[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Message
alina_g wrote:@Sandu: Da, nu aerarea e problema in acvariul lui.

Imi era ca nu cumva sa il puna pe ganduri intrebarea ta si sa bage aer aiurea ...

alina_g wrote:@Denis: Cred ca e mai eficient eSHa2000 decat baktopurul.

Tot parerea asta o am si eu
alina_g wrote:
denis.stelian wrote:Peste noapte aerare.


Aha...Si ziua ?

Pai daca mai baga aer si ziua poa` sa arunce linistit drojdia aia ca nu mai are nici un efect ...asa ca lasa-l cum face, ca face bine si oricum nu de asta are probleme cu platy-ul!
Ma, imi e sa nu fie ca in bancu` ala cu puricele, care se amorezase de girafa si care, ostenit de atata drum, avea vorba aia cu cand la cap sa pup, cand la ... ... ca la corp e tare sfrijit saracutu` pe langa "Mirandolina" lui
E uite ca ma mananca limba si pentru ca am vazut ca au aparut idei care spun un NU hotarat scoicilor in acvarii, eu nu ma pot abtine .
Nu e chiar asa. Vrei scoici iti spun eu, se poate!
Dar nu asa cum vrei tu...ci asa cum trebuie.
Exista scoici pentru acvarii tropicale.
Daca asta e visul vietii tale se poate, ba chiar sunt recomandate la acvarii:LINK
Cortez wrote: In primul rand e fara suparare , de asta am intrebat sa mi se raspunda. Daca putina ironie a razbatut dintre randurile tale superioritatea chiar mi-a scapat, asa ca te cred atunci cand imi spui ca incerci sa-mi imprimi spiritul profesionist al lucrurilor. Doar ca eu sunt departe de profesionism si nici macar nu tintesc spre profesionism ci incerc sa imi satisfac o pasiune, ajutat de sfaturile voastre.

E ok! M-am temut sa nu cumva sa crezi ca vreau sa te iau de sus...sau alte reprosuri d`astea de care am mai avut ocazional parte
Cortez wrote:"schepsisul" nu e asta ... schepsisul consta in incercarea de a echilibra un miniecosistem (asa cum deja am declarat), daca vrei tu din dragoste pentru ecologie . Nu ma intereseaza cum cresc plantele si/sau pestii in conditii ceausiste ci daca un sistem se poate auto-mentine.

E interesant ce imi spui vis-a-vis de ecologie, marturisesc ca prin natura meseriei are si o rezonanta aparte pentru mine, asa ca uite cum facem, vad ca te intereseaza subiectul si ma gandesc ca un pic de lectura in domeniu, ceva mai mult decat poti citii pe forum nu ar strica, daca nu te grabesti prea tare cu experimentul. Este o carte, "Ecology of the Planted Aquarium" scrisa de Diana Walstad, zic eu carte de capatai...Mai multe nu am dreptul sa-ti scriu pe un forum public , dar cred ca nu ar strica daca ne-am vedea intr-o duminca la intalnirile noastre saptamanale, ca sa iti dau un hint...nu cred ca ai pleca cu mana goala
Pana atunci daca vrei sa mai ai si alte modele decat cel executat de koala si pe care el l-a descris foarte exact, de pe-acum renumita lui veioza , vezi ca parca pe Aquabotanic sunt mai multe acvarii de prezentare si care functioneaza nu doar pentru expozitie la capacitati de 50l.
Pe acolo lumea nu e chiar asa de secretoasa ca diversi maestrii locali si poti avea acces la o "reteta a succesului" doar citind cum si le-au setat baietii
Cortez wrote:
Despre ce e vorba: as vrea ca intr-un bazin mai mic (aprox. 50 L) sa incerc sa creez un sistem care sa se sustina cu cat mai putine interventii externe.
Ma gandesc la un substrat de nisip obisnuit, bine plantat caruia sa ii furnizez doar lumina 12 h/zi si atat. Fara filtrare, fara aerare, fara CO2, fara fertilizanti, FARA PESTI.


Pai mai Cortez, ceea ce faci tu aici nu e un experiment... e acvariu` lu` Ceausescu, ma ...si o buna parte din noi astia mai batranii cunoastem foarte bine cum functioneaza acest acvariu, siliti de imprejurarile vremurilor alea cand nu era CO2, de fertilizanti ce sa-ti spun cand nu aveam pentru noi "fertilizant" d`ala de Porc , alergai sa gasesti doua neoane vai steaua lor, ciordeam niste nisip din fata blocului si aveam acvariile foarte bine plantate pentru ca nu iti facea nici `reaku acvarii atat de mari incat daca iubeai plantele sa ai si loc indestulator caci sticla de 10 era un basm.
Cred ca din povestea ta singurul fapt, cu iz de capitalism , razbate din iluminatul de 12 ore...pe care iertat sa-mi fie da pe vremea lu ceashca nu puteai sa bagi mana`n foc ca-i de 12 ore, niciodata.

In rest daca asta-i visu tau de aur se poate realiza...da banuiesc cum ca schepsisul experimentului tau ar fi sa vezi daca plantele la care te decizi o sa creasca macar comparabil daca nu la fel de bine ca cele dintr-un acvariu intretinut optim....altfel de ce?!?

Fara se vreau ma mananca limba de un mic offtopic oarescum retoric.
Cum dracu se face ca lumea acvaristicii romanesti gandeste mai usor la experimente ca cel de mai sus si nu apare unu` care sa zica:
"Despre ce e vorba: as vrea sa fac si eu un experiment -ca intr-un bazin mai mare(aprox. 5000 L) sa incerc sa creez un sistem care sa se sustina cu cat mai putine interventii atropice odata pus in functiune.
Ma gandesc la un substrat special, extrem de bine plantat, caruia sa ii furnizez lumina dedicata plantelor de acvarii 12 h/zi. Cu filtrare wet&dry plasata intr-un acvariu sub cel de prezentare, cu aerare cu o pompa prevazuta cu generator propriu in cazul in care mai taie boii curentu`, cu CO2 automatizat printr-un controler fabricat de o firma nu de unu` pe genunchi, cu fertilizanti de la un producator de renume de pe piata de specialitate, doar cu cativa PESTI."


Nu vi separe ca asta, chiar ar fi un experiment???

@Cortez nu te supara si nu o lua personal, ce ti-am scris nu e scris nici cu ironie si nici cu superioritate, dar undeva tu scriai ca poate o sa renunti...eu incerc sa-ti imprim inca de la inceput spiritul profesionist al lucrurilor...nu incepe cu stangul, e pacat, daca tot ai timp de experimete si ai pasiune, atunci tinteste catre un experiment adevarat
Dalles wrote:In ziua de azi, in Romania scalarul este imperecheat la intamplare, de parca ar fi un maidanez jegos. Chiar nimeni nu mai respecta acest peste?

Dupa cum spunea si koala, functional vorbind :-) treaba merge.
Chair daca pare cam dur ceea ce a scris Dalles mai sus, personal ii cam dau dreptate. Cam asa se alege prafu` de mai multe varietati
Nu o lua ca o critica la adresa ta neaparat, da fara sa vrei ai cam pornit cu stangu` de la inceput caci trebuia sa-ti cumperi mai degraba toate exemplarele de un fel iar daca tineai un pic la ce si cum vor fi aratand puii era de perferat sa o faci de crescatori diferiti spre a evita consangvinizarea...
Acum ai facut-o... nu-i nimic, dar data viitoare ar fi bine sa tii cont si de asta.
barbq wrote:Neritina se hraneste si cu plante ? Daca da care sunt acele plante ?

Tu ai apucat sa citesti articolul pe care ti l-am indicat? Cred ca nu ....acolo scriam: "Neritina sunt melci de forma rotunda , cu o cochilie extreme de dura, care fac parte din Familia Neritidae, si sunt foarte apreciati in acvarii, datorita dimensiunii lor mici, dietei pe baza de bioderma de pe geamul acvariului, alge, chiar si algele filamentoase, fulgi-pelete de hranire ai pestilor de acvariu, fiind excluse chiar si cazuri accidentale prin care sa se raporteze o eventuala hranire cu plante din acvariu".

Da de ce ti-ar trebuii un melc care sa se hraneasca cu plante?!?
lukaboy wrote:Salutare,
Din experienta voastra, care sunt melcii care fac curat in acvariu( alge si alte resturi) si nu se inmultesc in halul in care se inmultesc melcisorii aia mici si negri...

Multam de sfat.


Candva apruse un LINK pe forumul vechi care ducea spre o adresa ce prezenta cativa melci. In topicul respectiv erau prezentati mai multi melci. Personal nu am vazut in acvarii decat ceea ce voi prezenta acum mai jos in ordinea importantei pe care o atribui fiecarui melc intr-un acvariu:

Neritina
http://perso.infonie.be/pomacea/neritina_natalensis_uk.htm

Pomacea
http://perso.infonie.be/pomacea/ampullaridae_uk.htm

Physa
http://perso.infonie.be/pomacea/physas_uk.htm

Ramshorn Snails
http://perso.infonie.be/pomacea/planorbe_uk.htm

Melanoides tuberculata
http://perso.infonie.be/pomacea/melanoides_uk.htm

Marisa cornuarietis
http://www.applesnail.net/content/species/marisa_cornuarietis.htm

Limnaea - melc intalnit accidental in acvarii
http://perso.infonie.be/pomacea/limnaea_uk.htm

Acum ca sa iti raspund la intrebarea ta Neritina este singurul melc care face curat in acvariu (alge si alte resturi - ca sa citez din tine ), si nu se inmultesc in halul in care se inmultesc altii, as adauga chiar nu prea se inmultesc de loc
AICI gasesti ceva mai multe date si poze despre el decat in link-urile indicate mai sus. Cine se grabeste mai poate prinde ultimele bucati care se mai gasesc in tara
Zeratul wrote: Oricum nu sunt singurul: user-ul Sandu care deasemenea foloseste un avatar cu sigla de la DUPLA.

Userul Sandu nu foloseste avatar cu sigla de la Dupla, chiar daca recunoaste ca ii este familiara sigla si ca sunt un admirator si utilizator al produselor fabricate de catre ei.
Acum o luna aveam o alta discutie cu un coleg forumist care imi atragea atentia asupra asemanarii intre avatarul mea si sigla firmei JBL
Deci va rog eu nu mai confundati avatarul meu cu pestii stilizati ai tuturaor firmelor care se ocupa de acvaristica. Va garantez ca m-am inarmat din momentul "fabricarii desenului" cu diferente care sa-mi ofere drepturi de autor pppaaa avatar .
@Zeratrul: suprapune te rog sigla Dupla cu avatarul meu si vei avea o revelatie Ca sa iti dau un hint, difera multe: culorile"pestelui" stilizat, unghiurile celor 2 arcuri care dau nastere pestelui respectiv, precum si faptul ca pestele din avatarul meu are desenat un ochi...ar mai fi si altele dar deja bat in off-topicareala fata de natura initala a acestui topic.
Toate aceste mici trucuri au fost folosite tocmai pentru a nu avea probleme cu nimeni, inclusiv cu firma Dupla .
Deci casca ochii mai bine si discutam pe pm. daca mai ai nelamuriri, ca sa nu schimbam destinatia acestui topic!

Va rog nu mai deviati de la subiectul propus de mark2202
regreta wrote:Eeee......asta da ! Este unul din cele mai faine decoruri pe care le-am vazut.

Recunosc ca si pe mine m-a lasat masca. Ce vroiam sa-l intreb pe MA, care oricum a realizat un decor super...chiar cand te uiti de aproape nu se sesizeaza falsul? Asa din poza, ce ai facut zici ca-i de la mama natura
Uite pentru tine, promit in mod solemn de fata cu intreg forumul ca prima data cand iti faci drum prin Bucuresti, te las sa iti alegi cati reproducatori crezi ca ai nevoie ca sa te "joci"cu ei ...vorba ta din pasiune, pentru ca economic vine asiaticu` si da in cap la toti cu pretul.

Remarcile mele nu erau o critica la adresa acvaristicii din zona ci la adresa acvaristicii in general, ca daca-i p`asa voi in Ardeal ati facut neoni si ramirezii de cand ma stiu. In Cluj din cate stiu mai si acum cineva care lucreaza neoni rosii.
Altfel in Constanta este apa dura si taman buna de africani, ai pietre misto si chiar si la o aruncatura de batz artemia...constantenii stiu vreun mare crescator de asa ceva, eu nu am auzit ?!?
MARELE ALB wrote:
Lucian wrote:parca stiam ca si in Sibiu erau astfel de conditii...
Confirm ca apa din Sibiu are duritatea 1-2. In Baia Mare e 1. Am informatii de incredere ca la Alba Iulia e 2.
...deci apa s-ar gasii, cu acvaristii e mai greu
levi wrote:
Eurofighter wrote:si ce ii opreste pe "amazonieni" sa exporte discusi la scara mare?

LEGEA!!! :alright: :o

Inainte de a face urmatorul "pas mental" despre cum ati putea fenta "vasnica vigilenta amazoniana" ar trebuii sa va intrebati ce v-ar oprii pe voi sa cresteti exemplare wildcaught...si aici nu ma refer la argumente de ordin moral ci la cruda realitate romaneasca a parametrilor fizico-chimici ai apei, de neacceptat nici in urma unei preparari sumare de nici al mai nesimtzit discus din salbaticie .
Totusi cu un lucru ai dreptate sunt superbi : DISCUSI WILD
bozeta wrote:Are cineva aceasta planta in acvariu?Ce stiti despre ea din experienta?
Monosolenium tenerum

...din experienta iti spun, ca nu a fost adusa inca in tara .
Am incercat si eu si mai demult si mosu altadata, nu prea ne-a iesit smilie. Oricum e o planta pe care si eu o am pe lista de achizitii viitoare, deci o sa fie...sper.
Infige-i un con de la Aquamedic si schimba apa des
Pai eu spuneam ca am tinut 8 intr-un bazin. Aveam si niste Corydoras si le era tare bine impreuna...nu am stiut ca au mai observat si altii chestia asta iar pe vremea ai eram aprovizionat din primul transport facut in .ro cu otto, deci toti cei care il aveam nu stiam decat teorie dar nu si practica in intretinerea pestelui.
De curand citeam un articol al unui neamt, care si-ar merita pe deplin statutul de "membru de sindicat" alaturi de voi, un articol interesant care aborda si probleme de etologie a unei alte specii de Otocinclus.

Otocinclus flexilis sau "leopard oto" pe care ii tinea cu niste Corydoras paleatus. A observat caracterul gregar al speciei de otto dar si relatia aproape simbiotica dintre ei si paleatusi.
Din clipa in care a scos Corydorasii totii otto au devenit speriosi si stateau mai mult ascunsi.
Tot el vorbea si de mimetismul speciei care incerca sa copieze desenul de pe corpul paleatusului

Oricum eu zic ca merita sa luptati in continuare...daca as stii ca asta va ajuta la a va forma un numar pentru comanda...desi eu cunosc de pe acum cine-i singuru` de la care putem avea sperante ca-i va aduce ...atunci nu aveti decat sa ma treceti si pe mine cu 8 bucati , asa ca sa va incurajez si sa va arat ca imi este aproape cauza pentru care luptati
Am vazut ca sa citez din memorie cele mai frumoase exemplare la Acvariul din Berlin unde aveau spatiu cacalau ce se prelungea cu un "canal de vizitare"si erau extrem de fericiti, poate chiar prea-fericitii din Berlin si crescusera cat neamu` prost.
Totusi ceva-ceva nu prea mi-a placut, canalul cu pricina se afla undeva la intrarea/iesire din muzeu si era prevazut cu un loc de asezat spre a urmarii de aproape.
Pe chestia asta toata lumea dupa ore de de halalait prin muzeu isi planta odraslele pe bancute iar acestia fascinati de frumusetea unui peste mare si colorat invariabil sfarseau in a mangaia koii.
Pestii, de ani buni de stat la scarpinat pe spate, devenisera imuni, dar total dependenti datorita comportamentului lor de porci nemancati...
Caci urmarea scarpinatului aveau parte de cipsurile, bucatile de paine eventualele bomboane ale "micutilor ingerasi".
Era o intelegere tacita... nimeni nu comenta nimic, nici ingrijitorii :paperbag: , nici koii si cu atat mai putin copii :bcoarda: .
Cred ca koii (scuzati cacofonia) puteau fi usor luati dept un teckel, caci aveau forma de salami-dog si comportament la fel de cainesc in acceptiunea data vis-a-vis de atasamentul cainelui.
Altfel pesti frumosi, mai nou se aduc in draci in tara si zau daca inteleg de ce caci iazuri canci .
Toata lumea ii ia pe post de carasi, ii inghesuie in acvarii, uneori sunt chiar mai frumos colorati alteori nu.
Dupa cum vorbeam insa si cu chitron, fiind in vizita la un prieten care si-a amenajat 2 spatii artificiale imense, pe dimensiunile a 2 piscine, intr-un subsol de bloc pentru ei, este absolut stupid sa-i judeci dupa coloritul afisat pe partile laterale...cand astia au fost niste pesti selectionati spre a li se putea citii frumusetea desenului de pe partea dorsala, caci ei asa sunt vazuti tot timpul cand sunt crescuti in mediul lor optim...adica in ponduri, de deasupra
Cortez wrote:E bine-venita sublinierea ta ca sa nu inducem pe nimeni in eroare, mai ales ca nu asta a fost intentia mea

Sunt convins...tocmai d`aia am zis si eu.
Vezi ca Leo, care sta mult mai bine cu timpul a pus un articol despre ei AICI

Misto pozele si potrivite ca o completare la ceea ce ziceam despre multitudinea de specii ale Ordinului ...doar ca ASTA e O.affinis cand oi fi eu coleg de schit cu Parintele Susai, aici membru forumist si coleg cu noi . Afirm cu toata taria ca au zbarcit-o bajetii, este de ajuns sa arunci o privire la ce poze au dat poporu frate francez pe aquabase ...si sa vezi ca nici nu seamana si nici nu rasare.
 
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com