bob_de_grau wrote:
De curiozitate, ce papa este "speciala" pentru neoni? Nu m-am uitat atent prin magazine dar nu mi-a sarit in ochi nimic exclusiv pentru neoni, cel putin nu am vazut de la tetra.
Fiecare specie are povestea ei...sau macar cat am intuit noi prapaditii astia de oameni din acea poveste.
Mai intai apar niste baieti destepti care din asta isi castiga existenta. Cerceteaza cam cu ce se hraneste o specie in habitatul ei natural. Sa luam de exemplu neonii tai. Se elaboreaza un studiu:
The food spectrum of the cardinal - tetra (Paracheirodon axelrodi, Characidae) in its natural habitat
Odata elaborat studiul respectiv se trag niste concluzii legata de ce si cum mananca un esantion reprezentativ din populatia unei specii.
Apoi...desi pare barbar, baietii stau sa caute in burtile pestilor ca sa stabileasca cu precizie cu ce se hranesc si in functie de asta se stabileste cu exactitate de individ chiar si ce lapte a supt de la ma-sa

si se scoate urmatorul
DOCUMENT
Producatorii de macare pentru pesti i-au in calcul ceea ce se numeste
"the food spectrum" si in functie de asta gasesti un tip de hrana special dedicat speciei respective.
Asta pana can vin niste colegi ecologi si le darama teoriile peste cap

...aratandu-le cum depilda respectivul spectru alimentar al unei specii se poate modifica in functie de mii de factori. Depilda uite spre stiinta shortcut-ul unui
STUDIU(Diet and condition of three fish species (Characidae) of the Andean foothills in relation to deforestation) facut ce dovedeste cum despaduririle au modificat spectrul a trei specii de Characidae si asa se alege prafu` de tot ce au muncit aia de dinainte

...desi nu prea e de ras.
Buuun, ce trebuie tu sa stii pe scurt este ca asa apare mancarea pentru ancistrusi, pentru koi, pentru discusi, pentru carasi samd pe care cu siguranta le-ai remarcat chiar si in magazinele din Romania. Pentru cei umblati si pe afara cu siguranta ca au remarcat si hrana pentru Characidae(exclusiv pentru Characidae) eu cu siguranta am gasit si acuma imi amintesc un magazin din Alsacia pe care il pozasem la un moment dat ...iar firmele care se respecta si fac cate o pasiune pentru o specie anume au hrana de intretinere sau hrana de stimulare pentru reproducere sau chiar hrana de intretinere cu accent pe culoarea pestelui.
Din categoria de care vorbim se gaseste in Romania te Tetra pro...hrana de intretinere indicata
si neonilor(ai vazut ca apar 2 neoni rosii pe eticheta produsului) si ar trebuii sa se gaseasca si Tetra pro color...desi d`asta nu am vazut

...poate pe viitor.
Desi este bagata la categoria flake ai observat din ceea ce scrie pe spatele produsului respectiv ca este un "flake mai aparte", mai gros, cu oxidare incetinita, pluteste mai mult si se dezintegreaza mai greu dand astfel posibilitatea un timp indelungat sa fie consumat de pestii nostrii.
bob_de_grau wrote:Faza de la sfarsit cu dimensiunule nu am prea prins-o
Pai in functie de dimensiunea pestelui exista si o anumit tip de hrana...dar repet, asta-i deja arta...Ti-ai vazut pestii mancand, atunci totul e ok.
Tetra pro e buna. Si eu dau din asta.
bob_de_grau wrote:Merci de raspuns, eram destul de hotarat sa renunt la Tetra pro insa m-am razgandit dupa postul tau

Astept o bere de la Profipet...cred ca e a doua

dupa ce am scris despre E.aquartica...pentru ca tot ei sunt importatorii de si de Tetra in Romania.
Sa auzim numai de bine.