[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
pyu wrote:Nu stiu adresa, suna-ma si iti explic exact cum ajungi acolo.

baga o poza cu google maps, poate sunt si alte persoane care vor fi interesate.
pai arata-ne la ce te-ai gandit ca si suport.
daca nu ai timp lasa... eu nu inteleg de ce s-ar recomanda 30 de grade..
kutra wrote:

Am un capac (home made) mi-a iesit destul de bn dar am un singur neon albastru ce neone ar fi mai bune si cam le pret ?

Mai ieftine ar fi Osram Fluora si Osram 865 965. Preturile le gasesti pe net la fel ca si tuburile..... dar cine sa caute..

kutra wrote:
Plante am foarte putine din pacate daka imi cumpar plante in 1-2 sunt gata (mancate/mucegaite) din ce cauza???

Feritilizezi cumva?

kutra wrote:
Cam ce decor mi-at recomanda ca din cate am inteles scoicile din mare nu sunt bune ?

Daca esti in problema cu banii, baga un fundal negru. Scoicile smilie

kutra wrote:
Din pestii de mai sus care sunt mai agresivi ca,cam toti guppy sunt fara cozi??

pai la ce bors ai tu acolo frate....... Te mai si miri ?
Ca sa-ti raspund ar fi labeo si scalarii. Mai informeaza-te ca e de unde.

kutra wrote:
M-ar interesa si un magazin de acvaristica mai bun ca in sb nu prea gasesc poate ma ajutati voi !

Daca specifici si in ce zona te-ar interesa.... poate ai primi raspuns.

kutra wrote:
Va multumesc pentru ajutor si imi cer scuze ca nu am respectat regulamentu ca intru la "Despre noi " din prima mea logare !!

stai calm asa suntem noi mai dam bobarnace ca asa tii minte. A shi dai shi tu cu limba romana , las-o draku de chatuiala ca nu arde bine si nici nu e permisa de ruglament.

kutra wrote:
Acesta este acvariul meu

Scoate lumina albastra, ca nu e Sailar Mun
acuma am inteles si eu ..... recunosc cred ca am citit de vr'o 10 ori mesajul lui.....

dar de ce ai lichidul ala seminal la suprafata apei ? ))

ce faci rau ?
DobreaFlorin wrote: temperatura optima unei ciclari trebuie sa fie apropiata de 30grade dar sa nu depaseasca.

Asta chiar nu stiam. Unde ai citit asta ? da-mi si mie sa vad
In fine, dupa ce termini cosmarul iti recomand cu caldura 25/26 gC*
JBL, foarte multumit. A lucrat foarte bine mult timp si inca lucreaza

Fi mai explicit ca n-am inteles o iota. Ce chestie tot spui acolo ?
sigur va trebui schimbata si clatit si acvariul putin.

Intre timp, gandeste-te si la un substrat nutritiv, cat de subtire ar fi el, e bun pentru plante. Asta te va scuti de viitoarele pastile nutritive care poate pe viitor le vei baga

Deci filtrul ala mie mi se pare ok, daca ramai la acei pesti.
Am zis la limina, deoarece m-am gandit ca poate pe viitor vei creste numarul.

Anubias, cripto, valisnerii, cabombe ar creste si cu un neon.
Totusi in acvarii se recomanda 2 tuburi, unul cald si unul rece.

Eu zic sa bagi al 2-lea neon, caci pe viitor poate vrei sa schimbi valisneria aia si pui ceva mai frumos.
sa inteleg ca vrei sa consumi curent cu incalzitorul ?
de ce 28 de grade?

Debitul filtrului il poti imparti in doua. astfel elimini taifunul si faci un curent de apa necesar in masa apei.
nu arata rau acvariu pentru inceput, are potential.

- consideri necesar acel incalzitor ? Nu inteleg din poza ce temperatura ai, dar daca mai bagi un neon sigur vei avea probleme cu caldura, etc alta etapa.

