntisuri d'astea. Si atunci nu le convine sa arunce la canal toate astea. Chiar si asa, sunt destui cu acvarii plantate, in care fertilizeaza din greu si tot scimb la picatura au. La ciclide, fiind necesara sifonarea substratului, atunci devine obligatoriu schimbul clasic de apa.
Mai asteapta si alte pareri ciclidare
Sensibili zice-se ca ar fi ci Ancistrusii si Corydorasii. Plus ca in momentul in care vei avea o tona de melci morti in acvariu, intrati in descompunere toti odata, stii ce se va intampla cu valorile apei tale, nu?
Eu sunt de parere ca de melci se scapa atunci camd bazinul merge brici. Curatenie, hrana putina si Ph cat mai mititel. Atat de mic incat d'abea sa-l vezi
Pai si de ce ai pus si nisip, ca nu pricep? Nisipul oricum se va lasa la fundul acvariului, la suprafata ramanan pietrisul.
Iar la 4 mm, ala nu e nisip, e cam pietris in limbaj acvaristic
Mai bibileste putin in my profile si trece-ti si orasul in locatie (ca o fi Romania o tara mica, da' are orase multe ) si spune-ne si noua numele tau pe de-ntregul. Multam