| Message |
|
|
|
baga si o poza din fata
|
 |
|
|
|
misto faza cu zilele. La filnal poti sa faci un rezumat si sa atasezi pozele. e interesant
|
 |
|
|
|
ai avut noroc ca s-a intamplat noaptea si nu au apucat plantele sa -ti manance co2-ul si a scazut cu doar -0.1. Nu-s prielnice schimbarile de ph.
|
 |
|
|
eu credeam ca-i ceramica expandata.
oricum ar fi s-a inteles ideea , are si Foto  asa ca oricum cand cumperi...... tot din alea ii ceri 
|
 |
|
|
kirucd wrote:
Daca faci asa nu iti intra apa din acvariu in el? Eu procedez altfel, desfac capacul transparent, pun 35 de picaturi
de reactiv, apoi introduc baza neagra in capac dupa care il intorc invers, in pozitia in care trebuie sa stea, in asa
fel incat reactivul sa ramana in interior, dupa care introduc aparatul in acavariu in pozitia normala si il lipesc pe geam
la 10cm sub nivelul apei.
Dragos
Inseamna ca al meu era mai cu mot.
Tin minte ca asa am facut paan am golit jumatate de reactiv. Daca-l bagam drept in contact cu apa curgea doml'e.
Acum imi aduc aminte sigur ca-l bagam invers in apa si apoi il invarteam.
|
 |
|
|
tocmai as merge cu A1.
E mult mai bine sa fertilizezi cate putin in fiecare zi, decat sa dai mult o data pe saptaman .
Ce crezi ca se intampla cu cantitatea de nutrienti din s7 ramasa in prima zi ?
Crezi ca in ziua 5/6/7 mai ai S7 in acvariu ?
Eu nu-mi amintesc cum am procedat eu si la ce concluzie am ajuns, dar daca ai timp poti sa citesti prin jurnalul meu.
Acvariu Dennerle
Part II
|
 |
|
|
dj_ando_83 wrote:
- sau turba. vazusem ceva de la sera dar probabil au si alti producatori asa ceva. nu mi-am batut capul cu scadera ph-ului pana acum.
- siporax ceramic? eu unul stiam ca siporax-ul este un material din granule de sticla (cum il fac e treaba lor ).
nu inteleg ce vrei sa zici cu turba ?
siporaxul e ceramic si e recomandat pentru ciclare.
Atasez o poza cu inele de ceramica obosite la maxim si altele cum ar trebui sa fie in regula
Vata de perlon se va pune ca ultim strat pentru o ultima filtrare a particulelor vine. Buretele cel gros nu trebuie sa fie foarte gros ca ingreuneaza debitul apei 
|
 |
|
|
alexos wrote:Acvariul arata groaznic atunci,cam chel.Maine dimineata voi pune o poza ca sa vedeti cum au evoluat lucrurile dupa 2 saptamani.
da ce azi nu se poate ? sau ai tu niste chestii prin acvariu care nu vrei sa ni le arati
|
 |
|
|
viulian wrote:Radu, ai avut dreptate ...
Oricum, e clar ca plantele au luat-o din loc
 Ma bucur ca ai gasit problema
Trebuie doar sa ne spuneti cum se manifesta plantele , eventual poze, caci ideeile  vin ele. Din 2-3 trebuie sa le rezolvam.
Te asteptam cu poze sa vedem plantutele !
|
 |
|
|
|
mergi cu incredere pe dennerle.
o singura chestie mi se pare inutila la tine ar fi s7... faci cum vrei dar eu iti zic ca nu vei vedea efecte extraordinare. e prea mare acvariul pentru el.
Dar testeaza mai stii ce se intampla.
|
 |
|
|
e  testul !
Ca sfat ai grija cand intorci porcaria aia invers ca sa o bagi in acvariu  ) eu jumatate din sticluta am varsat'o prin acvariu. Am 2 maini stangace ce sa-i fac  Dar era frumos ca se colora ca un curcumbou  ca ma vedeam in reflexie !
Deci daca-mi amitesc, faci asa:
baga cam 1/4 din reactiv, ca n-are rost sa-l umpli. Tot culoarea aia iese, si asa il ai pe ceva luni.
Il bagi cu curun sus sub apa, il lipesti si il invarti cam atat.
|
 |
|
|
bune valorile, arata-ne plantele
|
 |
|
|
petrutz2003 wrote:Am fost "la oras", in Iasi ,
Si ce impresie ti-a lasat ?  )
eu nu-mi amintesc sa fi vazut vre'o data Dupla in iasi
|
 |
|
|
carbunele papa nutrientii din apa.
Mai existau niste saculeti cu huila daca gasesti poti pune. Pt a scade PH
Baga vata de perlon
Siporax ceramic
Burete grosier si alt burete mai dens
|
 |
|
|
kilan wrote:Ia-ti melci de acvariu
si asa vei avea harti desenate !
nu are rost sa complicam discutia, pentru inteput bazeaza-te pe partea aspra unui burete de spalat vase.
operatiune se va efectua inaintea schimbului de apa.
E ceva tipic oricarui acvariu, Nu te ingrijora
|
 |
|
|
|
ai mare grija cu e15 in acest nano. E foarte puternic si efectele apar foarte repede !!
S7 mi se pare perfect
|
 |
|
|
|
da-le ceva nutrienti la radacina ( Dennerle e15 ai fi fost perfect + plantagold) mai ales la asemenea plante
Iti garanjez 100 ca vor da pui , nicidecum sa arate astfel.
|
 |
|
|
cred ca era blocat Caps Lock-ul cand ai scris
|
 |
|
|
stefanp wrote:
Radu, pai n-ar trebui sa stiu cat co2 am in apa? Ca asa dupa bula pe secunda nu stiu cat se dizolva...
il afli Asa
" Trebuie sa te gasesti in culoarea verde "
|
 |
|
|
|
cum tu vrei sa cresti GH ? esti sigur de ceea ce zici ?
nu prea cred eu ca in bucuresti ai un gh mic.
Plantele prefera o apa moale ca sa nu mai zic pestii.Un gH necorespunzator va afecta transferul de nutrienti prin membranele celulei.
0-4 dH sau 0-70ppm Foarte moale
4-8 dH sau 70-140ppm Moale
Nu cred ca s-a ajuns inca la o metoda de a creste GH fara a creste KH, e aproape imposibil.
Apa dura este de obicei alcalina datorita unor reactii intre gH si kH.
Absorbtia fierului de catre plante se face in functie de Ph. Intre valorile Ph 4.00-6.00 asimilarea este maxima(100%). Peste aceasta limita absorbtia fierului incepe sa scada drastic, tinzand spre 0 la Ph 9.0.
Fierul face posibila formarea clorofilei
Cantitatea preferabila a fierului ar fi
Fe=0,03 – 0,2 mg/l;
Problema ta apare datorita carentei de carbon care duce la decalcifieri biologice.
|
 |
|
|