Planta care o detii se cheama Valisneria, si e ok pentru start-upul acvariului.
Mai ai parca o cryptocoryne wendti brown.
Pe langa astea, mai adauga plante cu crestere rapida la inceput.

Substrat nutritiv este ?

Daca mergi pe acelasi tip de plante adica easy, ai putea merge cu un neon.

Nu vad filtrul ? cum faci filtrarea acvariului ?
Filtrul la care te-ai gandit e cam la limita.
E ok sa folosesti inelele ceramice, dar sa inlaturi carbunele activ cu care va veni echipat filtrul.

Nr pestilor e ok.

Lipeste un autocolant negru sau albastru in spatele acvariului
DobreaFlorin wrote:.eu stau si ma intreb, este benefica oxigenarea unui acvariu doar cu un filtru intern? El produce un taifun, dar acel taifun la fel de repede si dispare deoarece nu apare undeva jos la substrat, ci undeva sub luciul apei, pe cand la perdeaua de aer, bula de aer plecand de la substrat catre exterior tranverseaza toata masa de apa pe inaltime.

Ai plantele care iti emana oxigen la nivelul substratului
vezi in primul rand ca ai un butonas in lateralul prizei. Butonasul poate fi dat in sus sau in jos. Depinde cum sunt semnele , dar posibil sa ai un I roman si un off.
Ca sa intelegi ce face fiecare iti explic pe scurt.
Daca e pe I, atunci priza va functiona in functie de dintii de pe acel cerc care il vezi si in poza. Daca e pe OFF atunci va functiona 24/24 fara sa tina cont de programare.

Dupa ce faci acest lucru , Seteaza ora exacta orientand triunghiul negru. Gradarea vezi ca merge din 15 in 15 minute.

Acum, daca dintii negru sunt in sus nu actioneaza.
Iar ca sa setezi timpii trebuie sa dai dintii negri in jos.
Fiecare dinte = 15 minute .

Mai clar de atat nu cred ca pot sa-ti explic si sper ca ai inteles.
la mine intrau pestii in orificiile de intrare al Eheim-ului si nu mai puteau iesi... mureau de cele mai multe ori.
Pesti gen : Oto , Sae.
plush wrote:

@ Radu.U - pai daca pun geam, si neoanele deasupra , intrebarea vine daca mai trece tot spectrul luminii prin sticla ( nu m-am documentat, doar am auzit o "barfa" ) .

M-am gandit si eu la varianta asta, doar ca ma complic mai tare,ca in momentul cand vreau sa dau mancare la pesti am mai mult de lucru zilnic.
Si apoi cand mai schimb apa, nici nu vreau sa ma gandesc cat de greu o sa imi fie ....

Votat in familie - divortam de acvariu .

Nu renunta atat de repede.
Sa zicem ca ai un acvariu de 60 cm lungime. Iti faci 2 bucati de sticla de 20 cm si alte 2 de 10 care le poti accesa usor. eventual chiar poti lasa o placa mai pe cant. Chiar daca va iesi umiditatea , va fi la o cantitate mult mai redusa.
Sigur ca trece lumina prin sticla, fara nicio problema.
imi place foarte mult !
ce aparat folosesti ? presupun ca si celelalte poze inafara de acvariu ies la fel de frumoase !
Poza cu pisica e de un efect senzational !
plush wrote:Salut

Am o problema si pana acuma singura solutie ar fi sa renunt la acvaristica ( la cat am investit, parca nu as renunta )

Ce pot face ca sa nu mai apara umiditate in casa ?

Poti pune niste panouri de sticla intre luciul apei si capac, obturand astfel evaporarea.
ce anume vrei sa stii ?
Hai noroc si bun venit !
Felicitari !

Chiar e frumos !

Baga totusi si o poza naturala cum e prima cu vedere in fata....
sper sa nu fie cu suparare , dar ai exagerat cu inchiderea contrastului sau ce-ai facut la poze....

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: