Message |
|
Ce ai tu acolo pot fi Planorbis (Columbian ramshorn snail) sunt cam mici in poza pentru a ne putea pronunta cu exactitate. Dar in poza doi, ar putea fi marmorata
|
 |
|
Asa este. Osram are tubul Lumilux 830
Mai poti incerca 865 sau 956, care este ceva mai scump
|
 |
|
La ce produse in discutie te referi, ca sunt mai multe?
Aqua Basis-sol fertil
Florapol-sol fertil
Manado-substrat inert (acopera primele doua)
Cuart-substrat inert (acopera primele doua)
Nu poti amesteca Manado cu cuart, densitatea mai mare a cuartului va duce la scufundarea acestuia, iar la suprafata vei ramane cu Manado.
Foloseste unul din primele doua produse, acoperite doar cu Manado sau doar cu cuart.
Uite aici un articol care te va lumina
Modifica-ti te rog avatarul in conformitate cu cerintele forumului. Multumesc
|
 |
|
mayagrasi wrote:Cei 2 masculi se ciondanesc iar restul sunt "pariorii"
Ba chiar mi se pare ca unii dintre ei ar vrea sa dea si cativa pumni, asa de antrenament
Oricum, a iesit ceva frumos, mie imi place, atat cat de pisoi sunt in materie de ciclidae. Mai am io o problema cu o piatra de acolo din bazin, dar daca ai spus ca nu mai umbli, nu mai zic nimic 
|
 |
|
Si poza de ansamblu unde e, ca aici n-am ce carcoti  Nu vad decat plante frumoase si sanatoase tun. Asa ca...ramasei cu buza umflata 
|
 |
|
Oho, buni parametrii, dar nu ne-ai spus nimic de Ph. Si eventual cam cum faci cu apa. Pui osmoza, nu pui, ce Kh si ce Gh ai. A, si mai zi ceva de lumina, ca mi-e lene sa caut in prezentare
Oricum, la cum arata acum acvariul, iti mai acord maxim ( maxim am zis, vorba lui pc.ciprian  ) doua luni pentru a ne incanta cu un scape frumos.
Bafta in continuare
|
 |
|
O buna perioada am mersi eu exact ca Ciprian cu fertilizare si nu am avut probleme. apoi, citind despre treburile alea cu chelarea (sau chelirea, n-am inteles prea bine  ) am renuntat si am inceput sa torn zemurile in zile diferite. Adica azi micro, maine macro. Si iar n-am avut probleme.
|
 |
|
flyer01 wrote:inmultirea in exces nu are treaba cu parametrii apei,ba din contra,acesti melci sunt sensibili si incep sa moara cand apa nu este ok.
Nu neaparat. Sunt niste melci destul de rezistenti, iar daca vor fi probleme in apa, pana se ridica melcii la suprafata se vor ridica pestii. Pe de alta parte este adevarat ca se dezvolta excesiv atunci cand conditiile din apa sunt propice lor. Pentru tinerea sub control a acestor melci, hranirea pestilor trebuie facuta cu zgarcenie (sa nu ramana nici un fel de hrana neconsumata), frunze moarte in acvariu sa nu existe, iar Ph-ul apei cat mai mic. De fapt un Ph mic poate fi cu certitudine o solutie, deoarece se elimina calciul din apa, iar melcii o vor duce cam rau 
|
 |
|
ozi wrote:Cate ore pe zi lasi lumina aprisa momentan?
Deocamdata doar 5 ore si doar becul de 30.000 k. Adica ala albastru. Am considerat ca orice s-ar imtampla in acvariul ala, bune sau rele, lumina este necesara oricarui organism viu, intr-o masura mai mare sau mai mica, desigur. Mai tarziu (peste cateva saptamani) voi trece treptat la iluminare totala, odata cu introducerea primelor animale.
Alex.B wrote:Reef e importatorul, deci orice ai gasi la alte magazine on-line sursa e tot Reef ul. 
Nimic mai adevarat
|
 |
|
Salutare
Acvariul incepe sa prinda contur si cine stie, poate ne uimesti cu ceva frumos
Hai sa ne mutam de aici, unde doar ne prezentam. Fa si tu un topic nou la coltul incepatorului, pentru discutii, sfaturi si multe altele.
|
 |
|
Hai ca pui maine, ca acu trebe sa ma retarg.
|
 |
|
Daca vorbim despre Aqua Basis, vorbim despre un nisip imbogatit cu ceva minerale sub forma de argila. Iar ala nu este decat ceva ca un nisip murdar, deci nu poate fi vorba de granulatie.
Sub forma de granule se gasesteFlorapolul, produs tot de JBL, care este tot o argila.
|
 |
|
M-ai ametit de tot. Ma dor ochii iar cefaleea pe care mi-ai creat-o nu o are nimeni
Ne mutam inapoi la colt.
|
 |
|
djphazer wrote:P.S. Daca consideri ca e ne la locul lui postul meu, te rog sa-l stergi.
Ete ca nu-l sterg, sa vad ce faci, te oftici?  Asta e, mai greseste omul din repezeala. Oricum, asta e boala veche. In generala si-n liceu scriam de doua ori un cuvant "cuvant". Cred ca va dati seama "seama" ce iesea acolo.
pc.ciprian wrote:asa asa , hai ca imi pui sare pe rana la propriu
Asta nu-i nimic. Stai sa vezi cand voi rasuci cutitul in rana si mai apoi voi pune sare
Alex.B wrote:Si ca un umil punct de vedere, incearca sa aranajezi altfel piatra vie, sa faci un fel de insulite, sa creezi mai multe spatii libere.
Nu prea am unde sa ma intind cu ele, doar stii cat sunt bazinele astea. Iar cu pietrele am urmarit sa obtin o suprafata cat mai mare pe orizontala ( ca de, vreau o tona de zonthusi  ) si sa ma ridic decent, pentru a mai ramane si spatiu de inot pentru pesti. Chiar daca din poza aia proasta nu se vede, spatiile dintre pietre sunt generoase, vor fi curenti pe acolo fara nici un fel de problema. Tocmai de asta am optat pentru un asemenea tip de piatra (de fapt schelet de coral) pentru a nu crea zone in care apa sa stea. Multam de sfat.  Oricum, nu-i batut in cuie, maine mai umblu la ele, ca nu le-am betonat
|
 |
|
In afara de separare, nu prea vad o alta solutie. Poate doar sa-i treaca in vreo doua trei zile, dar m-as mira. Esti sigur ca ambele femele sunt de Xipho? Sa nu fie una de Platy si atunci s-ar putea sa-si ia bataie.
|
 |
|
continuati oameni duni discutiile, idiferent cat de academice ar fi ele. Din toata argumentatia voastra om mai fi cativa care mai retinem cate un amanunt, cate o idee. Ce daca se intra in aspecte de finete, nu conteaza, expuneti-va parerile si cunostintel, argumentati-le si toti vom avea de castigat. Personal mi-a starnit interesul discutia voastra. 
|
 |
|
Ce credeati, ca gata, m-am pitit?
Nici o sansa, astazi am bagat piatra vie.
Poze cu cateva idei de aranjare gasiti aici
In continuare stam cuminti si lasam la copt inca vreo cateva saptamani
|
 |
|
Rugaminte. hai sa lasam topicul sa-si urmeze cursul pentru care a fost creat. Aici doar ne prezentam.
Deschide te rog topic la coltul incepatorului, sau unde se incadreaza subiectul problemelor tale. Multumesc
|
 |
|
Cea care deja a ajuns in Dambovita se numea Bacopa caroliniana
|
 |
|
Tetra CO2-ul la nu este mai bun decat nimic, daca tot nimic este.
Fa altfel. Banii pe care ii dai pe acel dispozitiv, da-i pe un difuzor. Iar de pe la bucatarie furi periodic niste drojdie si niste zahar, cu care sunt sigur ca vei stii ce sa faci  Atunci vei putea spune ca ce ai tu, aste mai bun (de fapt este cu mult mai bun) decat nimic
|
 |
|