[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
xipho agitati!?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
lisandram
Member
[Avatar]

IP:

va salut! am un acvariu de 120 L in care convietuiesc 10 neoni, 5 pui de guppy (izolati in maternitate), 2 cory si 3 xipho (pe care i-am cumparat astazi). problema este ca 2 xipho, un mascul si o femela, sunt f agitati, inoata in continuu de sus pana jos parca ar cauta o cale de iesire. nu inteleg de ce au astfel de comportament, am mai patit asa inainte cand am avut 1 singur tetra lamaie (avea acelasi comportament) si dupa ce i-am mai cumparat inca 5 semeni umblau linistiti in card. ar trebui sa mai cumpar cativa xipho?
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu mai cumpara altii. Este posibil sa nu-i fi aclimatizat corespunzator, sau sunt ei mai agitati pana se obisnuiesc cu noua casa

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Temperatura sau pH-ul prea mic fata de bazinul din care proveneau. Cum a zis si Alber, probabil nu le-ai facut aclimatizarea corect.
Cum ai procedat?
lisandram
Member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:
Cum ai procedat?

am bagat punga cu pesti in acvariu, am tinut-o in acv aprox 10 min, apoi am desfacut punga, am dublat cantitatea de apa din punga cu apa din acvariu, am mai lasat-o asa cam 10 min si apoi am desertat punga cu apa si pestii in acvariu.
[Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ai cam fortat aclimatizarea, totul trebuia sa fie in minim o ora, iar adaugarea apei din acvariu in punga in mai multe etape si cantitati mai mici.
Ehh, xifo nu sunt chiar asa sensibili, isi revin ei.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2011 17:52:03

Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei.

http://www.youtube.com/watch?v=yKihfekc7Qo

aim icon
lisandram
Member
[Avatar]

IP:

bazil88 wrote:Ai cam fortat aclimatizarea, totul trebuia sa fie in minim o ora, iar adaugarea apei din acvariu in punga in mai multe etape si cantitati mai mici.
Ehh, xifo nu sunt chiar asa sensibili, isi revin ei.

da, acum mi-am dat seama ca am fortat ceva mai mult tot procesul, daca deschideam si eu mai bine ochii as fi vazut ca pe punga de la hornbach in care erau pestii este explicat pas cu pas ce trebui sa fac cand aj ac cu pestii, are chiar si desene pe punga ) data viitoare o sa fiu mai atent. va multumesc pt toate sfaturile!
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Te-ai cam grabit. Pestilor le trebuie ceva timp sa sa acomodeze cu noile conditii de mediu.

Ca sa nu mai zic ca ar fi trebuit sa-i tii citeva zile in carantina, sub observatie. Asa se procedeaza "ca la carte". Ca multi nu respecta aceasta regula, asta-i altceva. Dar este si destul de periculos daca sursa de unde ii cumperi nu e sigura.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: