[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Comportament cat se poate de firesc. In mediul lor natural stau ore in sir pe cate o piatra sau suspendate pe cate o radacina.
Nu ai alta varianta decat sa iti acoperi acvariul.
De obicei, acvariile cu intaritoare laterale si longitudinale le ofera un bun refugiu pe care nu-l mai depasesc. Alea mai sportive insa...
g.g wrote:
Frumos spus.
Sa nu creada careva ca problema noastra o reprezinta stocurile sau banii, importatorul si distribuitorii sai nu vor ramane cu plante pe stoc, se dau ele nici o grija , insa imi pare rau ca nu avem pasionati pe forum pentru ele, mi-ar fi placut ca plantele mai deosebite sa aiba un public targetat, iar majoritatea covarsitoare sa vina de pe forum, insa ...

Pai asta-i si parerea mea de rau...vreau sa vad oamenii mei de pe forum care cumpara plantele astea...vreau ca acest reactie duala sa functioneze, vreau ca noi sa comandam si voi sa aduceti. Vreau ca lumea sa fie instruita. Daca avem 2000 de membrii si sunt de pomana...atunci mai bine ne apucam de corcoduse.
Nici nu vreau sa te intreb cati dintre ai nostrii au acoperit vanzarile de pe importul asta ca iar ma umplu de spume ...si evident eu chiar nu am niciun motiv legat de pierderi materiale. Pe mine ma oftica insa ignoranta combinata cu tonul de profesori al unora care in rest nu sunt capabili sa tina in acvariu macar un mic colt verde...dara-mite un colt verde de colectie...dar din gura sunt cei mai tari smilie
Sa stabilim inca de la inceput cateva lucruri. Cei care suntem pe forumul asta de ceva mai multa multa vreme abia acum incepem sa culegem roadele unei munci in care doar putini am crezut. Am preluat forumul la un nivel...bun, rau nu vreau sa-l discut acum ...sa nu para rautacios, sa nu ma exprim interpretabil. Nu supar insa pe nimeni daca spun ca atunci cand am intrat pentru prima data pe forum avand experienta acvariilor vazute in vest si citind gramada de carti si reviste de specialitate am fost dezamagit de blazarea cvazigenerala care bantuia notele scrise ale vremii. Se incerca popularizare unor plante care pentru orice cunoscator nu ar fi ridicat decat cel mult un zambet in coltul gurii. Vorbeam de metode pe care in mare orice pacalici din piata Obor le cunostea, iar plantele cel putin erau in mare masura tot aceleasi ca pe vremea lui Piticu. Nu erau discutii pertinente despre fertilizanti, despre substrat despre CO2 despre lumini...iar cand am inceput asfel de discutii cred ca aproape nimeni nu a crezut ca ar putea avea o finalitate. Multi dintre noi, cei care am sustinut contrariul, am fost luati peste picior, altii contrati din interese meschine care tineau de piata producatorilor din acea vreme si cred ca intrun mod mai putin evident lucrurile astea se mai intampla si acum. Lucru cert este ca de aproximativ 4 ani de cand activez pe forum orizontul de cunoastere si nivelul de pretentii ale celor pasionati a crescut intrun ritm constant. Lent, extrem de lent pentru gustul meu...dar constant. Si asta totusi e un lucru pozitiv.
Am organizat la un moment dat tin minte un concurs despre acvarii plantate la care v-o marturisesc abia peste ani ca m-am retras din jurizare pentru ca cu greu puteam sa gasesc ceva de care sa nu-mi fie mie rusine sa-l punctez si culmea absurdului ar fi fost sa ofer si niste premii in produse care erau sub standardul meu de acceptabilitate. Acum sunt cateva acvarii pe la unii membrii de toata splendoarea
Deci lucrurile au evoluat...chiar vad luminita si aveti incredere in mine este un progre fantastic....ca de la amazonicus ...la tonina , dar progresul nu trebuie oprit aici!

Au existat trei-patru transporturi esentiale care au condus la asta au imbunatatit calitatea materialului disponibil pe o piata parca de pe vremea parintilor(si aici meritul numarul 1 este al importatorilor care si-au riscat banii la indemnurile unora dintre noi). Eu am vazut in viitor dar degeaba v-as scrie chiar si inziua de azi despre plante la care visez dar care inca nu sunt de adus pentru noi.Exista si plante care sunt si mai frumoase decat astea dar pana nu constientizeaza toata lumea ca ele nu se pot tine ca pe vremuri...de geaba le aducem.
Ca tot am vazut aici pomenit numele lui Chitron(Bogdanel cum este el cunoscut, cel putin de mine...de pe vremea cand era un pusti de liceu) marturisesc ca a gandit de multe ori peste nivelul pietii din Romania ...(si implicit al rentabilitatii) dar a dovedit ca e pasionat si nu numai importator.
A fost in fapt printe singurii oameni la care am gasit intelegerea ideilor mele care parereau avangardiste pentru vremea respectiva cand era vorba de un import.
Am vrut creveti a adus creveti, am vrut Neritine ...a adus Neritine...am vrut plante acum avem Plante(scrise cu litera mare)
Preturile, uitandu-ma la lista, cel putin pentru anumite plante sunt ridicole.
Sa dai 1 RON pe cate un fir de ceva ce nu a mai fost pana acum in Romania merita incercat macar din orgoliu de a vedea daca nu cumva reuseste.
Pe lista aia nu sunt numai plante dificile sunt si plate pur si simplu frumoase care nu prea s-au mai gasit pe la noi...deci chiar merita.
Caliatatea este impecabila si din fericire depaseste conditiile in care sunt livrate orice marfa similara de pe piata noastra.

Nu stiu ce o sa fie in viitor ce si cum o sa mai aduca si daca o sa mai aduca. Dar trebuie sa intelegem si unii si altii ca relatia hobbyst/importator este ca o relatie de simbioza functioneaza atat timp cat unii ca noi cumpara si unora ca ei le renteaza...ca sa nu scoata bani din buzunarul propriu.

Cresterea plantelor include in afara de relatia pomenita mai sus si ceva mai mult...si aici iar zic ca am avut noroc de oameni care au rezolvat problema intrun mod la care acum 4 ani de zile nu visam multi dintre noi.
Avem un shop care ne pune la dispozitie aproape tot ce este necesar si pentru cresterea lor...nu vrerau sa va zic cat timp s-a pierdut si pentru ca el sa fie pus pe picioare la o calitate care depaseste multe shop-uri de pe netul de afara.

Cei care mai cunoastem cate ceva despre ce cresterea plantelor am incercat sa va punem la dispozitie chiar si cate un articol despre anumite noutati introduse pe piata noastra...dar tot angrenajul asta nu trebuie intrerupt.
O veriga daca scartaie se alege pravul de toti...de noi care nu o sa mai avem ce sa cumparam si de ei care nu o sa mai aibe pentru cine sa cumpere...cred ca nici unii nu ne dorim asta. Ar fi pacat...
Asa ca spor la shopping si nu va speriati acum avem aproape toate instrumentele la indemana ca aceste plante sa se dezvolte impecabil si la noi in acvarii. Eu am cumparat cate ceva si pe viitor o sa si produc cate un rand doua despre cateva dintre ele asa cum v-am obisnuit, cu poze de la mine din acvariu si cu ce am considerat eu de cuvinta ca ar fi de spus despre plantele respective.
In plus e ca la lotto cine nu incearca...nu castiga
siliconu` wrote:Pluta este un arbore cat se poate de arbore.

Despre Pluta
bob_de_grau wrote:
De curiozitate, ce papa este "speciala" pentru neoni? Nu m-am uitat atent prin magazine dar nu mi-a sarit in ochi nimic exclusiv pentru neoni, cel putin nu am vazut de la tetra.

Fiecare specie are povestea ei...sau macar cat am intuit noi prapaditii astia de oameni din acea poveste.
Mai intai apar niste baieti destepti care din asta isi castiga existenta. Cerceteaza cam cu ce se hraneste o specie in habitatul ei natural. Sa luam de exemplu neonii tai. Se elaboreaza un studiu: The food spectrum of the cardinal - tetra (Paracheirodon axelrodi, Characidae) in its natural habitat

Odata elaborat studiul respectiv se trag niste concluzii legata de ce si cum mananca un esantion reprezentativ din populatia unei specii.
Apoi...desi pare barbar, baietii stau sa caute in burtile pestilor ca sa stabileasca cu precizie cu ce se hranesc si in functie de asta se stabileste cu exactitate de individ chiar si ce lapte a supt de la ma-sa si se scoate urmatorul DOCUMENT

Producatorii de macare pentru pesti i-au in calcul ceea ce se numeste "the food spectrum" si in functie de asta gasesti un tip de hrana special dedicat speciei respective.
Asta pana can vin niste colegi ecologi si le darama teoriile peste cap ...aratandu-le cum depilda respectivul spectru alimentar al unei specii se poate modifica in functie de mii de factori. Depilda uite spre stiinta shortcut-ul unui STUDIU(Diet and condition of three fish species (Characidae) of the Andean foothills in relation to deforestation) facut ce dovedeste cum despaduririle au modificat spectrul a trei specii de Characidae si asa se alege prafu` de tot ce au muncit aia de dinainte ...desi nu prea e de ras.

Buuun, ce trebuie tu sa stii pe scurt este ca asa apare mancarea pentru ancistrusi, pentru koi, pentru discusi, pentru carasi samd pe care cu siguranta le-ai remarcat chiar si in magazinele din Romania. Pentru cei umblati si pe afara cu siguranta ca au remarcat si hrana pentru Characidae(exclusiv pentru Characidae) eu cu siguranta am gasit si acuma imi amintesc un magazin din Alsacia pe care il pozasem la un moment dat ...iar firmele care se respecta si fac cate o pasiune pentru o specie anume au hrana de intretinere sau hrana de stimulare pentru reproducere sau chiar hrana de intretinere cu accent pe culoarea pestelui.
Din categoria de care vorbim se gaseste in Romania te Tetra pro...hrana de intretinere indicata si neonilor(ai vazut ca apar 2 neoni rosii pe eticheta produsului) si ar trebuii sa se gaseasca si Tetra pro color...desi d`asta nu am vazut ...poate pe viitor.
Desi este bagata la categoria flake ai observat din ceea ce scrie pe spatele produsului respectiv ca este un "flake mai aparte", mai gros, cu oxidare incetinita, pluteste mai mult si se dezintegreaza mai greu dand astfel posibilitatea un timp indelungat sa fie consumat de pestii nostrii.

bob_de_grau wrote:Faza de la sfarsit cu dimensiunule nu am prea prins-o

Pai in functie de dimensiunea pestelui exista si o anumit tip de hrana...dar repet, asta-i deja arta...Ti-ai vazut pestii mancand, atunci totul e ok.
Tetra pro e buna. Si eu dau din asta.

bob_de_grau wrote:Merci de raspuns, eram destul de hotarat sa renunt la Tetra pro insa m-am razgandit dupa postul tau
Astept o bere de la Profipet...cred ca e a doua dupa ce am scris despre E.aquartica...pentru ca tot ei sunt importatorii de si de Tetra in Romania.

Sa auzim numai de bine.
bob_de_grau wrote:Am cumparat astazi o punga de papa (Tetra Pro) crezand ca sunt fulgi. Ideea e ca am in acvariu un set de 7 neoni..."Utilizatorii" de tretra pro ce zic?

