[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Message
Nu stiu in ce stadiu esti cu lucrarea nispului...dar ca sa isi bage coada si mai mult te intreb asa...nevinovat - Ai vazut noua serie de pietris decorativ Dennerle Plantahunter natural gravel??? Mie imi place Rio Xingu dar vezi ca ai pentru toate gusturile mai ales in zona ta. http://dennerle.com/en/products/aquarium/aquarium-bed/plantahunter-natural-gravel/plantahunter-natural-gravel-rio-xingu
...zic si eu nu dau cu paru
Bine ca am reusit sa vad si eu topicul asta

Da a fost un workshop reusit salut poporul Clujan alaturi de care ...ca sa zic asa, ca deobicei, am prezentat o premiera pentru Romania.
Practic a fost primul eveniment aquascaping din Romania transmis live pe Facebook.

Stiu ca o sa fie copiat acest lucru si e foarte bine, le urez succes celor care o sa o faca Asa se creste accesul la informatie.
Treaba asta cu live-ul evident insa ca vine la pachet cu avantaje si dezavantajele ei.
Una e sa vii dupa cateva luni de la ce ai muncit un acvariu, pui cateva poze cu doua crengi si 15 caroaie si zici sunt artist si alta e sa faci treaba asta in direct asa cum a facut-o Bogdan.
Meritul ii apartine in intregime si il felicit pt asta. Mie unul mi-a placut cum a lucrat si astept sa vad cum ii evolueaza evolueaza puiul ( a se citii acvariul) macar pentru motivul ca in mare parte sunt produse Dennerle, pe care el a decis si le-a utilizat acolo.

Legat de partea de CO2..si eu zic ca ar fi pacat sa nu utilizezi un pH Controller Evolution DeLuxe.
Te scuteste de batai de cap si apropos de asta sincer gasesc ca difuzer-ul de la Tropica este pre mic. In general la astfel de dimensiuni in ciuda aspectului evident mai placut mai degraba as folosii un Dennerle CO2 Flipper. Este extrem de eficient si simplu de curatat...nu ai nevoie de pompa si multe altele.

Trocal LED Control este intr-adevar o bijuterie.Cand l-au prezentat anul trecut(2016) la Interzoo a fost batalie pe el. M-am jucat cu el si mise pare foarte cool. Poate fi folosit si la marin(reproduce inclusiv fazele lunii) si asa cum bine ai zis poti sa-i ajustezi din computer curbele cum vrei. Parctic ai posibilitatea sa modifici intensitatea pe fiecare din cele doua randuri de leduri de pe lampa in 8 puncte.

Legat de substrat decorativ si acum cred ca s-a ales bine Dennerle Natural gravel Plantahunter Rio Xingu MIX 2-22 mm. Imi place jocul de granulatie, naturaletea si coloritul lui pus peste Scaper`s soil-ul fertil.
Sunt curios daca ai avut probleme cu apa tulbure ca erau sceptici. Imi mentin parerea ca ai facut o greseala prin introducerea radacinilor fara sa fie tinute o perioada indelungata in apa. Practic asa uscate o sa iti elimine tanin in apa plus ca probabil cam pe la vreama cand vorbim noi asta deja ai acel mucus specifica pe ele. Asta poate sa-ti distruga anumite plante legate plus ca iti da si acel aspect inestetic...dar trece

In rest vreau sa ne tii la curent cu fazele in care se dezvolta plantele.
De exemplu vreau sa stiu daca ti s-a activat imediat substratul prin aditia de bacterii FB1? Ma intereseaza daca Eleocharis pussila (In-Vitro) ti-a pornit deja?
Nu cumva ai o poza noua?
Asa cum am vorbit iti recomand urmatoarele.
1. Face sens sa utilizezi o butelie mica de 500 g Dennerle cod 3013/Co2 disposalble cilinder. Nu am fost ever fan al unor siseme de 80-100 g. Iar la cost sa ma ierti...esti mult mai bine cu asta de 500.
2 O idee buna este sa folosesti apa de osmoza, in cazul crevetilor tai recomand aditionare de saruri Dennerle Shrimp King (BEE SALT GH+) care o sa-ti aduca apa in parametrii doriti dupa remineralizare.
3. Ca background nu as pune nici alb nici negeu...ca sa te bag total in ceata mie imi place cel mai mult cum merge cel milky Cauta Dennerle Scaper`s Black Milk sau daca iti e mai simplu arunca un ochi pe ceea ce au facut baietii de la Nevertebrate la workshopul de acum cateva saptamani. Asta au folosit.
4.Fara sa incerc sa te mut dinspre pompa de dozare Vimi (o am deja)...nu cunosc nu stiu cum functioneaza iti spun insa ca mai nou Dosator de la Dennerle poate sa aditioneze si restul de fertilizanti din serie (cei pe care-i vad la tine`n poza ) Mai jos schema de dozare ;)

POZE Utile: Nu stiu de ce sunt uploadate in ce ordine a vrut muschii lor...stii ca sunt praf la d`astea, dar orice informatie despre produse o gasesti pe site-ul Dennerle.com ;)
dan.pavelescu wrote:Ca fapt divers, vreau sa folosesc apa de osmoza, remineralizata. Problema e ca n-am experienta cu tipul asta de apa. Ce trebuie sa urmaresc la remineralizare, ce parametri trebuie sa masor?


Urmaresti TDS.

Esti prin tara? da un PM.

dan.pavelescu wrote:
- mini sistem CO2 de la Tropica


Sa faci plici?
Leon wrote:
dupa workshopul de sambata, din Cluj, m-am "pricopsit" cu 2 plante noi pentru mine:
- Eleocharis pusilla Mini
- Cryptocoryne lutea Hobbit
plantele au fost in gel (vitro) si am fost placut surprins de cantitatea mare din cutiuta
am scos cam 1 treime din HC cuba, am "trantit" niste bolovani si am plantat noile plantute


Sa iti fie de bine. Stiam ca o sa-ti placa plantele noastre din serele Dennerle ;)
Crypto Hobbit, ai grija ca o sa se transforme usor inspre cafeniu.

Acum legat de acvariu, imi plac pietrele si aranjamentul minimalist.
Astept ca acel covor ce o sa se indeseasca candva sa acopere Volcanit-ul. Personal nu sunt un fan al "sparturilor de caramida" ce se mijesc printre culoarea natura de sol. Il consider prea tarcat...dar este o chestiune de gust, iar substratul in sine a fost folosit cu ani de zile in urma cu ceva succes ;)
Ce melc consuma cel mai eficient algele dintr-un acvariu marin?
catalos wrote:frumusel Coin Leafu asta, dam de el doar la animax vulcan ?
...sau la Nevertebrate.ro ;)
Anubias barteri Coin Leaf disponibil si in Romania
dan.pavelescu wrote:Mai am pe acasa (din amintiri, nu pot verifica acum) Acvaristica practica si o carticica de buzunar, tot de acvaristica.
Nu reusesc sa gasesc Exotica, isi mai aminteste cineva autorul sau editura?


...pai autorul se entetuleste Asociatia Centrala Specializata "Exotica"...pentru ca pe vremea aia pana si Asociatia acvaristica facea ceva...nu se iegzista doar spre a se intula pompos "asociatie de acvaristi" din Romania
dan.pavelescu wrote:Nu e vorba de nici o ironie matusalemica
La vremea aia eu aveam acvariu cu cornier metalic, lipit cu chit (nici in filme nu auzisem de silicon) si cea mai mare smecherie tehnologica era vibratorul nemtesc.
Biblia mea era "Cresterea pestilor de acvariu", de Ing. Marcel Staicut (din memorie numele, nu stiu daca am nimerit-o).
De revista Exotica n-am auzit, dar o voi cauta s-o cumpar, imi place sa am la colectie (langa Omagiu) tot soiul de carti vechi.

P.S. m-am intors acum 5 minute de la petshop, am cumparat produse Dennerle

apropos de biblie noi astia mai batrani am avut "Acvaristica si pescuitul sportiv – Kaszoni Zoltan " si abia mai tarziu a aparut Cresterea Pestilor de acvariu de ing. Marcel Stanciu In rest chestie de abordare...toti am pornit cu un borcan, apoi cu un recipient de baterie veche/acvariu din sticla turnata, apoi un acvariu cu cornier metalic apoi acvariu cu silicon. Vibratorul Jumax, nemtesc nu mi-a lipsit nici mie, ani buni de zile ...era cel mai performat, mult peste cel rusesc ce aparuse in anii mai aproape de 90...Nimeni nu are a se rusina de asta, asta era nivelul atunci si in functie de nivelul de pasiune investeam mai mult sau mai putin timp/bani/ore de citit in asta.
Problema este ca peste ani unii au ramas ancorati in realitatile trecutului iar altii au ajuns sa cumpere produse de la... Dennerle ;)
In rest "va multumesc stimate client pentru alegerea facuta in legatura cu produsele noastre"...nu este o vorba in vant este o chestie pe care ti-o spune un om care a trecut de la nivelul pasiunii din copilarie la cel care poate sa prezinte cu incredere calitatea si avantajele unor produsele ale unei firme de top din Europa, firma pe care o cunosc de dinauntru ei.
Proabil cea mai buna din Europa, dupa cum imi place mie sa o consider.
Cu siguranta insa plantele de la care a pornit acest topic, precum si modul in care este gandita descoperirea continua de specii noi, cercetarea, munca de multiplicare , ambalarea lor si nu in ultim rand calitatea la care sunt livrate clientului, ma indreptatesc sa le consider de nivel-lider mondial

P.S. Exotica a scos in vremea aia 2 editii, de aia nu mai tin minte exact anii.
O carte era mai mica cu coperta cartonata de culoare verde inchis. Si una mai mare cu coperta de culoare portocalie (avea 2 papagali pe coperta)
koala wrote:
Alex wrote:...ca ne baneaza tataitzu` (koala) can` ne vede

Ejti la fel de "tataitz", manca-mi-ai teneshii!... sau crezi ca diferenta de un an conteaza?
Mon cher conteaza...e la fel ca`n bancul ala cu 1 cm in plus...cat de mult conteaza ???
Da cum de ai intrat matale pe aicilica ...treci pe plantate cumva ?
dan.pavelescu wrote:Acum pe bune, cat de batran sunteti? Ca io in 90 imi serbam majoratul si descopeream beutura, n-aveam taine din astea stiintifice


" too old for rock and roll too young to die" Stimate domn` liliac intrebati la don` koala care este mai vechi pe Pamant cu un an decat mandea.
Ca ai adus acuma vorba de "taine stiintifice"...si nu te banuiesc de ironie ieftina, dar nici nu vreau sa para a lauda sau ca am dezinformat cu ceva... articol/le scrise de mandea in Exotica din 86 poate 88 exista, cred ca mai am si acum pe undeva dovada...
De aia cand apare cate unu` si se da experimentat sau isi da peste 30-40 de ani in acvaristica(cum am vazut de curand undeva ) noua catorva de pe aici ne vine(macar) sa ridicam cate o spranceana ...
Eram o mana de oameni cu totii pe atunci, ne cam cunosteam intre noi....iar cei care aveam acvarii si ceva de spus despre ele, pe vremea aia, publicam informatia in carti sau reviste.
Nu te prea poti juca cu asta...ca vorba lu Leana...dovada unde-i dovada

Pe vream noastra daca se pomenea de un nume... pai stiai ca in spatele acelui nume e un acvarist adevarat care a reprodus o anumita specie poate pentru prima oara sau a reusit sa multiplice o planta anume.
Persoana aia era reala si nu se ascundea in spatele unui nick sau unui avatar...si nici nu scria vrute si nevrute protejat de tastele unui calculator.

In rest istoria vremii nu a consemnat (din pacate inca) ) si data descoperirii de catre mine a primei halbe de bere desi imi aduc aminte ca momentul s-a datorat unei victorii cu Inter in urma unui meci desfasurat pe Stefan cel Mare...pe vremea aia deh, echipa mea de suflet, mai batea pe cineva

Dupa cum vezi ...multe s-au schimbat, dar un lucru a ramas constant unii sunt in fenomen iar altii se baga in seama si vorbesc despre.

In rest orice aluzie legata de varsta, este aspru pedepsita prin banare, oprobiu public si ardere pe rug
Inchidem subiectul "je" aici, ca ne baneaza tataitzu` (koala) can` ne vede
dan.pavelescu wrote:
Porcu wrote:stiu ce abominabila fapta ai comis .


Si-a facut Alex acvariu de apa sarata?
Baaaaaa ciocu mic ...pa vremea cand aveam io` acvariu de apa sarata, taicaaaaa ....heheheh liliac, am avut, cred ca printre primele acvarii de apa sarata de pe la noi. Inspre sfarsit de 80 inceput de 90 cativa acvaristi impatimiti realizam primele acvarii de apa sarata: acvariile de Marea Neagra.
Tema nu face obiectul acestui topic, dar Mosu trebuie ca are pe undeva prin forumul vechi discutii pe acest subiect...si cateva din insemnarile mele despre care imi aduceam aminte la ani buni pe acest forum Cred ca ceva insemnari ale timpurilor alea, se mai gasesc si acum prin volumele din Exotica de pe vremea lui Piticu`
Porcu wrote:Mama lui de Eriocaulon rosu cit de coolt poate fi .
nici macar nu mi-a tresarit un muschi de pe fata cand ai pus intrebarea. Nu am verificat poza...stiam clar la ce planta faceai referire In rest un indemn...viseaza, spera, lupta si...o sa se implineasca. Cand? ...Candva
DENNERLE - Eriocaulon quinquangulare
BBogdan wrote:

P.S. Am ramas foarte placut impresionat de cantitatea si calitatea plantelor Dennerle , mai am Bucephalandra spec Wavy Leaf si Bucephalandra spec. Mini Needle Leaf



Multumim pentru aprecieri.
August previzionez ...dar de principiu trebuie sa intrebi si distribuitorii autorizati Dennerle despre cand o comanda
Cateva noutati Dennerle de la Interzoo-2016
Cateva noutati Dennerle de la Interzoo-2016
Scurt si la obiect ca sa curmam dilema: ce Loricaride avem in acvariu ? ...asa dupa coada pare zaresc unul Astept un recensamant.
 
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com