Este
Tot ce ramane, daca ramane ceva ne exagerand cu cantitatea de hrana, este consumat de melci, creveti etc. In plus este o hrana foarte buna pentru culoare. Daca dai pe galeria mea foto imposibil sa nu vezi niste exemplare de exceptie de neoni rosii, uita-te la culoare. Firesc exista si hrana dedicata neonilor...alte rezultate...alte preturi.
Banuiesc ca esti "o simpla gazda pentru neoni tai" si nu vizezi reproducere, numar de icre etc...
Deci pe scurt, este o alegere buna pentru neonii ...acuma sa nu-mi zici ca neonii au te miri ce dimensiuni si sunt de fapt niste juvenili ca atunci schimbam placa :-)
Nici nu stii cat de mult regret ca nu esti in Romania :-) si ai probleme asa de mari .
...Asta da drama sa alegi intre Eheimu-uri, Fluvale si alte Sere,Rena si mai stiu eu ce. Din pacate Eheim nu prea e de gasit pe acilica asa ca putini dintre noi le-au vazut la lucru ca sa realizeze cu exactitate ce filtre bune sunt.
Cred ca iti este greu da haide sa induram impreuna aceasta corvoada Sa ai cu cine, sa ai cu ce...da de ce ?

Deci daca ma intrebi strict legat de litrajul de care ai pomenit tu cred ca cel mai indicat este Eheim 2213 Canister Filter Classic Plus.
Il stiu la lucru e si gandeste-te ca e un model de succes care nu a fost scos de ceva vreme de pe piata.
Acuma nu as vrea sa-l contrazic pe George...asa e daca ar venii Zana Buna tot ce a zis el as alege...dar as schimba si acvariul corespunzator filtrului dorit.

Daca intre atatea Eheim-uri, Fluvale, Rena alea-alea nu esti decis e pacat sa nu incerci sa-ti faci timp de o vizita in Romania si sa constati ce oferta cuprinzatoare avem noi la filtre. 419 euroi tarif dus-intors fara taxe cu air francofonia si de la Otopeni te duci fix la Niro-Europa unde s-a comercializat cel mai performant produs de profil "Jebao 812"...cum nu ai auzit de el?!?...nu pot sa cred , pana si cei de la Sera au tinut cont de el in producerea modelelor din seria Serafil ...tocmai am aflat
Ti-as mai scrie eu mai multe, dar sunt cu timolul marit (noroc ca ma mai avertizeaza si pe mine cate unu` despre ce se mai scrie prin lume :p ) asa ca zic sa iei in calcul doar prima mea propunere.
Daca te gandesti la litraj cred ca Eheim 2213 e ce iti trebuie. Daca ai in plan si alte dimensiuni, sa stii ca George de bine te-a sfatuit
In rest...despre morti numai de bine ...si aoleu aoleu ma doare`n timolu` meu
lazarginel wrote:Frumoasa ,planta
Buna prezentare
...am inteles...vrei un pui
Erai oricum in cap de lista
Echinodorus "Red Special"

Conditiile in care tin eu planta:
Data: August 2006
Dimensiuni acvariu:1300 x 550 x 500 mm
Volum: 300 litrii reali
Lumina: 4 x 36W (3 osram fluora /1 osram lumilux
Durata: 12 ore / zi
Substrat: Pietris fractie 1-3 mm aditivat cu Duplarit K
Fertilizanti:
- zilnic: Dupla plant : 5 picaturi
- trimestrial: Dupla plant tabs si Duplarit K balls
CO2 aditionat automat: pH controller Aquamedic
Reactor CO2: reactor M Aquamedic / butelie 10l
Schimb apa: 50% zilnic
Temperatura: 28 grade Celsius
Valoare pH: 6.6
Carbonate Hardness (KH): 3.5 dKH
image

Datz ...ce vremuri. Am luat cu ani de zile in urma, sa fi fost prin `87 niste reviste Datz din ani saptezeci, in circumstante deosebite. Prietenul de la care am luat revistele se grabea sa paraseasca tara iar pe vremuri astfel de materiale erau aur curat...
Ce diferenta fata de ceea ce se intampla azi...Atunci nu s-ar fi despartit nimeni de astfel de materiale. Nimic nu te lumineaza mai mult decat o carte de specialitate sau o revista de profil. Sunt convins ca daca toti zevzecii care vor sa se apuce de acvarii si se apuca sa ne certe pe noi pe forum/uri ar lua macar cateva carti inainte sau o revista serioasa de profil jumatate din asa zisele dispute de pe forum nu ar mai aparea. Fanteziile necunoasterii ar fi inlocuite de concretul informatiei corecte.
Cand ai modelul adevarat in fata stii spre ce sa tinzi.
Chiar daca nu ai banii azi strangi de una, maine de alta si in timp manat de modelul pe care-l ai in fata nu mai ai derapaje in decor legate de conditiile optime pe care le oferi unei plante.
Rasfoind Datz-urile anilor aia cant Barth d`abia isi facea mana pe Echinodorusi mi-a venit ideea sa vad cum mai arata noile revistie si asa am descoperit (din pacate doar pe net) “Die neue Datz” iar apoi placut surprins de calitate am descoperit si semnatura lui Christel Kasselmann pe un articol despre o noutate: Echinodorus ''Red special".
Planta arata superb pe coperta revistei...si marturisesc ca desi o am de ceva timp nu am reusit inca culorile respective.

Am primit reprosuri voalate ca prezint plante noi care sunt de regula mai dificile, astfel promovand acest tip de acvaristica in detrimentul celei cu plante deja mai raspandite. Total eronat.
Vreau sa dobor acest mit si sa stabilim din capul locului ce isi doreste aceasta prezentare.

1.Exista pe lumea asta si alte plante decat sa zicem clasicul E. Amazonicus alaturi de care mi-am petrecut toata copilaria...cu un pic de curaj si ceva dotari va puteti desprinde de ceea ce se numeste balaria clasica
2.Si plantele din categoria "noi", alese si cultivate cu grija, pot fi la fel de simplu de crescut daca ai pricepere si minime dotari corespunzatoare.
3.Nu exista prostie mai mare indusa de semidoctii acvaristicii decat ca plantele emerse sunt garantia unui insucces smilie

1. Acvaristica e un domeniu dinamic, lucrurile progreseaza, apar an de an specii noi de pesti, plante la care nici nu speram si totusi multi inca mai chibzuiesc de doua ori in alegerea unei plante, speriati de oameni care predau acvaristica dupa ce au citit pe net si nu dupa experienta.
Asa se intampla ca aleg plante care nu necesita nici cel mai mic efort...speriati ca o sa o dea in bara.
Ei bine Echinodorus ''Red special"este format exact pentru astfel de situatii. O planta noua...declarata EASY
Toti tolomaci exulta cand vad cate un acvariu in care nu-i nevoie de nimic...de parca asta ar fi criteriul... chitrosenia, banalitatea, stereotipul. Firesc ca exista si acvarii simple si ieftine dar nimeni nu se opreste la ele. Un acvariu se poate face cu bun gust chiar si aproape moka, dar frumusetea consta nu numai in cultivarea plantelor selectiv in functie de cati bani ai ci in functie de ce iti propui in construirea unui peisaj. Ori pentru asta trebuie sa incercati si cate ceva nou, ceva care o sa va faca sa prindeti incredere si sa abordati alte plante mai dificile.

2. Am auzit pe multi care spun ca nu au bani si atunci de aia abordeaza variante fanteziste de cresterea plantelor.
Oameni buni, diferentele la buzunar pot fi mici dar rezultatele sunt spectaculoase:
-Ca sa schimbi un sol de cartita/sol de pe dealuri rosii/ sparturai de caramizi pe un sol profi nu te costa nimic, ba chiar faci economie si garantez ca e eficient. Benzina (in cazul in care nu dormiti cu cartita in pat), sapat si timp pierdut, plus cheltuielile ce vor fi facute pentru repunerea acvariului pe picioare fac sigur mai mult decat 17,49 RON pentru un acvariu de 100 cm cat am vazut ca face un produs JBL

-Ca sa cumperi un fertilizant lichid profi sigur dai mai putin decat sa te complici cu o zeama inventata de te miri ce destept si laudata de alti nepriceputi.
Sa luam doar cazul unei solutii promovata de diversi entuziasti cu “maini indemanatice”…sa zicem Solutia Knopp. Numai pretul ei de achizitie pentru prepararea a 100 de ml, ca sa nu mai vorbesc de alergatura, interogatii la farmaci alea-alea depaseste cu mult pretul unui produs profi 10,85 RON

-Ca sa folosesti un neon de mezeluri sau ma rog unul ordinar de birou ca sa nu se zica ca am ceva cu “macelaru” de le recomanda pe un alt forum te costa putin mai ieftin probabil diferenta de 10 RON.

Daca veti folosii varianta acvaristica pe genunchi nu am certitudinea ca veti reusii chiar si cu o planta Easy ca asta, in schimb daca veti folosii cele 3 indicatii legate de produse profi va garantez ca o sa aveti success cu planta si va veti mandrii ca ati reusit si cu ceva nou cum este Echinodorus ''Red special".

3.Au fost oameni care au alimentat continuu ideea ca plantele din import sunt sensibile si au marele cusur ca sunt emerse, de aia se pierd repede. Nimic mai fals. Ideea era sutinuta de catre asa zisi crescatori autohtoni de frica ca se va produce ceea ce era de asteptat. Adica sa apara o piata care sa nu mai fie dependenta de balariile lor cu care ne obisnuisera de ani de zile. Firesc ca e vorba de un proces de trecere de la emers la submers...dar acest proces nu = distrugerea plantei.
Firmele mari din Asia si Europa care produc plante pe banda rulanta au promovat acest sistem de plante crescute emers de ani de zile. Daca ar fi fost probleme reale s-ar fi renuntat de mult la cresterea emersa. Echinodorusii in mod special nu sunt plante dificile deci nu ezitati niciun moment.
Tropica a produs si Echinodorus ''Red special" tot emers.
Planta a venit etichetata si avea frunzele verzi si rounde.
image
Odata scoasa planta din ghiveci, curatata bine radacina de vata cu fertilizant nu mai aveti nicio grija. Asistati spectator la schimbare frunzelor care in cazul asta este foarte spectaculoasa pentru ca se ajunge de la culoarea verde la culoare maron roscat. De la frunze rotunde la cele cu margini ondulate samd.
Deci unde este problema ...unde este greutatea . Ba mai mult plantele pleaca extrem de bine dezvoltate de la producator si de multe ori prima tija nici macar nu este meritul vostru . Findca planta deja dezvoltata are in tija "programata in bagajul ei genetic" si va treziti cu surpriza placuta in acvariu.
Asa a fost cazul si la mine. Am avut o tija la 3 saptaptamani dupa achizitionarea plantei....totusi nu era tija pe care o asteptam. Era verde inca iar puii nu se dezvoltau corespunzator.
Doar dupa schimbare completa a frunzelor care s-a facut pana in 2 luni am vazut ce inseamna tija de Red Special...alta culoare, practic cea mai rosie bucata din planta.
De 4 zile tot creste tija din fotografie iar cand o sa infloreasca am sa revin cu poze. Sunt sigur ca o sa am succes cu ea iar cei carora le-am promis sa fie linistiti nu i-am uitat

Asadar planta simpla dedicata atat incepatorilor cat si avansatilor pentru colectie.
Are 28 cm lungime si pe latime imi cam ocupa 25 de cm. Sa vedem caci asta este problema la toti hibrizii. Nu poti sa stii cu exactitate pana la maturizarea completa a plantei inaltimea finala . Tropica o da de 30, Kasselmann de 15-20 cm .
Am eu de vanzare Microsorum pteropus Windelov daca te mai intereseaza. Eu zic ca arata mai bine. Daca vrei da-mi pm si discutam
Sper ca esti multumit. Sa-mi scrii daca pot sa inchid topicul
Man...hai sa o lasam balta.
Chiar nu ai inteles...mi-am batut gura de pomana
Nu ma intereseaza ca ai pus o oferta nici nu ma deranjaza nici nu ma bucura, nu ti-a scos nimeni ochi pentru asta, nu ma intereseaza ca mai scrii si in alte parti, tocmai asta sustineam si eu, singurul lucru care m-a deranjat a fost ca in loc sa iei legatura cu cine trebuia ca sa iti dea acceptul pentru oferta respectiva tu te-ai apucat sa scrii in alta parte ca pe acest forum doar "alesii" au voie sa puna oferte.
CEEA CE NU E ADEVARAT...si de ce nu strica si imaginea in mod gratuit
Orice membru poate pune oferte atat timp cat se capata un acord de principiu stipulat in REGULAMENT de la una din cele 3 persoane mai sus enuntate.

Hai ca nu are sens sa inflamam mai mult spiritele decat e cazul pe acest subiect.
Spui ca il stii pe Danutz pune mana si suna-l daca vrei si ai sa vezi ca nu o sa-ti obstructioneze nimeni oferta.
E vorba de un principiu legat de o colaborare din care toata lumea ar putea avea de castigat daca l-am respecta
[quote="viviparu'"]Am postat la un moment dat la rubrica vanzari cateva specii si Betta mi-a spus ca nu e voie si mi-a sters postu'. Drept pentru care m-am oprit.
I-am trimis un PM lui Mosu' si n-am primit nici un raspuns. Pe g.g. nu l-am intrebat, e drept.
Cat despre mancat kklik, nici vorba[/quote:9761533552"].

Situatia este in felul urmator:...dintrun minimum bun simt cand se vine cu o oferta pe un forum se procedeaza cum ai facut tu atunci cand ai cerut voie sa postezi acea oferta...dar nu pe acvariu.ro :-)
In cazul ofertei cu Betta ti s-a spus ca trebuie sa ai acceptul unora dintre cei care se ocupa de partera economica a forumului.
In categoria asta intra 3 oameni...(mosu, g.g. si daca nu gresesc danutz) care suporta dpdv financiar cheltuielile de intretinere ale forumului. Cand cineva vrea sa puna o oferta deci se discuta cu ei trei.
De geaba il intrebi pe Leo, pe betta sau pe mine...noi/cei dintre noi care mai administram forumul, o facem dpdv al continutului...
In ceea ce-l priveste pe Mosu stiu ca trece printro pronuntata criza de timp...ceea ce nu il face sa decada din pozitia de propietar, ca doar saracu` marca banu` dar il scuza ca nu ti-a raspuns la pm, dar un telefon/pm/mail la george (nu stiu de ce am ramas cu ideia ca va cunoasteti personal ) sau la danutz nu ar fi stricat inainte sa o bagi pe aia cu alesii.

Nu strica sa o faci macar inainte sa te pronunti aiurea in alte parti...

Si asa se baga mananca kkt la greu si fara rost pe acolo si sincer nu imi face placere sa vad ca s-ar putea cumva intampla si din partea unor oameni care sunt si aici membrii.
Sunt destui magari acolo care in loc sa zica merci pentru donatiile de plante sau sfaturi cand ajung pe alte forumuri se simt datori sa mai presteze cate o porcarie si sa dea cu mucii in fasole desi nu s-a legat nimeni de ei.
Pana acum nu am tinut cont de apartenenta oamenilor la un forum sau altul si am donat si la unii si la altii indiferent de "apartenenta" gandind ca in pasiune nu are sens sa facem astfel de delimitari...dar vad ca orice pacalici care vrea sa se bage in seama gandeste ca cea mai simpla cale spre publicitate este sa se produca cu cateva randuri care in loc sa fie de multumire si de respect faţă de acest forum si persoanele care le-au deschis ochii sunt de mahala. E, baieti incepand de azi schimb si eu roata ca vad ca nu am cu cine...
Am citit tot felul de aberatii care oscileaza intre cat de persecutati au fost pe aici pe forum si rivalitate...dupa cum il duce capul pe fiecare.

Conform DEX:
RIVALITÁTE, rivalităţi, s.f. Concurenţă între două sau mai multe persoane care aspiră la acelaşi lucru.
iar
RIVÁL, -Ă, rivali, -e s.m. şi f. Persoană care aspiră, în concurenţă directă cu alta, la aceeaşi situaţie, la acelaşi succes; concurent, potrivnic, adversar.♦ Persoană care are merite egale cu altă persoană sau este la fel de talentată;

...cum si-or inchipui toti mucosii ca pot fi intro astfel situatie cu una sau mai multe persoane de pe acest forum nu imi dau seama dar un lucru este cert, au carente mari de educatie.

Revenind la ceilalti...aia persecutatii.
Cine va tine ma aici sub greaua tiranie?
Noi nu mai vrem certuri, asa ca vant bun din pupa si fara melodrame zmiorcaite daca nu va place de noi
Noi sfatuim lumea dupa cum ne pricepem noi, avem experienta, ne pierdem timpul, munca la vedere de multe ori e dublata de zeci de pm-uri...daca va place in alta parte aveti drum liber sa va explice ei. Nu faceti o pasiune mai mare decat trebuie pentru acest forum...daca sunteti nemultumiti va puteti despartii oricand decent, daca nu corespunde intereselor voastre sau celor ce doriti sa le invatati de aici nu va tine nimeni cu forta. Tot ce am cerut este decenta....ca de multumiri nu mai e cazul de mult smilie

[quote="viviparu'"] Sunt sigur ca toata lumea ar fi avut de castigat, ma refer la cei care voiau pesti pe care stiau de unde-i luau si stiau cui sa se planga daca se intampla ceva.
Daca se considera ca vrand sa-l ajut am postat aiurea rog un admin sa stearga postul meu.
Multumesc.[/quote:9761533552"]
Iti repet nu este treaba mea sa decid daca este sau nu avantajoasa oferta ta, de asta sunt altii care se ocupa, pe mine ma lasa rece aspectul economic al forumului…Dupa cum vezi insa nu ti-am ras nimic, nu te-am banat si nici macar nu te-am avertizat.
Lasa-ma insa sa-ti bat obrazul ca unui membru care prestezi de ceva vreme p`aici si care cu prima ocazie cand ai putut sa scrii in alta parte te-ai gandit ca e frumos sa dai un pic la geoale.
Daca erai asa de nevinovat cum zici nu crezi ca ajunge sa ii intrebi pe cei de acolo sec daca se poate posta o oferta si atat, fara alte comentarii care oricum erau de prisos.
Sa zicem in ultima instanta ca ti s-ar raspunde ca nu ai voie sa prestezi...desi sincer nu cred ca e cazul daca ai lua legatura cu george, firesc oferta ar avea alt loc, asta cu ajutorul subtil oferit aici nu isi are locul...dar sa zicem ca nu ai obtine acordul...Care-i problema? O faci in alta parte. De ce sa te dai in spectacol gratuit...poate ca sunt ratiuni pe care nu le cunosti care fac ca sa nu capeti acordul. Poate ca sunt oameni pe forum care platesc bani grei pentru postarea unor oferte iar tie pentru 10 specii mari si late nu ti-ar convenii sa platesti un ban...

Una peste alta te rog si va rog pe toti sa fiti mai atenti cand va pronuntati prin alte parti ca sa nu va alegeti cu rosu din oficiu...eu vreau sa ne intelegem si sa ne respectam reciproc...macar intre noi.

@Mikai...ca tot ti-am facut topicul zdrente .
De regula un filtru extern e mai bun decut unul de interior. Daca ai un acvariu cu un litraj de 100l poti deja sa incerci un astfel de filtru.
Ce ti-a recomandat Mitica e un filtru bun. Tu "te joci" la 100 de l intre Tetratec EX 600 si EX 700. Filtre bune fiabile. Mie imi plac mai mult decat Fluvalurile care sunt pe piata desi pe astea noi nu le-am vazut la lucru. Pentru tine un Fluval 105 ar fi indicat, dar repet nu il stiu decat din poze caci nu l-am vazut in magazine desi a fost semnalat pe aici pe undeva.
Altfel mai exista si alte marci pe piata...depinde de aspiratiile tale acvaristice si de realitatile financiare din portofel. De principiu insa filtrul este una dintre cele mai importante componente ale unui acvariu.
[quote="viviparu'"]
http://pesti.intelsoft.ro/oferta.php/
[/quote:c6e9567d79"]

Pai ce faci prietene parca te plangeai ca ai fost persecutat si te tânguiai cât te tinea gura pe www.Garceacelentuziast.ro ca ai incercat si ca pe forumul asta al nostru ti s-a explicat ca doar "alesii" pot face afaceri prin forum si pot posta oferte...

Cum ai reusit sa te impui printre cei alesi?

P.S. Uite cum sta treaba, mie nu-mi plac aia care mananca kklik prin alte parti fara sa fie cazul...si slava Domnului acolo sunt destui, nu mai era nevoie de unu` care sa fie inca membru activ si pe forumul nostru.
Iti garantez ca daca luai legatura cu mosu sau g.g. nimeni nu te-ar fi obstructionat in a posta o oferta decenta care, intre noi fie vorba, si-ar fi aflat locul mult mai bine si dpdv comercial la rubrica dedicata...decat aici.
Sorin_rec wrote:Te rog daca esti amabil fa cateva poye la filtru si spune-mi si mie cat ai dat pe el.

Fluval 405 Canister Filter (Hagen) sau pe pdf Fluval 405
Porcu'"]Scuze lu' Sandu ca i-am facut varza topicu'. Promit sa ma opresc aici. Ca sa-l imbunez ma duc azi la Zoomania si le poruncesc sa-mi aduca un Echinodorus aquartica.[/quote:b38057f6fa wrote:...ce crezi ca scapi asa usor daca ai balls te bagi la unu` de o talie mai mare sa zicem un Devil sau un Aflame...daca ziceai ca "nu-l bagi pe dracu`n acvariu" te anunt ca muma-sa (a se citii Aflame) ajunge pan` la 70 cm...asa ca ne-am lins pe bot fii-ar culoarea a dracu

@Sicmar...acuma ce sa zic ai scris si bune si rele, nu ne cunoastem si nu as vrea sa te abordez prea "dintr-o bucata" sa nu ti se para cam dur.
Sunt comentarii pe care le-ai facut fara sa fi din bransa(sau cel putin nu te cunosc, de regula eu cunoscandu-i cam pe toti cei care se ocupa de acest domeniu). Daca te-as cunoaste as putea sa afirm daca anumite afirmatii sunt din rea vointa sau din simpla necunoastere a fenomenului intrinsec...asa nu ma bag ca sa nu te simti ofensat. Probabil pur si simplu esti entuziast, la inceput de drum si chiar ai senzatia ca ai priceput cum merg lucrurile in comertul cu plantele...e, nu e chiar asa, dar pentru ca ai pasiune pentru subiect e de scuzat.

Acuma ca sa nu-mi fac topicul cu mana mea mai zdrente decat este :-) daca vrei putem sa discutam pe marginea afirmatiilor pe pm...pentru ca in principiu suma lucrurilor semnalate corect depaseste suma inadvertentelor declarate.

O sa ma rezum insa doar la a raspunde la cele doua "probleme " inteleg ridicate de angajata Profipet care deduc ca intrun fel sau altul trebuie sa-mi plateasca patent pe comanda de plante (sper ca are simtul umorului si intelege ca am glumit)...caci in marea lor majoritate toate aceste plante sunt plante despre care eu am vorbit pentru intaia oara si le-am propularizat pentru publicul din Romania...ori asta nu-i un lucru normal caci nu ei trebuie sa afle de la mine ce sa comande ci eu trebuie sa invat de la ei ce lucruri noi si minunate au pe stoc sau urmeaza sa apara in curand. Cam asa "merge" principiul.
Pentru asta exista o meserie: se numeste director de marketing...unu` de-i baiat destept si ma face sa-i cumpar magazinu` cu totul.
Cel mai bun exemplu sunt eu, care nu trebuia sa aflu la cateva luni ca anumite plante cumparate cu chin de pe alte meleaguri se vor gasii macar pe viitor la noi. Ma scutea si de timp si de nervi...ca de bani nu se pune problema (dar deh mi-am format un bun obicei traind printre prieteni care fac import de plante si credeti-ma ca cel putin pana la ora asta la un nivel mult mai ridicat decat Tropica in Romania...sa nu comentez pretul).

Asadar problema 1 .
Probabil ca stimata doamna detine ultima editie TROPICA CATALOGUE, cea pe care o detin si eu si pe care intr-o perioada o aduceam la intalnirile de duminica pe care le organiza in acea perioada forumul nostru. Stiu ca starneam zambete prin astfel de actiuni pe fetele unora care diriguiesc acum forumul celalalt, pe care esti inscris tu ...dar dupa cum am mai scris-o ei au ramas cu sparturile de caramida iar eu discut acum/ca si atunci despre importul si cresterea unor plante mai deosebite pe care de cele mai multe ori le si am in acvarii...deh chestie de progres Majoritate aia se ferea de carti ca dracu de tamaie...cartile costa bani si trebuie sa le citesti, cd-urile copiate moka pe care poti sa le rasfoiesti cand vrei si prezinta informatie indoielnica de pe net par mult mai atractiva pentru generatia pro sau pentru militieni...
Acel catalog firesc nu este actualizat la zi...deh baietii mai si muncesc mai scot o planta noua...d`aia au net si d`aia au reprezentant in Romania care sa fie informat la zi cu ceea ce exista. Nu stiu daca distinsa doamna a participat la Expozitia de la Nuremberg de anul acesta dar cu siguranta am cunostinta de faptul ca seful dansei, (Eugen si Sandu cum ne apelam pe vremea cand ne vedeam mai des si ne mai intalneam prin casa pe la distinsul domn Nea Fane ), da.
Pe vremea cand faceam eu "reclama moka" plantei...Knott facea deja acvarii de prezntare la expozitie cu E. Aquartica iar ei la magazin probabil ca descopereau un nebun pe un forum care stie in Romania mai multe decat gandeau ei inca sa comercializeze...si asta nu-i in regula iarasi. Pentru ca in acest comert nu eu trebuie sa surprind importatorul cu noutatea ci el pe mine. El trebuie sa-mi prezinte produsul nou sa ma faca sa-l descopar, sa-mi arate imagini cu el la maturitate sa ma invete cum si unde sa-l folosesc si intrun acces de sinceritate sa-mi spuna care-i saunt compatibilitatile si incompatibilitatile ...cam asa cum face Knott pentru firma mama Tropica cu acest nou produs E Aquartica la salonul de prezentare al lor de la Nuremberg.
Sa nu creada cineva ca am o relatie cu privata cu noul Director Tropica si desi mi-as fi dorit extrem de mult nu am participat nici la Inter Zoo 2006, totusi pentru pasionati ca noi ei au un site din care aflii si ce plante noi ies pe piata si ce produse noi (apropos stimata doamna care inteleg de la colegul meu forumist ca sunteti extrem de receptiva, va informez ca au si niste soluri si fertilizanti noi care imi par a fi de execeptie...poate ma insel, poate nu dar nu o sa avem cum sa ne dam seama niciunii daca nu le probam). Pentru cei profi...cum sunt cei de la Profipet, exista informari periodice, lista de stocuri lunare...alea-alea, e-mailuri in engleza pe care le schimbi cu reprezentatul pentru Romania etc...
Pe scurt deci si fara sa par ironic, nici eu, nici tu nu trebuie sa le faca reclama produselor Tropica ci ei...unicul importator pe Romania.
Tu nu trebuie sa le faci reclama pentru ca eu ma pot scula cu fata la perna intro dimineata si mi se pare ca ai scos ceva nelalocul lui prea "curtenitor" la adresa firmei si te-am ras ( deh mai gresim si noi ca suntem oameni si prestam in gluma asta de cativa ani de zile) iar eu nu ar avea sens sa le fac reclama pentru ca poate nu-i treaba mea si as fi subiectiv...dupa cum spuneam, sincer, am senzatia ca altii fac comert cu plante la un nivel mai ridicat decat o face pana acum Tropica in Romania.
Reclama...si nu neaparat reclama, sa-i zicem prezentarea noutatilor mai corect, sau a produselor ce "sunt pe teava" ar trebuii sa nu se faca prin intremediarii de tipul tau(altminteri laudabil gestul si sa nu te simti cumva mustrat de vreunul din noi pentru asta caci ai facut un lucru bun semnaland o planta intrun magazin) ci direct in cadru legal stabilit printr-un eventual parteneriat macar de imagine din care si ei si noi am avea de castigat. Dupa cum vezi nu te-a banat nimeni si nu te-a ras pentru ca ai prezentat produsele lor ...dar aici e vorba de profesionalism...de principiu nu ar trebuii sa ramanem la nivel de a ne transmite prin intermediari din gura`n gura: vedeti ca au bagat carne`n hala...asta a fost pe vremea lu` Piticu` acuma se lucreaza altfel.
Asadar, curaj, stimata doamna, nu cred ca strica un mail, un pm, un telefon...zau nu muscam, avem varste banuiesc similare, o sa fiti surprisa multi dintre noi au absolvit cu ani buni de zile in urma facultati din domeniul biologiei, deci am prestat ore lungi si aprofundate de botanica, am avea subiecte de conversatie si in plus sunt convins ca ar fi un parteneriat din care toti am avea de castigat. Dumneavostra bani si noi plante. De pilda je Jan isi doreste si un Monosolenium si un P. helferi...cu a lui ginel se facu` de 2 bucati...stiu ca-i putin dar daca s-ar face o comanda mai organizata, am mai scrie doua trei randuri despre planta respectiva ...cam cum am procedat acuma cu E. Aquartica, sa stie lumea la ce se astepte, stiu ca ar fi mai multe cereri...si sigur ati vinde mai in profit decat daca ati aduce sa zicem 10 Bacope de care nu are nici dracu nevoie si in 2 luni raman din ele doar "coatoarele" ...
Cam asa cred ca v-as rezolva si problema numarul doi...caci odata aduse plantele va asigur...si va rog sa nu o luati nici pe asta ca pe o ironie, nu ar mai lasa nimeni plantele la dvs in magazin nici macar o ora dupa ce ar fi aduse...macar din placerea de a le avea in acvariul propriu daca nu de frica conditiilor improprii in care sunt tinute.
Asa s-ar rezolva si problema a treia ...cea pe care nu a enuntat-o Sicmar ca venind din partea dumneavoastra ci din a noastra legata de calitatea "materalului livrat" in cazul nostru extrem de perisabil.
Depilda la Monosoelnium nu stiu pe unde o fi prestat "tobosarul" nostru , probabil pe alt forum pe care nu obijnuiesc sa-l lecturez...dar lucru` cert este ca atunci cand am aflat eu ca exista pe piata planta era sick and distroyed...asa ca scuze, de regula nu comentez pretul...dar calitatea este una dintre lucrurile careia ii dau deosebita atentie. Un sfat cand mai ai de batut toba ca sa semnalezi apritia unei plante noi:
1. Semnaleaz-o pe forumul asta
2. Fa un topic separat, de regula, la plante care sa contina in titlu denumirea plantei, ca altfel e posibil sa nu citim.

Concluzia este ca speram intro colaborare cat mai transpareta, va asigur ca nimeni din conducerea forumului nu pune bete in roate pentru astfel de actiuni...cu care, ca sa va mai vand un pont, daca nu ati dorii o colaborare, se poate rezolva printr-o simpla pagina pe site-ul dvs prin care sa anuntati periodic ce si cum in materie cu plantele pe care intentionati sa le achizitionati. Cred ca este mult mai util chiar si pentru comertul dumneavoastra decat sa citesc pe unica pagina dedicata pestilor ca "Acvariile pot fi infrumusetate folosind o gama variata de elemente decorative"...printre care plantele de plastic pe care le comercializati.

Astea fiind zise inchei topicul despre Aquartica care a ajuns mai mult sau mai putin varza cu niste concluzii pe care le-am tras sper cu totii, si noi astia pasionatii si cei ce "ne importa pasiunea"...am un amic, pe vremuri obijnuiam sa-i zic prieten , care mi-a batut obrazul ca scriu mult (ma rog, el a zis altfel da nu conteaza, sensul nu e alterat)...si banuiesc ca ii vine greu sa ma urmareasca. Bine ca nu a a adaugat ...si prost ca atunci chiar ma lasam ...desi constat ca lumea se mai inspira dupa ce debitez eu chiar si cand se mai face cate o comanda de plante
Uite si o veste buna Tindem catre normalitate, au inceput sa se gaseasca plante in magazinele noastre ca la ei...era si momentul.
De curiozitate ai intrebat daca se pot si comanda alte plante de pe lista Tropica? Am si eu o dambla cu Monosolenium pe care nu l-am gasit "in stoc" pe lista distribuitorului din Germania atunci cand am facut comanda dar stiu ca s-a gasit de cel putin doua ori in Romania. O data am ratat momentul si alta data nu m-a satisfacut starea plantei ... tot de la Profipet, altminteri unic distribuitor Tropica pe Romania.
Parerea mea este ca baietii insa chiar merita felicitati, in ciuda altor discutii care au mai fost pe forum. Chiar cred ca nu poate fi o mare afacere sa aduci cateva exempalre ca sa le vinzi la cativa nebuni...
E. Aquartica, chiar mi se pare o planta de exceptie si sfatuiesc pe oricine sa-si cumpere, nu cred ca o sa regrete nimeni banii.
Cu E. Red Special pot sa va spun ca am deja tija(cu ceva probleme dar asta e o alta discutie, a tinut de un context anume), altminteri nu cred ca este o planta dificila...dar planta, cel putin cea pe care am cumparat-o eu (nu stiu cum e la Profipet) a venit in forma emersa si abia de curand am reusit sa ma lamuresc cat de cat asupra texturii/culorii frunzei...ca sa fiu cinstit nu e chiar ca in pozele din Datz :-) , dar situatia e inca e cruda. Cand va fi de pozat o sa o arat si o sa si scriu cateva randuri dupa ce o cunosc prin prizma experientei traite de mine, ca asa din articolele altora...
E ok, topicul iti merge mai departe la rubrica "Cumparari".
Cred ca te-am sfatuit de bine cu scuzele ale :-)...ai vazut, ca in fapt lumea nu are nimic cu tine ...e vorba doar de ceea ce ne dorim cu totii un limbaj civilizat pe forum...
Bafta in continuare
Leo2003 wrote:Pe mine ma oftica un singur lucru. La tuburile "ordinare" Osram lucrurile sunt clare. Ele au un cod final din trei cifre unde prima cifra reprezinta gama CRI-ului, iar ultimile doua temperatura de culoare. La tuburile astea, speciale, standardul asta nu mai este respectat. Fluora are 77 (ce inseamna 77, D-zeu cu mila).

Mda Pai si la Philips cum e? :-) Ce zici de Aquarelle 89? Indice de redare a culorilor era de 70 iar temperatura de culoare de 10000 K ...cum se regaseste in 89

Apropos de cat de deplasata sau nu era afirmatia ca IRC-ul tubului Fluora ar fi putut eventual sa varieze intre 90 si 97, daca nu te plictiseste prea tare, acum ca stiti cu exactitate cum sta treaba la subiectul IRC, poti sa arunci o privire si pe IRC-ul declarat de acelas site oficial legat de tubul de care vorbeai tu, facut special pentru carnaţ :-) Natura...
Dupa cum se poate observa, oficial variaza intre Min.70 si Max 79...asa ca ce "a propus" ginel intre 90 si 97 (Max)...e parfum
iulius2005 :ycard: pentru repetate incalcari ale Articolului 2.2 din Regulament

Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Go to: